Kako do Celovca brez vinjete?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sem iskal, če je že kdo napisal, pa iskanje ne vrne nič pametnega.
Zato vprašanje: ker že dolgo (5,6let) nisem šel iz Ljubljane v Celovec preko Ljubelja, me zanima, če je še možno priti tja brez Avstrijske vinjete.
Hvala!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Itak je samo ena cesta...Prideš na avstrijski strani v dolino do krožnega, izbereš naravnost in gasa.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
http://www.viamichelin.com/
wink-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Pa ne porabiš več beza kot za vinjeto?
Plus čas za ovinek....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala vsem.
@sole: Časa imam na pretek, porabo slabih 6l dizla, pot bo pa le enkrat tja in nazaj, skupaj kakšnih 200km...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Plus čas za ovinek....

Kakšen ovinek?

Če bi hotel na vsak način uporabiti vinjeto, bi moral iti čez Karavanke in mimo Beljaka.
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Plus čas za ovinek....

Ne. Od Ljubelja do Celovca sploh ni AC in če bi želel izkoristit vinjeto - no, potem bi pa res porabil več časa, pa delal ovinek.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Avstrijske vinjete do Celovca prek Ljubelja itak ne potrebuješ, iz Ljubljane se še brez slovenske pride brez težav - po stari cesti Medvode-Kranj-Naklo in naprej proti Tržiču

@Sole: o kakšnem ovinku sanjaš. Do Celovca je prek Ljubelja najbližje (iz Ljubljane)

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Plus čas za ovinek....

Kakšen ovinek?

Če bi hotel na vsak način uporabiti vinjeto, bi moral iti čez Karavanke in mimo Beljaka.
grin1.gif

Točno tako. Plačal bi 13 eurov za tunel v obe smeri, za vinjeto 8 eurov ter naredil 40 km več. In kje se tu kaj prišpara? Kar se pa časa tiče pa čez Karavanke nisi nič prej kot čez Ljubelj.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Sem iskal, če je že kdo napisal, pa iskanje ne vrne nič pametnega.
Zato vprašanje: ker že dolgo (5,6let) nisem šel iz Ljubljane v Celovec preko Ljubelja, me zanima, če je še možno priti tja brez Avstrijske vinjete.
Hvala!

Let me guess, bejbo pelješ v Ikeo?
Samo pelji kot so že povedali, proti Celovcu, prvo in drugo krožno naravnost, potem je tista 4 pasovnica kratka, pol pa še malo pa upadeš v Celovec, za Ikeo mislim da maš že znake takoj, čene pa pri McDonaldsu desno na Sudring, po tem ringu do križišča kjer vidiš levo Kika desno Hypo banka - tu spet desno, potem pa pazi, Ikeaplatz 1 (naslov, ki ga tudi moja navigacija prepozna) pa Metro itd je sicer levo, ampak moraš se odcepit desno (proti AC), potem pa cesta zavije levo čez, potem pa sam ravno do Ikee
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Mis pravi: Let me guess, bejbo pelješ v Ikeo?
Sicer hvala za toliko pomoči, Mis, vendar cilj ni Ikea.
In 'bejba' je v službi, sin tudi, "ata" pa že v penziji
wink-1.gif

Ne, morda grem k Majdiču (electronic4you), seveda če bom po telefoniranju tja ugotovil da se mi splača... in ker sem pred leti bil tam že večkrat, ga bom verjetno našel tudi jutri.

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ne, morda grem k Majdiču (electronic4you), seveda če bom po telefoniranju tja ugotovil da se mi splača... in ker sem pred leti bil tam že večkrat, ga bom verjetno našel tudi jutri.

Od izvoza iz gorenjske AC dalje se pelješ samo naravnost, za prvim McDonaldsom zaviješ desno, potem pa boš verjetno že vedel kje si (sicer spet pelji naravnost dokler levo čez polje ne zagledaš Majdiča)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala, blazko, očitno so markatne stavbe (McDonalds) še vedno tam, kjer se jih spominjam.

Sicer pa - Alter-jevci ste CARJI, toliko pozitivnega odziva sem res zelo vesel.

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Od izvoza iz gorenjske AC dalje se pelješ samo naravnost, za prvim McDonaldsom zaviješ desno, potem pa boš verjetno že vedel kje si (sicer spet pelji naravnost dokler levo čez polje ne zagledaš Majdiča)

majdič in electronic4you sta dve ločeni trgovini na dveh lokacijah

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Možno. Moj opis velja za starega Majdiča, kjer je po naslovu sodeč tudi prevzemno mesto electronic4you (Völkermarkterstraße 146)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja, novi majdič pa je na levi od te südring ceste, v bistvu ti na google maps piše majdič Hi-Fi Video Gmbh
grin1.gif