kako izboljsati sprejem avtoradia?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
obstaja kaksen ojacevalec radijskega signala, ki je namenjen montazi v osebni avto za boljsi sprejem?

gre za golf 4 z pripadajocim originalnim avtoradiom gamma.

kako naj izvem, ali imam v tem avtu ze serijsko montiran ojacevalec v korenu antene?

hvala za info ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kupi aftermarket beckerja ali blaupunkta s twinceiver-jem, digitalnim dvojnim sprejemnikom
zmaga.gif
resno, nobena zadeva ne vlece tako dobro.

sicer pa sam prodajam enega malce boljsega podobnega blaupunkta, novejse izdelave, ki bi ustrezal tvojim zahtevam.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
v bav-bavu sem pred leti dobil ojačevalec za anteno. Delal je kar vredu montira pa se na kabel od antene, štrom pa iz radija.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Kokr jst vem, ma golf ojačevalec v anteni, ki se napaja preko antenskega izhoda, ampak le v primeru, da je radio original, če daš nek drug radio to ne velja. Tako mi je povedal nekoč Vili Božič...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.008
10.756
113
kod Džej-Zija
Že imam, hvala. Na ebayu dobil noro poceni Queens MP56, odlično ohranjen, še z daljincem za volan. Sem skromen in zato zadovoljen z DigiCeiverjem.

Če je boljši od Memphisa, je lahko samo še Bremen. Vprašanje samo, kateri, MP76 ali MP78. Ker MP74 je pa že malo prestar, ne verjamem, da bi te zanimal.
grims-1.gif
Me pa vseeno zanima, koliko si stresel zanj. Lahko tudi na PM, če je podatek delikaten.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
A ni tko da z ojačevalcem signala....ojačaš tudi motnje....in si s5 na istem
sprasujem se.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.008
10.756
113
kod Džej-Zija
V bistvu je stvar taka, da moderni digitalni sprejemniki podobno kot pri fotoaparatih tudi pri radiih izvajajo redukcijo šuma. Daleč najboljši sprejemnik je Blaupunktov TwinCeiver, ki poleg običajne analogne antene uporablja še dodatno digitalno anteno, potem pa imaš v nastavitvah več možnosti, kako to izkoriščati. Če ti je najbolj pomemben kvaliteten sprejem, lahko izbereš opcijo, računalnik iz obeh sprejemnikov sestavi kar se da kvaliteten signal. Lahko pa TwinCeiver uporabljaš tudi zato, da en sprejemnik predvaja program, drugi pa ves čas išče frekvenco z boljšim sprejemom. Profesionalni testerji te robe so večkrat poudarjali, da se pri takem tunerju kvaliteta najbolj približa kvaliteti zvoka iz CDja.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
1. daš na postajo ki ima slab sprejem (naštimaš ročno, ker se ponaqvadi ne ustavi avtomatsko)
2. odviješ palčko dol : če sprejem pade na nulo (beri:šumenje) potem je vse OK; če ni razlike, je nekaj narobe, ali ojačevalec v nogi ne vsebuje več elektroelementov (klasika, H2O dela svoje) ali pa nima napajanja

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Hamburg MP68 sem nasel. Hmm, se malo in bodo teli BP zbirateljske zadeve
tongue-1.gif
Queensa sem imel dva, enega novega sem dobil iz garancije, ker se je pokvaril mehanizem cdja, pri zadnjemu pa so bili problemi, ker ni prebavljal cd kljuckov dobro... Sicer pa je bila druga najvecja hiba slaba berljivost zaslona. Hamburg, VSE (!) razen berljivosti zaslona odpravlja. Slednje je se vedno rak-rana te serija...

Pri Memphisu me moti mehanizem za vstavljanje cdjev in osvetlitev zaslona, ki ni nastavljiva..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.008
10.756
113
kod Džej-Zija
Gledal sem tudi Hamburga, pa me ni navdušil, ker nima Sharx-a (DigiCeiver), ampak analogni Codem III+ tuner. Pa še povsod, kjer sem gledal, je bila na razpolago samo non-RDS verzija. Zanimivo je, da slednja dejansko ima RDS, samo ni polno funkcionalen. Najbolj me je motil izostanek funkcije AF (auto frequency), kar je za moje pojme najbolj osnovna RDS funkcionalnost, razne prometne informacije so manj pomembne. Čeprav jih ima Queens tako dobro implementirane, da jih sedaj ves čas uporabljam.

Pri ključkih je pomembno, da ni na njem ničesar drugega kot glasba. Testiral sem ključek z mešano vsebino, pa ni hotel delovati. Ko sem uporabil takega, ki ima naložene samo glasbene fajle, problemov ni bilo. Pa tudi izredno hitro prebere vsebino ključka. Trenutno uporabljam 8GB ključek s približno 1800 komadi. Berljivost zaslona me ne moti, ker je v mojem avtu radio zelo nizko montiran in nimam težav z raznimi odsevi.

Sicer pa ima RadioVili verjetno še nekaj Bremnov MP78 na zalogu, ko sem mu dal svojega Queensa stestirati in zmontirati, je rekel, da jih ima vsaj še 40. Po Evropi so pa razprodani in tudi cene rabljenih, npr. na ebayu, so zelo visoke. Pod 400€ ga praktično ni.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
imam kasetar blaupunkt windsor + golf 4 kako izboljšati signal? ... problem nastane v globeli kjer vleče samo rtvslo rad bi imel pa radio 1

bo zadeva špilala bolje če kupim original vw kasetar gamma?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.020
184
63
Če globel ni pokrita s signalom, potem ni pomoči. Čudno da ne loviš Ognjišča, ta vleče tudi tam, kjer rtvslo ne.
Drugače pa preveri kontakte, če imaš na strehi klasično "šipka" anteno jo odvij in poglej, kakšen je kaj navoj... dostikrat oksidira.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
navoj je videt ok

malo se špilam z nastavitvami radia našel sem navodila v nemščini...

kaj pomeni LO ( local )

DIS (DX )

oboje imam varijante občutljivo in neobčutljivo kolikor razumem nemško

katero izbrati in na kakšno občutljivost nastaviti?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.020
184
63
Te funkcije nimajo prav veliko skupnega z lovljenjem signala. Recimo val 202 ima več frekvenc (ena lovi na gorenjskem, druga na morju, tretja v prekmurju) in ta funkcija ti samo avtomatizira, da radio sam poišče najmočnejšo frekvenco.
Poskusi ročno nastaviti frekvenco, na kateri naj bi bil radio 1, ne da išče avtomatsko... Če je šum oziroma zelo slab sprejem, potem žal ni pomoči.
Tudi mobilno omrežje ne lovi povsod, pa nimaš kaj narediti.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
DIS - DX.
smile-1.gif

Sicer pa dobra antena je najbolj pomemben del radijskega sprejemnika. Preveri povezave do antene, korozijo. Morda je šel predojačevalec, ki je ponavadi vgrajen v samo anteno, oz. v bazo slednje in ima preko antenskega kabla speljano tudi napajanje.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
radio in napeljava verjamem da dela BP - problem je v signalu v globeli... ali obstaja kaka antena ali kak poceni ojačevalec ??

pol mi ne preostane drugega kot da stisnem kaseto z Falcotom
cool-1.gif