Kako bi lahko ugotovil in izmeril stanje akumulatorja kar se tiče izrabljenosti? Pa zdaj ne mislim meriti samo voltažo, ker to mi nič ne pove.
Prav tako me zanima kje (razen na servisu) bi lahko izvedel kako močen akumulator je najmanj potreben za moj avto? Ker rabim AGM, ne bi rad kupil nekaj preveč močnega, ker se pri AGMjih vsakih 10Ah precej pozna
glede na to, da sprasujes po testu akumulatorske baterije pove, da imas tezave z njo in da je 90% baterija zrela za zamenjavo.
ko obremenis baterijo na nazivni tok, ne sme napetost pocepnit pod 10V. zdaj koliko casa mora drzat napetost nad 10V je stvar razprave, ampak ko smo se zaceli enkrat igrat z avtomobilsko baterijo je bil ponavadi rezultat menjanje le te.
ce je avtomobilski akumulator bp, spoh ne ves da ga imas. ko se zacnes ukvarjat z njim, pomeni da se ti prizigajo lucke, da ti nekatere funkcije avto preventivno ugasa, javljanje napak, ... preveri datum nakupa. ce je od nakupa vec kot 2-3 leta ...
mogoce je pri AGM kaksna specifika, ampak svincena baterija je ze v osnovi omejena na 5 let max zivljensko dobo. topla akumulatorji pa se manj.
tisti akumulator,, ki si ga dobil ko si kupil avto, je zdrzal tudi 15 let. ampak takih zal ne delajo vec. ker se jim ne splaca ...