Kaj za hudica hoce elektro naredit na nasi zemlji?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Prilagam slikce načrta in "pogodbe".

Pravijo da hocejo narediti nek jašek,vendar to meni ne deluje ravno "samo jašek", saj zadeva zgleda kar velika.

Sploh pa odškodnina ki jo nameravajo ponuditi,je naravnost absurdna. 100€ .

Kaksne so lahko posledice v primeru da se s tem ne strinjamo oz. ne podpisemo tega?
Al pa recimo da rečemo da zahtevamo 1000€ .

Hvala za vse odgovore,sam se namreč (še) na to ne spoznam najbolje.

Kaj je modra in kaj rdeča puščica??

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
modra je očitno jašek kaj je rdeča ? 5 člen je zelo površen to lahko nazaj vzpostavijo kolikor se njim zdi pol se boste pa tožarli.....100€ je pa zeloooo malo

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Iz načrta je razvidno, da bodo delali tranformatorsko postajo in razvod kablov do naročnikov. Če imate v bližini bajto, pogodbo samo pošlji nazaj in naj se slikajo. Ker 100€ za stalno prisotnost elektromagnetnega sevanja je več kot sramota. Če že hočejo in ne gre drugače, naj dajo 10% popusta na dobavljeno elektriko vaši bajti, recimo za dobo 20 let. Ampak tut denar ne odtehta potencialnih nevarnosti EM sevanja iz srednje napetostnega (dovod v trafo postajo) in nizko napetostnega (odvodi po kablih do strank) omrežja na zdravje ljudi (nevarnost raka je ena hujših stvari, ki so lahko v takih primerih posledica).
Na vašem mestu bi jih skenslal.
V katerem koncu LJ pa to je?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
khem projekt je izgradnja TP... njemu bojo postavili pa kanalizacijo na njegovo parcelo:) kako bo to shendlal vprasanje... je pa tak da elektro in podobni "bizgeci" se dobro zascitijo.... in potem imas eno malo zadevo ki si ji rece: javni interes nad zasebnim...

aja naj pa proba s pritozbo morda mu pa rata!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Torej ko bo ta baba prisla po te pogodbe ( ki jih je mimogrede prinesla ob 8 uri zvečer na dom,nisem vedel da v takih urah se tudi to dela ) , ji lepo povemo da ne soglašamo s tem in to je to?

Ali jih kar vržemo stran in ko pride iskat se ji lepo pove da to pa to nebo šlo in da so pogodbe letele v smeti?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
TP pomeni transformatorska postaja (tam ti iz 3x 20.000V napetosti transformirajo na 3x 230V/400V za gospodinjske priključke).
Ko baba pride po pogodbe, zahtevaj podrobno pojasnilo - kje, kaj, kako itd, če ti kaj ne bo všeč, gladko zavrni podpis pogodbe. Nismo več leta <1990...
crazy1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Caki sam mal,a oni misljo da bo transfotmator na naši zemlji?
Dejansko NAD zemljo?

Ni šanse,že tko so eno štango postavli par let nazaj ker smo rekl da nobenga kabla ne dovolmo več na našo streho dat.
Tko da so takrat postavl betonsko štango in od tam naprej gre do 3 hiš elektrika.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Nad zemljo, na zemlji, pod zemljo...isti l<urac. Pod zemljo ne bo že iz vzroka podtalnice - kot ti je verjetno znano, voda pa štrom ne gresta ravno skupaj
grin1.gif

Ne vem, vprašaj uno babo al pa poklič projektanta (ime imaš na načrtu), pa naj vse v nulo razložita ne kr neki ovo-ono.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Reci jim, naj transformatorsko postajo delajo kje drugje, recimo pri sosedu sredi polja
smile-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Če bi pogodbo dobro bral, bi lahko videl, da piše da podpisuješ služnost za kabelsko kanalizacijo. Premalo informacij s tvoje strani. Ampak po vsej verjetnosti gradijo omrežje pod zemljo - se pravi da prestavljajo obstoječe vode v kanalizacijske cevi. In če si napisal, da imate na hiši neke vrste vozlišče in potem še na drogu spet, zna biti, da bodo tam na parceli 311 (kjer je označeno z modro) zgradili jašek in od tam eno linijo na vašo parcelo 314/2, od tam naprej pa se zna ohraniti obstoječe stanje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Stvar je taka,da vcasih je bilo urejeno tako da je elektrika prišla po zemlji do nas,nato pa do strehe in v 2 ali 3 smeri žic do sosednjih hiš. Nato se je zgradila še ena hiša,takrat pa smo rekli da je konec hecov in takrat so spremenili vezavo na tak način,da mi še vedno dobimo elektriko po zemlji,potem pa so blizu cca 20m stran postavili betonski drog iz katerega so sedaj razvejane 3 ali 4 žice ( do sosedov kjer je bilo skos ter tudi do novega).

