kako odrezati plastiko?

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

imam take plastične krogle in bi rad lepo odrezal polovičko, da lahko potem dve polovički skupaj zlepim. Pa nevem s čim naj naredim lep rez, oziorma kam bi lahko to odnesel, da mi lepo odrežejo?

Zgleda pa nekako takole tale plastika:
slika1

Takole sem se pa jaz igral - eni polovički odrezal z nožem polovičko in jo prilepil na drugo (celo) polovičko:
slika2

Valda nisem lepo odrezal.. tako da, če ima kdo kakšen predlog, bom zelo hvaležen
smile-1.gif

Hvala

Lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
A to si s pipcem za regrat nabirat odrezal?
grin1.gif

Če rabiš raven rez je prava stvar žaga, lahko tudi ročna recimo tista večja za kovino. Za raven rez uporabiš vodila in fiksiraš pol krogle tako da gre preko vodil raven rez.

Ne vem koliko je to velika zadeva ampak mogoče bi šlo tudi s "cirkularjem".

Alternativa ki bo dala še bolj čisti rez je recimo vroča žica za rezanje stiroporja. Če imaš kje dostop do tega (fasaderji ipd.) se da s tako žago naredit dokaj raven rez ki je lepo uakjučen (pogoj je da ima plastika ustrezne termične karakteristike).

Sicer pa če neseš kam kjer (lasersko) obdelujejo pleksi bi znali tudi to odrezat za primerno ceno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
A to si s pipcem za regrat nabirat odrezal?
grin1.gif

Hahaha....ob kliku na drugo fotko se morš nasmejat.

S čim si tole poskušal rezat?
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Lahko pa rob malce obrusiš (na ravno podlago daš brusni papir in potem tako dolgo brusiš, da bo rob gladek).

PS- nas sliko si na polovičko nalepil četrtinko.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
hehe, v bistvu je moja boljša polovica tole rezala, nisem vprašal s čim
smile-1.gif

imam pa eno idejo oz možnost pridt do tele žagice od boscha - s tem bi pa verjetno se že dalo malo lepše odrezat?
smile-1.gif

2398173-Zajetaslika.JPG

Priponke

• 2398173-Zajetaslika.JPG
    2398173-Zajetaslika.JPG
    25,8 KB · Ogledi: 1.502
Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.860
888
113
MB
Najbolj pametna stvar je ročna žaga za kovino.

Brusilka in podobne stvari ti bo smodila ( zažgala ).
Z tisto od Boscha poskusi na najmanjših obratih.

To imaš štopl za ribe lovit?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Najlepše bi naredil laser. Vprašanje je, koliko si pripravljen plačat... poceni ne bo, ker ni ravna ploskev, ampak rabiš nest k nekomu z 3 ali 6 osnim laserjem. Pa še voljo mora imet, da si bo naredil en, dva komada, kolikor jih rabiš verjetno...?

Najprej, kaj je to za en material? Debelina? če slika ne laže in je tole dejanska plastika, ranga ~1mm debeline, je pomoje fleksarca najboljša opcija. Lahko tudi s tamalim dremlom, če ga imaš. Vsekakor rabiš mirno roko (ok, bolje bo zagotovo, kot to na sliki, sory
grin1.gif
). Vroča žica je vprašanje, probat ne škodi, ampak hitro prideš v situacijo, ko ti vročina deformira material.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Hja, glede na to, da je tale plastika koštala par €€€, nr bi glih šel tole z laserjem rezat
smile-1.gif

SO pa to nekakšen plastične krogle, premera dobrih 10cm...

Bom za začetek odrezal s tisto BOschevo žag'co, pa če mi bo lepo ratal, bom pokazal, haha
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ko boš odrezal daj na mizo brusni papir...ter s kroglo drgni po njem. Boš dobil lepo ravnino (zrnatost papirja...po moje 200.ka).

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Take čarovnije režem z japonsko žagico (googlaj). 22 zob na colo ( inch). Pazi žaga dela v rikverc!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Ti bi rad od polovice odrezal polovico? (naredil tako kot na drugi sliki?)
Brez neke "mase" bo najbrz tezko lepo odrezati natančno.
Ce mas vec kosov, potem naredi "kalup" v katerega bos dal (pol?) kroglo, in potem kalup zapeljal ob neki masi z rezilom.
Sicer pa s kaksno zago za železo (ali podobno s finimi zobci) bi zgaotovo lepse naredil kot na drugi fotki.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Najbolj pametna stvar je ročna žaga za kovino.

Brusilka in podobne stvari ti bo smodila ( zažgala ).
Z tisto od Boscha poskusi na najmanjših obratih.

To imaš štopl za ribe lovit?

zmaga.gif

Se strinjam

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
žaga za kovino, finiš pa brus papir na mizo potem pa hopa cupa...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Z dekupirno žago.

Mulc naj odnese v šolo pa naj odreže pri pouku tehnike.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Karkol električnega ti bo zakuril plastiko. Jaz sm tudi za ročno za želez

eni mamo na električnem flexu nastavljive obrate,tako da ne pametovat o žganju plastike.
grims-1.gif