Živjo!
Tukaj ste bolj na tejočem, zato me zanima kaj lahku izberem da imam dostop do interneta. Stvar je taka, da pri Telekomu ni prostora niti za analogni telefon, kaj šele za adsl, kabelska pri nas ne omogoča internetne povezave, Krima ali Krvavca ne vidim, tako da tudi lastovke in ostali "tiči" odpadejo
Zdaj se mi po glavi sučeta dve opciji . Ali gsm omrežje, kjer ne vem kateri ponudnik ponuja kaj pametnega in ali je kakšna varianta da imam v hiši "mrežo" - usb modem se mi za te zadeve ne zdi pripraven, ne vem pa podrobnosti. Druga opcija je da zmontiram dve usmerjeni anteni in se povežem preko trenutne lokacije (zračne linije imam cca 1500m, vidni stik) in lepo naprej furam na adsl ki ga imam sedaj. Ima kdo kak pameten nasvet ali kakšno tretjo opcijo? Tudi cene so dobrodošle - siol je trenutno 26€/mesec, antene bi me verjetno prišle okrog 150€ in bi špilalo dalje.
Hvala za odgovore!
Tukaj ste bolj na tejočem, zato me zanima kaj lahku izberem da imam dostop do interneta. Stvar je taka, da pri Telekomu ni prostora niti za analogni telefon, kaj šele za adsl, kabelska pri nas ne omogoča internetne povezave, Krima ali Krvavca ne vidim, tako da tudi lastovke in ostali "tiči" odpadejo
Hvala za odgovore!