Kako izkoristiti visok strop - 3,20 m

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker je v stanovanju vedno premalo prostora, je pa precej visok strop (3,20 m) me zanima, če se to da na kak pameten način izkoristiti.

Pomislil sem na neko vrsto pregrade na višini 2 m, tam po polovici sobe, da bi kao pol nadstropja pridobil, recimo za spati ali za stvari shraniti.

Je to že kako pohištvo ali oprema?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V svojem nekdanjem mini stanovanju sem naredil pri nekoliko višjih stropih (330) posteljo na podestu, pod njim pa del nizke omare, nekaj pa regal za TV.
Skupaj s stebri je bilo čisto uporabno, le dostop do omar spodaj je bil nekoliko otežen zaradi potrebe po sklanjanju za dostop. Zgornji prostor (podest) je bil če se prav spominjam širine 130 in z ograjo, do stropa pa je bilo cca 190. Dostop je bil rešen z neko vrsto stopnic, ki so bile pravzaprav knjižne omarice s precej nosilnimi stropi.
Po nekajletni uporabi sem vse skupaj podrl, kljub navidezni praktičnosti je bila rešitev z zložljivo posteljo v omaro boljša.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, zložljiva postelja bi prav prišla... imajo to kje za videt?
Ko sem "preletel" trgovine v Mariboru, nekak niso imeli dosti tega.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Postavi trampolin in vadi dotik stropa
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
preveri koliko rabiš višine za spanje..drugače pa lahko 'omare' dvigneš višje..predvsem je odvisno kake so potrebe, potem pa preveriš ali je rešitev ustrezna.

za gume shranjevat je ok..kake knjige, sezonsko agrderobo ok..za čaje pa že ne bo praktično.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v študentskih časih sem eno leto živel v takem stanovanju.
Spodaj omara in en del sobe, zgoraj pa dve postelji.
Spodnji prostor je bil ok, ker je bilo dovolj višine, zgoraj pa je bilo meni premalo. Ok za študenta je bilo ok, nisem nič jamral, za resno življenje pa ne bi imel tako nizko za spat. Mal mi je blo tečno po tistih stopnicah gor hodet pa se full sklonjen vležt in zjutra vstat iz postelje. Pa mal je škripala cela konstrukcija.

Lahko si pa nardiš podest in na njega daš sedežno, tv... če je spalnica pa posteljo, če je pisarna pa mizo s stolom višino podesta pa izkoristiš za predale.