Kako odstraniti tujek iz tipkovnice prenosnika?

Tazzz

Pripravnik
12. sep 2007
47
0
6
V sobi mi je razneslo žarnico, precej stekla je padlo tudi po prenosniku; problem je, da je očitno en delček prišel pod eno tipko (presledek), ki sedaj ne prime več dobro (potrebno je močneje pritisniti ali pa pritisniti na desni strani, kjer ni stekla). Steklo sem poizkusil spraviti ven že na več načinov (obrnil prenosnik okoli, ga poizkusil posesati ven,...), vse brez uspeha. Ali moram računalnik nesti na servis ali lahko sam na kakšen relativno preprost način rešim problem? Imam pa Asus A6F.

Hvala za odgovore & LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne vem, kako ima točno ta Asus rešeno, ampak pri večini tipkovnic so tipke nasajene.

space-bar-key-2.jpg

Tazzz

Pripravnik
12. sep 2007
47
0
6
Uf, torej bo treba najprej dat tipkovnico ven, brez servisa torej ne bo šlo
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne tipkovnico, samo tipko. Jernej je samo eno sliko dal kak zgleda tipka odspodaj. Če tipko zahaklaš ob strani, jo lahko potegneš gor in odstraniš.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Tipkovnica se na večini prenosnikov odstrani tako da spodaj odviješ dva vijaka, potem pa na vrhu odmakneš dva ali tri "zapahe".
Vse skupaj 5min dela in ko imaš enkrat tipkovnico odstranjeno jo samo malo potreseš, pa bodo vse smeti ven popadale.
Google please help!
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja pa ne... Saj sem ti sliko prilepil. Spacebar rukni ven, odstrani smet in daj tipko nazaj.

Odstranjevanje tipkovnice ne bo popolnoma nič pomagalo, če je smet zagozdena pod tipko. V vsakem primeru bo treba dvigniti tipko.