Kako narediti ip

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Poglej, če imaš v firewallu proxy mašine odprt ustrezni port. Iz prenosnika se probaj telnetat na ta port, tako najhitreje ugotoviš.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
V prenosniku? Problem je, da mi Firewall nadzira ESET Smart Security. Sem celoten firewall onemogočil tam, pa vseeno ne gre naprej. Isto sem naredil tudi na namiznem. Samo če na namiznem onemogočim firewall, mi na prenosniku takoj osveži stran, da je ni našlo, če pa imam na namiznem omogočen požarni zid, pa na prenosniku en cajt išče stran, samo je vseeno ne najde.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Torej ti firewall na namiznem blokira ta port, ampak vseeno ne deluje, ko ga izklopiš. Poglej, če proxy morda ne posluša samo na localhostu, omogočit ga moraš na LAN IPju in forwardat ustrezni port na routerju. Nato poskrbet tudi za neko zaščito, da ne boš čez par dni na open proxy seznamih. Se pa bojim, da je tvoje znanje networkinga preveč osnovno.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sem bil letos v Turčiji, pa je SIOL Tvin lepo deloval preko Hole na Note3. Manjša zatikanja slike so bila okrog osmih zvečer, ko je bilo v avli na brezplačni hotelski WiFi tablic in prenosnikov kot Kitajcev v Pekingu. Očitno je hotel imel zelo dobro internetno povezavo, medtem ko imajo nekateri hoteli prav porazno kljub kar zasoljenim cenah in mi niti službeni VPN nič ne pomaga.
Po mojih izkušnjah je mogoče še bolj pomembna, kakšna je hitrost interneta na mestu priklopa v tujini kot pa hitrost doma. Nič ti namreč ne pomaga proxy ali VPN z 100/100 doma, če pa imaš v tujini 256 kb/s. Če pa k temu dodaš še domač dinamični IP in večkratni z spodletelo osvežitvijo IP naslova ravno takrat, ko ga potrebuješ bi sam preferiral Holo, če ni možen kakšen profesionalni VPN.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
telex ... kakšno informacijo na hitro? Kje pa pod kaj najdem ta program. Meni vse drugo najde pod Hole, samo programa ne.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Program Hola ima na mobilnem telefonu in na računalniku v brskalniku Chrome. V sistem Windows ga nisem nameščal, saj ne vidim potrebe po tem. V obeh primerih sem program snel z Google play trgovine kateri zaupam, da namerno ne širi zlonamerne kode. Drugače pa sam program zaženem le takrat, ko ga potrebujem, drugače ni aktiven.
Hola pa drugače preusmerja promet in bi zaradi tega protivirusni program lahko posumil vanj. Preveri po spletu ali na Hola spletni strani, če se tudi drugim pojavlja problem s protivirusnimi programi in kako so stvar rešili.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
No, lepo dela ta Hola program. Sem ga vseeno namestil, če tudi je to opozorilo kazalo. Problem je, da na namiznem dela preko Chroma lepo Siol TViN, če nastavim na državo slovenijo, če pa na katero drugo, pa ne. Ne dela pa Voyo, ker pod slovensko normalno odpre film, samo ga ne predvaja ali pa takoj pride do napake, še preden se začne predvajati.

Med tem, ko imam na prenosniku večji problem. Sem isto vse namestil in nastavil - za chrome pa IE, pa v Chrome ne dela nič. Če nastavim na Slovenijo, ne najde nobene strani, ne Voyo, ne Siol TViN in ne nobene druge. Če izklopim Hola, pa dela vse normalno. Ne vem kak naj rešim to. Do večera bi mogel to meti rešeno.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ta program Hola dela zelo lepo v Nemčiji malo naprej od Berlina - če ma razdalja kaj veze, SiOL TViN dela v nulo, se mi zdi, da s tem programom lahko gledam tu v nemčiji še tiste tv programe, na katere v slo nisem sploh naročen. Voyo pa ne dela. Samo napiše, če hočem ponovno ogledati video, ampak vseeno se ne zgodi nič. Očitno so dobro zaščiteni.
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
samo zaj mi to več nič ne pomaga, ker sem daleč od doma, tak da niti ne vem kaki ip mam ipd. Drugače bom pa sprobal.