Kako naj dobim avans nazaj?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Situacija je taka. Nekaj časa se že dogovarjam za nek posel vreden 17.000 eur, pa nikakor ne moremo speljati papirjev. Pol leta nazaj smo preko firme plačali 1.700 eur direktno dobavitelju te opreme, ker naj bi nato plačali samo še DDV za lizing. Dobavitelj je nato poslal avansni račun, ki se nanaša na transport te opreme, oz. nekaj podobnega piše. Sedaj posel spet ne more skozi lizing ker se je zakompliciralo nekje drugje. moja firma pa nujno potrebuje teh 1.700 eur za nakup ene druge opreme.

Kako lahko jaz dobim ta denar nazaj, mi sploh pripada in koliko? Pogodbe oz. kakršnega koliko papirja razen avansnega računa pa med mojo firmo in dobavitelje ni.

Edit: pozabil napisati...jaz bi teh 1700 lahko pokuril v tej firmi dobavitelja, s tem da ostane pač ustni dogovor (ali pa tudi ne, to je njegova želja), da posel za opremo še vedno ostane. Ker pa oni tega nočejo, pa bi jaz denar vzel nazaj, skenslal posel in opremo kupil drugje.

Nazadnje urejeno:

Cyber

Zelenc'
9. mar 2010
16
0
1
Če si pripravljen zadevo urejat pravno bo sama zajebancija. Najbolje da se strinjaš z njim in v bodoče ne sodeluješ več z njim oziroma mu s tem mogoče zagroziš in ga tako prisiliš na bolj korektno sodelovanje s teboj. So še druge možnosti, ampak moraš biti oseba za ekstremnejše rešitve.