Kaj VW recall, na TAKATO(SRS Airbag) smo pozabili?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Čudi me ( pravzaprav niti ne, ker je to pričakovano ), kako imajo mediji, ki so sestavni del osebkov, kot je velika večina tu gor, zelo selektiven spomin; mogoče tudi zato, ker je bistvo o zadnjem in čim večjem poku.

V glavnem, VW issue je "IN", kaj pa drama s Takato ( http://blog.caranddriver.com/m...ehicles/#update ) ?

Govorimo o 40M+ avtomobilov, največ japonskih proizvajalcev, ki imajo "License to Kill" ? Ostali so BMW, Toyota, Nissan, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Isuzu, Ford, Chrysler in General Motors.

Grozljiv je podatek, da je Honda vedela za to težavo že leta 2004, ko se je pripetila nesreča z Accordom letnik 2002. Kasneje še primer iz leta 2007, 2009. Jasno da so se pogodili s svojci, drugače bi zgodba prišla v javnost že prej (http://blog.caranddriver.com/honda-taking-heat-for-hiding-deaths-injuries-from-exploding-airbag-recalls/).

V glavnem, ti izstrelki so po mojem laičnem mnenju pomembni bistveno podrobnejše obravnave, kot situacija s VWjem. Nenazadnje, ljudje so umirali zaradi Takate.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Airbaga ne pogjuje nobena država kot zahtevo za izpravnost vozila, tako da tudi z zanič arbagom je avto še vedno tehnično izpraven, VW je pa (v najhujšem priemru) lahko samo še draga nepremičnina pred hišo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A potem pri nas tako malo za hec na tehničnih mečejo avte z airbagi v okvari?

elint

Fizikalc
17. mar 2012
1.779
5
38
Imam privilegij, da vozim najeminitnejši avto na svetu R4 Katrco!

Z veseljem lahko povem, da kuri +5,5l/100km in povem vsem, da stric Neuton velja popolnoma enako za vsa vozila!

Torej tisti, ki sanjajo, da lahko neka plastična škatla polna šraufov težka 1,8t pokuri manj kor 8l na 100km je zelo naiven, naiven, naiven. naiven i*d*i*j*o*t* !

Prav vsi automaherji se lažejo in delajo zavajujoče teste v sanskih pogojih zelo visokega zračnega pritiska, z hudo tedo napumne gume z super trdo gumo (minimalen kotalni upor) brez rezevne gume, anoreksično voznico...

Da bo pa er od samohvalečih voznikov "varčnega avta" natankal rezervar tako, da vidi gorivo z GPSom izmeril prevoženo pot in ponovno natankal gorivo, da ga vidi in potem sam napravil izračun...

Katastrofa zajamčena!

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Airbaga ne pogjuje nobena država kot zahtevo za izpravnost vozila, tako da tudi z zanič arbagom je avto še vedno tehnično izpraven, VW je pa (v najhujšem priemru) lahko samo še draga nepremičnina pred hišo.

Tun se seveda motiš. Nedeljujoč AB v avtu, ki je bil homologiran v času, ko so bili AB že obvezni, je razlog za padec na tehničnem.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Hm, zakaj mi potem nihče ne teži da moram menjat airbag? Potem bi podatke vpoklica moral imeti vsak tehnični pregled

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Hm, zakaj mi potem nihče ne teži da moram menjat airbag? Potem bi podatke vpoklica moral imeti vsak tehnični pregled
Imaš avto s potencialno nedelujočim airbagom in še nisi šel menjat? Ne maraš sebe in svojih sopotnikov?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jah lenoba kaj naj reče drugega, pa tudi nisem lastnik avta od novega, tako da mi zastopnik ni mogel poslati nobenega obvestila. Poleg tega je failure rate airabagov tam pri 0,7-0,9%, tako da ne delat iz muhe slona.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Saj ti dela, torej je avto tehnično izpraven. Le majhna možnost je, da te ob delovanju ubije.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kaj pa imaš zaen avto? Jaz sem dobil vpoklic za menjavo sovoznikovega AB na obeh BMW-jih, se nato dogovoril s servisom in uredil zadevo. Simple as that.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Če avto zamenja lastnika uvoznik izgubi sled za lastnikom. Če ne voziš na uradni servis, tak lastnik ni nikoli obveščen.
Simple as that.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ne bo držalo, vsaj za BMW ne. Poziv dobiš direktno od BMW Slovenija glede na to, če padeš v skupino rizičnih avtov, te po VIN številki najdejo. Jaz sem bil slučajno na uradnem servisu, kjer so mi omenili, da avto spada pod "akcijo", prav tako mi je preveril še drugi avto, ki je tudi zapadel pod akcijo. Čez kakšen mesec sem dobil dopis najprej za en, nato še za drug avto direktno od BMW Slovenija.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
1. poziv za moj avto je dobil verjetno že prejšnji lastnik, ampak ga ni opravil (sem preveril VIN)
2. do osebnih podatkov preko VIN številke ni tako enostavno priti zaradi varstva osebnih podatkov, možno da nekateri to delajo drugi ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dajte no... v avtih je xyz krat bolj problematično že sedenje, ki je daleč od optimalnega za delovanje airbaga.

Pa imamo že ogromen vzorec ljudi, ki naj*** tudi če je z AB vse ok.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, ne vem kako to da tebe niso obvestili, vem za par znancev, ki niso prvi lastniki in so jih našli. Verjetno pa je od uvoznika do uvoznika različno koliko se dejansko potrudijo.
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Ne bo držalo, vsaj za BMW ne. Poziv dobiš direktno od BMW Slovenija glede na to, če padeš v skupino rizičnih avtov, te po VIN številki najdejo. Jaz sem bil slučajno na uradnem servisu, kjer so mi omenili, da avto spada pod "akcijo", prav tako mi je preveril še drugi avto, ki je tudi zapadel pod akcijo. Čez kakšen mesec sem dobil dopis najprej za en, nato še za drug avto direktno od BMW Slovenija.
Če si bil na uradnem servisu, dobijo tvoj naslov. Če kupiš rabljenega in ne greš nikoli na uradni servis, pač ne morejo do tvojih podatkov in te zato ne morejo obvestiti. Ti si dobil, ker si bil v njihovi mreži. Če ne bi bil, dopisa ne bi dobil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hja, ne vem kako to da tebe niso obvestili, vem za par znancev, ki niso prvi lastniki in so jih našli. Verjetno pa je od uvoznika do uvoznika različno koliko se dejansko potrudijo.
wink-1.gif

Če so jih "našli", ne da bi se ti kdaj ohlasili v njihovi mreži (torej sami prostoviljno dali podatke), so kršili zakon.