kako montirat ogledalo v kopalnici?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
jaz ponavadi dajem te zadeve na dvostranski trak ter nevtrqlni silikon, ali kakšno sika lepilna masa pa tudi pu leplo icema r145/44.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Sem tudi sam pred to nalogo in sem tudi razmišljal v tvoji smeri. Bo pa verjetno kar fi 6 vložek, ker dvostranski lepilni trak včasih drži ko hudič včasih pa popusti in ne bi rad, da mi čez 5,10 let razbije še umivalnik.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če ga pa misliš imeti 10+ let gor in lepljenja ne misliš zaupati strokovnjaku potem pa le izvrtaj luknje. Boste vsi mirneje spali.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Obojestranski penasti lepilni trak (kvaliteten!!) in še predhodno obe površini premaži z rumenim neostikom, počakaj 10 minut in hop na steno
tongue-1.gif

To finto sem se naučil od profi steklarjev
wink-1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Ker bi se rad ognil vrtanju v nove ploščice za ogledalo v kopalnici, me zanima s čim ga pritrditi na zid. Bo tesa obojestranski trak v redu ali bi rajši kaj drugega? npr: http://www.pattex.si/naredi-sa...xpress-fix.html
Tesa trak se dobi tudi za vlažne prostore! Ogledalo je 80x100.

Hvala

Silikon in obojestranski lepilni trak.

Na hrbtno stran ogledala točkovno (dolžina=širina) nalepi obojestranski lepilni trak v mreži 20x20 cm in odstrani zgornjo zaščito na traku. Nato v vmesnih prostorih krožno nanesi silikon - krogi naj bodo premera 5-7 cm. Vse skupaj prilepi na steno. V prvi fazi bo držal lepilni trak (in malo tudi vakuum v krožnih nanosih silikona), po 24 urah pa silikon.

Za dviganje in postavljanje ogledala so priročna vakuumska prijemala.

Tako je pri meni prilepljeno ogledalo v kopalnici in štiri ogledala na notranji strani vrat garderobne omare.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Na ploščice se tesa dvostranski trak, pa tudi silikonski kit ne primeta. Vsaj na moje gladke se nista. Sem moral zvrtati luknjice v fuge in privijačit ...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Če bo silikon, obvezno brezkislinski. V Merkurju (verjetno tudi drugje) imajo prav silikon za lepljenje ogledal in niti ni bistveno dražji od navadnega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Verjetno ogledala ne boš šetal serm in tja...naredi stiri luknje, daj nosilce in pozabi.

Raznorazne lepilne zadeve ne grejo nikoli več dol...potem pa primerjaj...a imaš štiri luknje, ki jih...če ravno pride lahko skriješ z izravnalno maso in prebarvaš...ali pa cele flehe ostankov lepila.

Največji problem pri vrtanju je ta da ne prebušiš instalacij.

Ni mi a jasno zakaj se sekiraš za ploščice...čez 20 let ti bo otrok rekel...' ja stari, kwa s pa razmišlu, da si to nagravžno stvar dal na steno lepit'
evil.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Vincent, saj ni problem zaradi lukenj, problem je , ker imam granitogres ploscice na tisti steni in so mi majstri z diamantnim svedrom luknje za tus kabino vrtali celo popoldne
smile-1.gif

Grem zdajle v merkur da vidim kaj imam na izbiro.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Rabim malo več tega dvostranskega traku za limanje LED profilov, se pravi ne sme bit preveč širok. V Bauhausu je drag ko satan. Kje kupujete?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Samo ena glede lepljenje... stvar je po tem "večna", kot vsi pravijo. Tako za steno, kot za ogledalo, enega in drugega verjetno brez poškodb ne boš več spravil v prvotno stanje.

Ko sem kolegu pomagal prenavljati flat, si je njegova mati, leta nazaj, kupila neko "hudo dobro" ogledalo, 100x200cm, in ga gladko dala nalepit na steno. Seveda smo to steno podirali, ampak ogledalo je moralo pa ostati celo
hysterical-1.gif