kako narediti ruto v Novi 3790

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
Pozdravljeni!

Naprosam vas za pomoč. Sam sem naredil ruto v mapsource programu in jo prenesel v Garmina, kjer se ta ruta nahaja v programu za načrtovanje poti. Problem je v tem, ker se je cedaj sama pot docela spremenila in sploh ni niti podobna ruti ki sem jo jaz narisal, kljub temu da imam enake nastavitve... Kako bi lahko uvozil ruto ki bi me peljala po isti poti kot sem jo narisal...

V mislih imam, da bi me garmin npr. za pot od Centa Ljubljane do Kranja peljal skozi fužine pa do npr Trojan pol pa se usmeril nazaj protikranju...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Enostavno. Izberi urejanje poti in ponovno preračunaj. Sicer, pa drugič raje naredi poi točke in jih pošlji v napravo in tam naredi ruto.

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
hvala za pomoč nekaj sem našel....

Kljub temu, da je Garmin zelo priznano podjetje bi lahko Software bistveno bolj dodelali in naredili "User Frendly". Ne vem v čem je finta, da more garmin ponovno preračunavat pot, ki je že narejena v Mapsourcu...(edin pameten razlog je verjetno če sta mogoče karti na Garminu in Mapsourcu različni ..), kar pa bi lahko tudi uredili ...

hvalča še 1x

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Poglej katero karto imaš na Nuviju, če je starejša jo posodobi z to, ki jo imaš na računalniku in še enkrat poglej da imaš enake nastavitve - izogibanja, krajša, hitrejša pot.

V primeru da imaš na Nuviju naloženih več zemljevidov, vse ostale, v katerih nisi delal rute izklopi.

Je bilo pa nekje na forumu že omenjeno, da lahko na zračun vplivajo tudi algoritmi v programu same naprave.

LP

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Treba je razumeti, da uvoz "rute" v garmina ne pomeni tega dobesedno.

Pomeni le uvoz točk (najmanj dveh) ter navodilo napravi, da naj med njima izračuna pot.

Če pa hočeš imeti do pikice natančno pa je treba uporabiti track varianto, samo potem boš imel tisoče točk.

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
Zanima me sledeč problem...

Glede na to, da v Mapsourcu narediš ruto od točke A proti točki B s pomočjo orodja "Orodje načrtovane poti", katero ti omogoča da z kurzorjem postavljaš vmesne točke kjer bi rad šel. Same toške potem vidiš v "Našrtovana pot lastnosti". Zanima me, ali se od prenosu v Garmin se te točke potem avtomatsko izgubijo ali kako (kljub temu da si jih ustvarjal z klikanjem v orodju in da so vidne v Lastnostih)

hvala

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
OK ... v glavnem stvar sem uredil s pomočjo uporabnika Snecerja, kateremu se zahvaljujem za pomoč. Problem je bil v tem, ker sem sam očitno nekaj naredil narobe oziroma sem si napačno razlagal delovanje samih rut in vmesnih točk...

hvala vsem za pomoč