kako do stanovanja

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:Vsak bo verjetno delal po svoje, vendar jaz sem na podlagi svojih izkušenj (odnos oz. sobivanje....moji starši + starši moje mame), sklenil, da v hiši s svojimi starši oz. v hiši s taščo in tastom če se bo le dalo ne bom živel. Mora bit vsaj toliko med bivanjem enega in drugega da se je treba iz copat preobut in/ali se vsest v avto in zapeljat na drugo stran vasi.

Zelo modro razmišljaš, in tudi sam se tega držim z vsemi štirimi
zmaga.gif

kellar

Pripravnik
7. avg 2008
136
0
16
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:Vsak bo verjetno delal po svoje, vendar jaz sem na podlagi svojih izkušenj (odnos oz. sobivanje....moji starši + starši moje mame), sklenil, da v hiši s svojimi starši oz. v hiši s taščo in tastom če se bo le dalo ne bom živel. Mora bit vsaj toliko med bivanjem enega in drugega da se je treba iz copat preobut in/ali se vsest v avto in zapeljat na drugo stran vasi.

Zelo modro razmišljaš, in tudi sam se tega držim z vsemi štirimi
zmaga.gif

tudi jaz.
idealka je tista razdalja okrog 80-100km vstran ker ko kdo pride na obisk je redko ker se jim zdi predaleč in hkrati preblizu da bi prespali.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Boš potem, ko boš imel otroke, vedel povedat, da je idealka 80-100km.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
hja, počasi minevajo tisti časi, ko je lahko vsak slovenec prišel do svojega stanovanja ali celo hiše. Predvidevam, da si bodo v prihodnje nepremičnine lastili zgolj tisti na vodilnih položajih, razni zdravniki, dobri odvetniki, ipd. Tako kot je to v tujini. Srednji sloj bo morda prišel do kakšne garsonjere, morda še kakšno dedovanje nepremičnine in to je to. Ko bodo nabili davke na nepremičnine, bo še veliko hujše. Nižji sloj pa bo izključno v najemniškem stanovanju. Verjetno se bo treba spet sprijazniti s tem, da bo več generacij skupaj živelo pod isto streho...
Drugače pa namig: v dvoje je lepše in lažje. Če si sam je vprašanje, če sploh rabiš lastno 2-3 sobno stanovanje. Komu na čast? Več kot v 1 sobi naenkrat ne moreš bit, da bi plačeval 90% plače za beton pa tudi nima smisla. Išči pač razne priložnosti povsod po svetu in če ti uspe, se lahko čez 10 let vrneš in kupiš kaj zanimivega.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
@kellar, ti si pa sprozil cel val...

1) dokler nisi "dostudiral" je utopicno razmisljati o 2-3 sobnem stanovanju, ampak se oziraj po garsonjerah
2) ce pri 28 se vedno studiras, upam, da je to podiplomc, drugace bodo delodajalci z nezaupanjem gledali na "vecnega" studenta
in ne bos mogel racunati na bistveno vecjo placo.

Po drugi strani si pa kar nekaj "spravil na kup" in ne izgledas "luzer".

Varianta je odditi v tujino in tam kaj zasluziti - najbolj idealno tipa Eurokrat, ce bi dobil sluzbo v EU institucijah ali Mednarodnih organizacijah.
Druga varianta je graditi "hitro" kariero v Sloveniji - plezati po firmah in prehajati iz ene firme v drugo - potem moras imeti neko znanje ali sposobnost, ki gre v promet.

Najbolj prakticna varianta je pa skombinirati vse: cimprej dostudirati - iti za eno leto v tujino sluziti (ce znas kaj takega kar gre v tujin v promet) - priti do garsonjere (poroki so ti lahko starsi, tudi ce malo zasluzijo), spoznati deklico, ki je nekje na istem kot ti in zdruziti dve garsonjeri v 2-3sobno stanovanje.

LP P

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Dlih zdele tv gledam-24 ur in bodo upokojenci za najem stanovanja plačal od 100-300 evrov najemnine...+ stroški....a ni to pocen zlasti tista najmenina za dobrih 100 evrov....je pa javni sklad.

Nazadnje urejeno:

kellar

Pripravnik
7. avg 2008
136
0
16
peeeezda kaj morate v to staro temo pisat? če leti name imam sedaj bistveno večjo plačo. velik del je sicer variabila ampak dokler laufa laufa.