Kako pravilno naložiti mape?

MarkoPolak

Zelenc'
2. maj 2010
5
0
1
Na svojemu Nuvi 765T imam prednaloženo mapo CN (nadgradil sem na verzijo 2011.20), iz Mapsource-a sem še naložil Adria Route, ter SCG Route 2.30. Če so vse mape istočasno vklopljene, naprava včasih 'zmrzne'.
Sprašujem se ali se da uporabljati vseh map naenkrat?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Lahko je naloženih več kart, praviloma pa se uporablja samo ena - da ne pride do zmrzovanja kot pri tebi, ker se lahko podatki o cestah med seboj ne pokrivajo, pa tudi če se, je zaradi tega lahko preračunavanje počasneje

LP

Nazadnje urejeno:

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
Citat:
Uporabnik MarkoPolak pravi:
Ali to pomeni, če recimo potujem v Budimpešto, najprej izklopim AdriaRoute?

AR lahko izklopiš že doma preden si narediš ruto do Budinpešte
saj CN ima Slovenijo kar dobro pokrito

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
Da si še jaz malo sposodim to temo. Tako kot je napisal Frko zgoraj pomeni, da bi moral med potjo ročno preklapljati med zemljevidi - izklopiti CN Europe in vklopit AR pri prehodu meje. Torej ne morem vklopiti Garmina, določiti cilj v npr. Beogradu, ne, da bi se potem dotikal naprave ?! Je temu res tako ali si nekaj napačno razlagam ?

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
kateri koli zemljevid boš imel vklopljen boš prišel v Beograd
ve pa se da AR ima boljšo pokritost EX-YU držav kot pa CN
toraj za Beograd vlopiš AR in do Beograda samo spremljaš
cesto in garmin pa se ne rabiš nič dotikat naprave

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
@ TKJJ
@jriznar

Sem pričakoval nekaj takega. Sem pa morda navedel slab primer, ker CN in AR oba pokrivata Slovenijo. Zato samo teoretično vprašanje: kaj pa če gre nekdo na pot iz Dunaja, preko Slovenije nekam na jug ... npr. spet Beograd? Na Šentilju (ali Ljubelju) preklop na AR ?

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
To je ena izmed moznosti, ali pa da se odlocis za slabso varjanto, da iz CN izbrises YU i na dodas AR. Potem imas vklopljene vse karte, kar pa je lahko dvorezen mec, tezave lahko nastopije pri povezavi na mejah CN AR.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Vključi zmeraj samo eno karto in se pelji. Če potuješ po evropi in greš v EX YU imej vključeno CN EU, če pa potuješ po bivši jugi pa AR. Lahko se pa pelješ po evropi in ko prideš čez mejo zamenjaš v AR in obratno. Naprava bo sama preračunala pot na novo vključeno karto. Mogoče je potrebno še enkrat nastaviti cilj. Tega pa še nisem probaval. Edini karti ,ki se pogojno dopolnjujeta sta AR in AT. Pogojno pomeni, da je v nekaterih primerih dobro imeti vključeno AT, drugič pa spet ne. Recimo; če hočeš prit na (v) Slavkov dom moraš imeti vklučeni obe karti. Na AT je vrisana točka, vendar je karta nerutabilna. Zato imaš še vključeno AR, da te pripelje do točke. Spet drugič je bolje, da je AT izključena.