Bil 3 tedne nazaj: idi v therme malo naprej od Agios Fokasa, s sabo vzemi vodo, tam se skopaj na plaži. Potem pojdi do Agios Stefanosa malo pred Kefalosom na JZ otoka, ko prideš iza drugega ovinka po spustu proti Kefalosu sta dve cesti, druga ob drugi , na levi strani, ti vzami ono drugo, prva je z rampo za hotel (opuščen, lokacija pa svetovna, nič jasno), samo dol se spusti proti morju in parkiraj. Tu si lahko pogledaš razvaline templja in levo in desno od tu imaš peščeno plažo, primerno tudi za froca. Nasplošno: severna stran otoka od Masticharija do Kosa po mojem mnenju ni vredna kopanja: valovi , ni možno plavati normalno, je pa pesek, zalije te v tri krasne, skratka razočaranje. Povsem druga pesem je južni del otoka od Kardamene do Kefalosa: peščene plaže do prodnato peščene, morje pa kljub vetru mirno, plavanje je pravi užitek. Mi smo na srečo imeli večino dopusta rentani avto in smo se kopali v Kardameni na plaži med hotelom Norida beach in Akti beach. Zame en najboljših kosov otoka.
Drugače maš še Lido park, bazene in tobogane, ne vem kako je ker sem samo mimo vozil, potem pa je še par lepih plaž naprej od Kefalosa, ki pa za otroke niso ravo primerne zaradi valov, je pa fajn videti. Piha pa na Kosu povsod.
Če te kaj zanima samo vprašaj.
lp