Kako dober je GPS sprejemnik v Nokia n95

99999me

Zelenc'
18. avg 2009
4
0
1
Vedno, ko sem uporabljal sprejemnik sem imel stojalo in vreme je bilo krasno..

Pred kakim tednom se od odprabil v vzhodno evropo brez stojala in vreme je bilo oblačno, megleno.. Neprestano je iskalo satelite... V glavnem zelo slaba izkušnja.. Na koncu sem šel na bencinsko in kupil zemljevid...
Čeprav nisem imel stojala je bil telefon na "vidnem" mestu...

A je krivo to, da nisem imel stojala ali je GPS dela samo pod popolnimi pogoji?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ne vem za N95, ampak v moji 5800 je sprejemnik občutno slabši kot v Garmin Nuviju.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
gps v n95 je bolj okrasne narave.
sem jo enkrat uporabljal (8gb) in obupal.....
fix išče 100 let, vsako malo bolj gosto drevo jo zmoti itd.
zunanji BT sprejemnik je dosti boljša izbira

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik beholder pravi:
obvezno moraš imet v stojalu in na vetrobranskem steklu

kaj pa vem - meni tudi brez A-GPS E52 hitro najde satelite, imam jo pa na armaturki v predalcku (Clio) in nima tezav z lovenjem signala

99999me

Zelenc'
18. avg 2009
4
0
1
V nedeljo sem ponovno imel priložnost,da testiram.. Pogoji so bili enaki (ker še vedno nisem dobil novega stojala po pošti
frown-1.gif
)
Vendar sem šel z drugim avtom.. GPS je imel celo pot odličen signal ( OK razn v tunelih ).

Sem pa našel zanimiv blog post: http://www.gpsreview.net/poor-gps-reception-windshields/
Avto z katerim sem prej imel težave je imel vgrajeno FM anteno v okno...

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Koliko pa imaš staro n95? Kater software?

Pri meni v 1 leto stari n95 (najnovejši software) Zadeva deluje v nulo, pa niti ni nujno da imam n95 na steklu, bi se lahko reklo da kar kjer koli v avtu deluje, tudi sredi avtobusa in tudi v kamionu. Se pa pojavijo včasih kakšni izpadi, ampak zenkrat dela super (tok tok po lesu)

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Stara je 2 leti, posodobljena na najnovejši software (mislim da je 35.xxx). Tudi meni je v prejšnjem avtu delovala v redu...očitno ga tukaj res nekaj moti
smile-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Po mojih izkušnjah sta imeli N95 in E90 neuporaben GPS sprejemnik. Počasen, nenatančen, izgubljal je signal.
Na N95 je potrebno odpret tipkovnico in je potem bolje. Ob visokih zgradbah in pod drevjem se je redno izgubljal,
tovrstne izkušnje sem dobil z poizkusi navigacije z GXT po mestih in uporabo Sport trackerja v naravi.

Precej boljši je bil GPS v N85 in E71, kolikor toliko soliden v XM5800, najboljši in najhitrejši do sedaj pa v E55, ki
locira satelite preden izbereš destinacijo... pri uporabi Sport trackerja pa deluje iz žepa tudi v ožjih ulicah in v gozdu.