Sedaj pa očitno hočejo blizu te betonske štange,postaviti še ta jašek,vendar nevem s kakšnim namenom.

Pa še na novo sem zvedel,da bo cca 500m stran nekje pri nekem gozdu zgrajen transformator...vsaj tako sem uspel slišati.

argh....sam da mi parajo živce.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Iz načrta je razvidno, da bodo delali tranformatorsko postajo in razvod kablov do naročnikov. Če imate v bližini bajto, pogodbo samo pošlji nazaj in naj se slikajo. Ker 100€ za stalno prisotnost elektromagnetnega sevanja je več kot sramota. Če že hočejo in ne gre drugače, naj dajo 10% popusta na dobavljeno elektriko vaši bajti, recimo za dobo 20 let. Ampak tut denar ne odtehta potencialnih nevarnosti EM sevanja iz srednje napetostnega (dovod v trafo postajo) in nizko napetostnega (odvodi po kablih do strank) omrežja na zdravje ljudi (nevarnost raka je ena hujših stvari, ki so lahko v takih primerih posledica).
Na vašem mestu bi jih skenslal.
V katerem koncu LJ pa to je?

sevanje ne bo nič višje od mejnih vrednosti...sploh pa ELMG polje pri NN - SN omrežju če ni ravno polno obremenjeno (SN) ni omembe vredno.....tudi kar se raka tiče če najdeš kakšno študijo ki direktno potrdi vpliv ELMG mi prosim pošlji povezavo ( pa ne tiste od zelenih)

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Saj glih v temu je keč - ni nobene študije in je tudi ne bo, ker je vpliv ELMG dolgoročen. Poznam kar nekaj ljudi z velikimi zdravstvenimi težavami in živijo v bližini TP že celo življenje.
Saj za cigarete tudi ni nobene študije, ki bi direktno povezala raka na pljučih s kajenjem.
smirk-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
So lahko kaksne posledice v primeru da tega ne dovolimo? Namreč možnih lokacij je zagotovo še veliko.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
elektro mora plačati odškodnino v višini zaradi nameravanega posega zmanjšane vrednosti parcele.
100 eur je metanje peska v oči...

l.p.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
V tej temi sem jaz opisal problem s telekomom.
Vprašaj jih, kdaj bodo nakazal $ v primeru da podpišete.
Sicer pa se tudi meni zdijo te odškodnine "smešne". Predlagam da odkupijo zemljo katero rabijo in mirna bosna. Moraš računat da na zemlji kjer bo trafo, kabli ne moreš počet nobene stvari več. No tam kjer je kabel v zemlji lahko kosiš travo, če pa boš želel kdaj kaj gradit, boš pa plačal prestavitev kablov da bo kar vesele. Če ti bodo sploh ugodili.
bonk.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
ksz...

Kar se tiče odškodnine: znam povedati samo primer izpred slabih 15ih let, ko so človeku Telekomovci čez parcelo ob hiši speljali telefonski kabel... Model je rekel, da ne dovoli. Nato je dobil vprašanje, zakaj ne? In je rekel, da se da vse zmenit, ampak naj mu dajo eno konkretno odškodnino, če ga bojo že srali po njegovi zemlji. Brez vsakih težav je dobil 100k takratnih sit...

Janez2b

Pripravnik
6. okt 2007
34
2
8
Po mojem ti bodo gradili ašek in štiricevno kanalizacijo prek tvoje parcele. O ceni bi se probal pogajati z odvetnikom.

LP

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
100€...hahahaha...jaoooo da ne bi pustil da te tako nategnejo.....tim jim lepo reči da so 2X zapored pozvonili in to jih stane že 200€....pa še niti ust niste odprli....potem jim pa zini da glede na število papirjev bo odškodnina kar poskočila....
pojdi do odvetnika...če boš sam to izpeljal in niti ne veš kaj pomeni ta pogodba te bodo sigurno okoli prenesli....