Itak so mi že rekli, pa še se bodo čudli, ampak jaz ko grem v svojo priljubljeno gostilno, jaz recimo
za nedeljsko kosilo zmašem; kremno juhico, sezonsko solatko, in zares zares dost riža.
Drugi majo juha + zrezek z rižom + solata, jaz pa vedno prosim če lahko zrezek črtajo z seznama
in mi naložijo samo riža. Govorim o običnem rižu, kuhanem oz. zalitim vrjetno z juho, suhim klasičnim
rižom kot prilogo.
Probal sem vse sorte riža na 1000 in 1 način, fejst, malo, glih prav zakuhan, nič ne naredi istega
okusa kot v gostilnah. Vsi štormani recimo imajo ubijalski riž, in dobra večina ostalih gostiln ima isto dober
riž; kot bi reko vsi pofriji v gostilnah so dobri, domač pa ne tak.
In negre se za "v gostilni je boljse ker ni doma" sem človek okusa, in vem da ma drugačen okus.
Itak ko sem kje vprasal kak ga pripravijo; nevem/normalno/skrivnost hiše/specialiteta...
za nedeljsko kosilo zmašem; kremno juhico, sezonsko solatko, in zares zares dost riža.
Drugi majo juha + zrezek z rižom + solata, jaz pa vedno prosim če lahko zrezek črtajo z seznama
in mi naložijo samo riža. Govorim o običnem rižu, kuhanem oz. zalitim vrjetno z juho, suhim klasičnim
rižom kot prilogo.
Probal sem vse sorte riža na 1000 in 1 način, fejst, malo, glih prav zakuhan, nič ne naredi istega
okusa kot v gostilnah. Vsi štormani recimo imajo ubijalski riž, in dobra večina ostalih gostiln ima isto dober
riž; kot bi reko vsi pofriji v gostilnah so dobri, domač pa ne tak.
In negre se za "v gostilni je boljse ker ni doma" sem človek okusa, in vem da ma drugačen okus.
Itak ko sem kje vprasal kak ga pripravijo; nevem/normalno/skrivnost hiše/specialiteta...