Kako odstraniti pokrov OBD2 konektorja- Megane 3

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zanima me ali ima kdo izkušnje z odstranjevanjem plastike, pokrovčka na OBD2 konektorju, pri Meganeu 3. Zadeva naj bi se nahajala med USB portom in konzolo avtoradija. Sem poskušal z vsem živim prijemi in različnimi silami, a pokrova ne morem odstraniti. Nebi rad česa zlomil.

Ima kdo kaj prakse, kako odstranit tega hudiča?

LPM;

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kaj zdej, si pajsnil tisti pokrovček že dol, al zrihtamo C4?
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
dal si mu točno 28 minut časa, po mojem v tem času ni zmogel
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
Ko sem videl naslov teme, sem takoj pomislil, da gre verjetno za Megana tretje generacija
smile-1.gif
Imam namreč enak problem in ne vem kako se lotiti tega pokrova. V navodilih sicer piše, da z ozkim predmetom zatakneš za zgornji levi in desni rob in odpneš zaponke vendar moraš paziti, da ob tem ne polomiš zaponk in pa spodnjega dela.

Slika

Nazadnje urejeno:

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
"Cukni, nije ti brat" my ass!

Placa, da bi s čimerkoli prišel za rob plastike in cuknil ni 3 mm. Z roko je nemogoče zagrabit. Pri II. je imel konektor loputko in si jo odstranil z mezincem, tle pa jeba.

Serviserji imajo garant neko orodje. Jaz sem si pomagal z dvema dolgima spax vijakoma z majhnim premerov glave. Zataknil za zgornji del plastike, pri tem valda poškodoval plastiko na armaturi (ni panike, ker se do tja sploh ne vidi). Vijaka sta bila zataknjena in potem potegneš. Jebeno težko gre. Plastika popusti. Ne morem verjet, da lahko nekdo 5 gramov plastike v armaturo fiksira, kot da ima 20 kil.

Pokrov odstranjen, ugotovim, da se je pri odstranjevanju na 70% skoraj odlomil spodnji zatič. Verjetno bo treba mal zacementirat, no biggiy.

Plastiko bom nazaj fiksiral z enim koščkom sticky pada. Jebeš ta jeklena sidra.

Evo en kolaž slik, če komu pomaga:
1548208-jeba.jpg

Priponke

• 1548208-jeba.jpg
    1548208-jeba.jpg
    60,7 KB · Ogledi: 124

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
So ga pa res kar konkretno fiksirali. Tam v navodilih ki sem jih pripel kaže, da bi se naj lotil s tankim ploščatim izvijačem na zgornjih robovih. Poskušal sem nekaj cukat pa je nemogoče, da ne bi zraven opraskal avta. Bom počakal, da vidim kako se tega lotevajo serviserji.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
Bil danes na servisu, da so mi vklopili dnevne luči
cool-1.gif

Serviserji imajo za te primere pripravljeno okroglo železno šipko debelo približno 3 do 4 mm, na enem koncu je zavita v ročaj, na drugem koncu pa v L dolg približno 5 mm. Mora pa biti ta L kar močan, da ti ga ne zravna, ko vlečeš k sebi. Se pa zatakne za zgornji rob levo in desno in potem potegneš. Je pa stvar res narejena tako močno, da še serviserjem dela rahle težave.