Kaj v kopalnici ČEZ ploščice?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Obstaja kakšna varjanta, da bi z nečem prekril ploščice, ki so polepljene povsod (razen na stropu)?

Kakšne tapete, fototapete ipd.? Kakšne so kaj cene? Kako se kaj obnesejo pri tušu kjer je voda?

Preselil sem se v stanovanje, ki ima vgrajene še prve ploščice rjave barve. Zaenkrat še nimam denarja za razbijanje, predelavo napeljave in polaganje novih ploščic, zato bi jo rad do takrat nekako polepšal na ne prav drag način
smile-1.gif

Hvala za pomoč!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Najlepeš in najboljše bo da pustiš kot je. Ko bo denar pa v kompletno rpenovo..stare dol, menjat inštalacije (!) ter potem po tvojih željah nazaj.

Do takrat se pa ne sekiraj...za tistih 20 minut kolikor jih povprečno preživiš dnevno v kopalnici bojo tudi te še nekaj časa dražla.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstajajo prov barve za ploščice. mal težko pri nas dobit, pa sploh ni pocen.
sam sem v enaki situaciji kot ti. podnajemniško stanovanje z rjavimi ploščicami:( Rešil sem tako kot je predlagal Vincent, sem se pač navadil:)
Noben način predelave ni tolk pocen, da bi lahko kr požrl. Veliko mi je pa glupo vlagat v nekaj, kar ni moje.
uredil sem si dnevno, tam ko sprejemam goste in sam preživim dost časa. ostalo pa pustil. mi je škoda denarja.

sej razbijanje plošič je zastonj:) Mašino ali pa kladivo in majzl v roke pa razbijaš:)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Razbit ni problema
smile-1.gif

Štemarica iz bau bau-a pa si v 2 urah fertik.

Zmeniš se z vodovodarjem kdaj pride, ti pa pred tem kak dan sesuješ ploščice (in najbolje tudi estrih) da se potem vse na novo naredi.
1373784-SDC13552r.jpg

Priponke

• 1373784-SDC13552r.jpg
    1373784-SDC13552r.jpg
    120,8 KB · Ogledi: 3.496

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
če te moti samo barva, pusti pri miru vse skupaj. In ko boš napraskal denar, za takšno obnovo, kakšno boš hotel imeti, pa začni razbijat. Vso to "flikanje" tudi nekaj stane in na koncu boš spet stran metal čez čas. Tisti denar, ki bi ga sedaj vložil daj raje v "šparovček".
Povem ti iz lastnih izkušenj, da obnavljati kopalnico ni poceni in da je najbolje in najceneje da prideš do končneg izdelka tako, da vse narediš na novo.
Seveda, to ne velja, če misli kdo zamenjazi samo umivalnik .....
Ko mečeš ploščice ven, se poškodujej tudi pritrjena oprema, če je ne odstraniš... in ko je enkrat odstranjena.... hmmm... sej gre nazaj, samo zadovoljen pa spet ne boš....
Cene obnove so pa spet različne... al bo keramika 50€ na m2 al pa 10 € na m2. Al boš sam razbiju al bo mojster.
Sam sem imel mojstra samo da mi je zide ometal in vodovodarja zaradi prestavitve priključkov. Polaganje keramike pa ni neka umetnost na ravni zid. Sam čas si moraš vzeti. Je pa ceneje...(veliko)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz lahko javim, koliko pride vodovodar...imel ga ravno včeraj na obisku (cca. 12 ur dela)..štart je bil pa iz stanja, kot je viden na zgornji sliki (brez ploščic, estriha)...napeljave že nove iz pritličja v II. nadstropje..delalo se je v I. nadstropju. Kopalnica, posebej WC, ter priključki na kuhinjo (voda + odtoki).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Cudn se mi zdi da vodovodarstva doma ne delajo ljudje sami, rabis un spajkalnik cevi, ostalo so ap cevi itak po najkrajsi poti, vse se lepo zvija in oblikuje?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
No dej javi ceno.

Sam pol rabiš še nekoga da ti ploščice na novo položi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če živiš v stanovanju, pa se preureja kpalanico in WC je logično da mora vodovodar narediti vse, ker ti je prioriteta, da traje čim manj časa (jaz si lahko privoščim, da je zadeva brez ploščic in estriha 3 mesece). Tako da..potem je treba upoštevati še rušenje, seveda na novo inštalcije ter nato polaganje ploščic...nekateri delajo to sami, drugi so v navezi s pečarji (keramičarji) da takrat vskočijo in položijo ploščice.

(če pa lahko v vmesnem času bivaš kje drugje.se ap zmeniš da par dnir pedno rpide že ti pomečeš dol ploščice in poštemaš estrih...takoj je prihranek..lahko tudi poiščeš sam keramičarja (mogoče boljši, bolj cenovno ugoden)

Ne glede kdaj se lotiš delat..je dobro že v naprej vedeti kaj bi rad imel, oz. da že kar kupiš...zlasti tuš oz. banjo, da vodovodar že prilagaja odtoke, isto z wc školjko, umivalnikom, kje bo Pr. stroj...nakupiš tudi ploščice...

......................

Raliart.....verjemi, da zadeve niso tako enostavne. Tudi jaz sem misli pri sebi, da bo trajala zadeva par ur, pa sta dva delala 12 ur. Na štartu sta pol ure nosila v štuk samo orodje, opremo in material. Tako da..če se hočeš danes kaj it, moraš imeti kompletno vse za delo s pocinkanimi cevmi, plastiko, ter obvladat vse možne kombinacije priklopov novejših zadev na stare inštalacije. In se hitro znajde 20 do 30 jurjev robe v kombiju da se lahko odpraviš kam delat.