Kako narediti HD Blu-Ray (.m2ts) film na DVD

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Zanima me kako narediti Blu-Ray film (.m2ts) film na DVD DL (8.5 G), ki bi ga potem predvajal z Blu-Ray predvajalnikom na TV (originalna kvaliteta je 720p). Od programske opreme imam Nero 9, ki zna pripraviti Blu-Ray format, apmpak lahko peče le na BD (25G) in DB DL (50G), jaz pa bi rad zapekel le na DVD.

Logika je jasna, rad bi naredil kvaliteten film brez izgub, če bom imel 720p bom najbrž dal vsaj 30 min na en DVD DL, ki pa je 1 €, kar je sprejemljivo.

LP

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Ne, jaz bi rad naredil en KRATEK film (20 do 30 min), v originalni Blu-Ray kvaliteti in formatu na DVD DL mediju.

Kot da bi naredil 10 minutni DVD film (.VOB, meni, itd), ga zapekel na CD in ga potem predvajal na DVD playerju.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dvd video je pri nas pal standard 720x576. Tko, da ne moreš dat gor večje resolucije.
Lahko si pa kot data gor zapečeš bilo kater format, sam ti dvd predvajalniki ne bodo predvajal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kolko sem razumel, on noče Video DVD narediti, ampak HD video v BluRay formatu. Le da bo na manjši (in cenejši) medij posnel.

Vprašanje je, kateri format je najbolj kompatibilen.

Kaki navaden MPEG fajl ali mogoče DiVX, MOV. Odvisno od predvajalnika.

To rabiš za konkreten BluRay predvajalnik, johan_blond, ali bolj univerzalno?

Sicer bi najbrž na kakem drugem forumu prej dobil odgovor. Recimo http://www.doom9.org/ (prej vodiče in članek poglej, mogoče opisujejo ravno to).

(ali pa seveda "staromodno" guglanje...)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja oops, sem res malo prehitro prebral.
Sam po mojem potem ostane samo še data dvd in gor format, ki ga BR player zna predvajat.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pišem na pamet, ker tega še nisem delal. Lahko bi pa naredil navadni blueray in namesto da direktno zapečeš narediš iso image. Če je ta potem paše na DLDVD, ga pote zapečeš kot navadni image.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ali narediš BluRay, a ne zapečeš, ampak pol "ročno" fajle na DVD zapečeš (v UDF formatu, ker je to standard za BD).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.885
764
113
www.jernej.org
Burning to disc: Blu ray uses a different driver system when burning, so follow these easy steps and your file will be playable just like a normal dvd on your system.

To burn these files, open nero and choose dvd-rom UDF.

Now click on udf tab and change to manual settings making the file system to version UDF 2.5.
When done click New, and drag the files created earlier "BDMV" & CERTIFICATE" folders over to nero and burn onto a blank dvd disc.