Kako bodo sedaj kontrolirali vinjete?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
V tem času, odkar imamo vinjete, sem nekajkrat videl kako vršijo kontrolo, sicer vedno na nasprotnem pasu. Dejansko so z daljnogledom že na daleč opazovali, če je kdo nima gor. Niso pa zaustavljali avtov in kontrolirali raznim manipulacij (na ebayu se jih je prodajalo, oz. se jih še kar nekaj). Po mojem mnenju so si jih tudi razni Hrvati in drugi tujci, kar prekladali iz enga avta na drugi in posojali eni drugim.
No sedaj, ko je polletno obdobje počasi mimi, bo pa treba kontrolirat tudi luknjice na vinjeti, oz. datume veljavnosti.

Ali bodo naši kontrolorji končno to počeli temeljito in za vsako manipulacijo zaračunali 800 EUR (oz. koliko že pač je največja kazen)?
Ali mora res pri nas vsaka stvar (pa če je še tako dobro zamišljena) narejena polovičarsko, da se nam vsi smejijo?

Kontrola bi morala biti taka kot v Avstriji. Celoten prometni tok (ampak res celoten) se spelje čez počivališče, tam pa nekaj deset inšpektorjev in policajev, ki izločajo sumljive in takoj na licu mesta z brezžičnimi pos terminali kasirajo kazni. Pa ni debate nobene, nobenih izjem.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tudi na izvozu Postojna se velikokrat zadržujejo. Sem mislil, da se bodo samo poleti, pač v sezoni, ker grejo praktično vsi turisti, ki se odpravljajo na hrvaško, ven v postojni. Ampak sem se zmotil, tudi zadnje čase se jih vidi na delu.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz ne dvomim da delajo, ampak po moje polovičarsko. Kako se lahko toliko vinjet prodaja na ebayu? In sicer neodlimanih, originalnih z zaščitno folijo.
Ne glede na ceno vinjete, bi moralo biti kakršnokoli manipuliranje z njo sankcionirano po najvišji tarifi. Da bi se razvedelo, da ni zajebancije in bi bil tudi kakšen euro več iz naslova vinjet.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz jih pa žal še nisem nikjer videl (relacija Ivančna-Kranj). Žalostno!

Če bi šel pa malo bolj proti Nm bi jih pa mnogokrat videl. Precejkrat so stali na cestninski na Biču, še večkrat pa na koncu ac. Je pa res, da so v zadnjem času poniknili.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Saj je tako kot v tujini. Zaprejo AC, preusmerijo promet čez počivališče, tisti ki imajo vinjeto gredo naprej, ostale izločijo na parking... Polno Policije in ostalih je zraven
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Saj verjetno bodo postopoma bolj kontrolirali. Glede na to, da so vinjete pri nas le nekaj mesecev, ne moremo pričakovati, da bodo vse zadeve tekle gladko. Hkrati pa nas še EU jebe v glavo za brezveze.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Aja..pa še nekaj. Sem absolutno proti zaporam na AC, ker s tem delajo hudo škodo pretočnosti. Najboljše je, da bi opravljali kontrolo tam, kjer je promet že itak upočasnjen. Mejhni prehodi, stare cestninske, etc...

Čeprav je dandanes že itak ena sama zapora po slovenskih AC
wink-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa od kje tebi takšen zaključek? Namen mojega posta je bil, da bo treba sedaj vinjete temeljiteje pregledovati, v kar pa nimam ravno zaupanja. Da se nam ne bodo tujci smejali, kako nas scat vozijo. S ceno vinjete pa to nima dosti skupnega (razen če bi jih nekaj 10% uporabnikov manupuliralo), lepo pa bi bilo, da tisti ki so pametnejši od sistema (oz. mislijo da so), občasno pokasirajo kakšno malo večjo kazen. Deluje precej vzgojno, verjemi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hecno, pred kakim letom dni pa so/ste tukaj veselo iskali in delili nasvete, kaki mimo cestninskih postaj prit (brez plačila).
Od kod preobrat za 180 stopinj ???

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja..pa še nekaj. Sem absolutno proti zaporam na AC, ker s tem delajo hudo škodo pretočnosti. Najboljše je, da bi opravljali kontrolo tam, kjer je promet že itak upočasnjen. Mejhni prehodi, stare cestninske, etc...

Čeprav je dandanes že itak ena sama zapora po slovenskih AC
wink-1.gif
Kako pa drugače?
V Avstriji sem že naletel na tovrstno kontrolona A10. S tem, da so zožali avtocesto na en pas, nato pa na bližnje parkirišče izločali izključno(!) tujce. Kontrola dokumentov (vinjeta itak) + carinski pregled. Policajev z brzostrelkami kolikor hočeš.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Vinjete bi morale biti tako, da vpises nanjo zadnje 6 stevilk šasije, pa bi bil problem rešen.

Ni VIN-a gor, kazen. Ni nalepljena, kazen.

Cisto preprosto.