kako očisiti silikon z vrat avtomobila?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Pozdravljeni. Zanima me, kako bi lahko očistil vrata na avtu ki so bila "napackana" s prozornim silikonom in pa neko črno zadevo-dosti trdo na otip ampak pomojem tudi kaka vrsta silikona brez, da bi poškodoval lak.

Slika:
shrani.si
[/URL][/img]

Hvala za nasvete.

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Poizkusi z kakšno bolj trdo plastiko, npr. s strgalom za led, ki ga uporabljaš pozimi za stekla, da ne boš opraskal barve, tisti črni je pa po vsej verjetnosti, vsaj na videz, lepilo za montažo avto stekel, ta bo šel zelo težko dol, ali pa tudi ne.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hvala za info, bom poskusil. Sicer je bila prej tam nalepljena letvica, nabavili smo novo, zdej je pa treba tko "spolirat" zadevo, da se bo lepo prilegala.

Če ima pa še kdo kak predlog za črn maso bom pa hvaležen :)

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Vecje kose daj dol z nohti. Potem vzemi vroco pistolo in segrej silikon da se zacne topiti. Pazi tukaj da ne bos prevec segreval, drugace bos imel probleme z barvo/lakom. Na koncu pa se WD40 in spoliras s pasto.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Bom poskusil z wd40. V sredo se lotim, ko sem dopoldan doma pa poročam
smile-1.gif
A z močnejšim fenom bi tudi šlo?

Picolo: Veš, kje se da to gumo nabavit?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
moram sam tako "pobrusit", da ne bo nekih izrazitih neravnin in se bo letvica lepo namestila nazaj.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Bom poskusil z wd40. V sredo se lotim, ko sem dopoldan doma pa poročam
smile-1.gif
A z močnejšim fenom bi tudi šlo?

Picolo: Veš, kje se da to gumo nabavit?
v štacuni barve laki.S kerega konca si?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Gorenjska-Tržič. Sem se pa zdej za jutri zmenil z enim da mi bo strojno spoliral zadevo dol. Če ne bo šlo grem pa sam v akcijo.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Gorenjska-Tržič. Sem se pa zdej za jutri zmenil z enim da mi bo strojno spoliral zadevo dol. Če ne bo šlo grem pa sam v akcijo.
S poliranjem ne gre.Škoda časa.Več boš naredil škode kot koristi.Nabavi si omenjeno gumo pa odstraniš vse brez sledu.Polirajo se površinske praske,ne pa kepe lepila!
ne-ne-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Smo zrihrali. Je najprej odstranil lepilo kolikor je šlo s posebnim nožkom, potem pa s enim magnetnim kovinskim nastavkom še ostalo in nato prilepil novo lajaštico. 20 min dela je bilo. Hvala vsem za pomoč!

LP