Kaj se je zgodilo s policijo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
V našem kraju so v zadnjega pol leta (sploh pa od kar so dobili nova vozila
grin1.gif
) bistveno več na terenu.
Prej je znalo minit tudi par let, da nisem videl policista na terenu, sedaj so pa občutno bolj prisotni in nadzorujejo promet. In sicer tako na problematičnih odsekih, kot tudi nadzor hitrosti v naseljih.
A je bila kakšna reorganizacija vmes?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Ja zgleda, kot da so full več na cesti, po ljubljani, sploh za vikend zvečer če greš iz centra kam ven, srečam tudi po 4 patrulje na
tistih par kilometrih, nekaj so gotovo pojačali.

Dejstvo pa je tudi, da so ta vozila sedaj res opazna, kar vizualno še poveča prisotnost in je to dobro.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V našem kraju so v zadnjega pol leta (sploh pa od kar so dobili nova vozila
grin1.gif
) bistveno več na terenu.
Prej je znalo minit tudi par let, da nisem videl policista na terenu, sedaj so pa občutno bolj prisotni in nadzorujejo promet. In sicer tako na problematičnih odsekih, kot tudi nadzor hitrosti v naseljih.
A je bila kakšna reorganizacija vmes?
S 1.10. Bo zakljucila solanje 1. generacija policistov visje policijske sole. In zato so ze par mesecev prej sprostili dolocene premestitve v smeri Nm -> lj, kp->lj, lj->ce in lj->mb. Poleg tega se je dosolala se ena generacija policistov ki so prej imeli narejeno solo za nadzornika drzavne meje. Pa logicno je, da se raje vozijo z novimi avti sedaj...

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.681
-523
83
Tudi v našem kraju so precej bolj pogosti, me pa nekaj zanima?
Patrulja te ustavi z lučmi in sireno, med postopkom imajo vedno prižgane modre luči, čeprav sta oba avta vsaj 2-3 metre s ceste.
A mora biti tako po zakonu, ali pač odločitev policista?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Mora te zaščitit z lučmi.....pač da ste vidni....da slučajno kdo na kantira v rit komu

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.957
-388
113
Ne, to je za to, da vsi sosedi bulijo tja, ker to je skor vecja kazen kot pa tisti euri...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Tudi v našem kraju so precej bolj pogosti, me pa nekaj zanima?
Patrulja te ustavi z lučmi in sireno, med postopkom imajo vedno prižgane modre luči, čeprav sta oba avta vsaj 2-3 metre s ceste.
A mora biti tako po zakonu, ali pač odločitev policista?

Odlocitev policista. Je pa povezano z vidnostjo - ne le da ti kdo v rit ne prileti ampak tudi zato npr, da ce gre ponoci kaj kapitalno narobe, prej ostali najdejo avto. Ker redko kdo bo naprej napadel polciista pol pa sel luci na avtu ugasnit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zanci zivijo tik pred gozdom, cesta se nadaljuje v gozdno pot. V preteklih desetletjih se ne spomnjo da bi se policaji kdaj mimo hise peljali, letos kot po tekocem traku. Ali nekaj spremljajo, ( zelisca) ali pa imajo kaj drugega za bregom. Sem jim rekel naj jih enkrat povprasajo ce morajo biti na kaj pozorni.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Sicer jih ne vidim dosti na cesti, res pa da se ob delavnikih vozim. Sem pa debelo pogledal, da je pri policijski postaji bilo parkiranih 5-6 novih vozil. V zadnjih 15 letih max 2 avta pa ena mobilna policijska postaja, tako da so si majhno dvorisce cisto zabili. Ocitno je nekaj na tem, da visajo patruljo na cesti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Sicer jih ne vidim dosti na cesti, res pa da se ob delavnikih vozim. Sem pa debelo pogledal, da je pri policijski postaji bilo parkiranih 5-6 novih vozil. V zadnjih 15 letih max 2 avta pa ena mobilna policijska postaja, tako da so si majhno dvorisce cisto zabili. Ocitno je nekaj na tem, da visajo patruljo na cesti.
Ne nic niso pojacali. Avtov je skoraj vec kot ljudi. Res. Ampak majo pa omejitve kilometrov in jih nekako enakomerno uporabljajo. Iz ene skrajnosti v drugo. Prej brez avtov, danes jih je pa skor neomejeno
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz
Pri nas bodo občinski pametnjakoviči na precej prometni cesti postavili semafor, da bodo kao umirili divjake. Namesto tega bi bilo boljše malce pojačati policijsko kontrolo, a kaj ko tudi policisti sami, tam kjer je omejitev 40, večkrat vozijo 60+
evil.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
od takrat ko so prestavli prometno policijo iz celja v velenje, so v šaleški dolini in širši okolici zelo pogosti radarji, provide, patrulje, ....
kar zelo pozdravljam, pa tudi mislim, da se že pozna na cesti, je bolj vse umirjeno. vsaj kolker jaz vidim to.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Meni se zdi da manjkajo "random" kontrole prometa. Če jih vidiš da so na cesti majo radar ustavijo sam tiste ko so prehitri al pa če vidijo koga na mobitelu......

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
ksz
Pri nas bodo občinski pametnjakoviči na precej prometni cesti postavili semafor, da bodo kao umirili divjake. Namesto tega bi bilo boljše malce pojačati policijsko kontrolo, a kaj ko tudi policisti sami, tam kjer je omejitev 40, večkrat vozijo 60+
evil.gif

Če bodo unega, ko se prižge rdeča prehitrim, je to super rešitev, samo delat mora dobro (pri nas jih preveč skozi spusti) ...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
V petek pa recimo kličem na 112, začnem razlagati, da frajer v temno modri tesli registrska KR RU XXX na gorenjski AC med izvozoma KR vzhod KR vzhod drži 1 km varnostne razdalje do avtov v stoječi! koloni.... še preden povem vse podrobnosti, mi sogovornik odvrne, da nimajo razpoložljive patrulje ter da naj se obrnem na najbližjo policijsko postajo.

Vsekakor mi je bila to prioriteta št. 1 na poti na morje.
rolleyes-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Mogoče se je pa ustrašil zarad elektrike
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
V petek pa recimo kličem na 112, začnem razlagati, da frajer v temno modri tesli registrska KR RU XXX na gorenjski AC med izvozoma KR vzhod KR vzhod drži 1 km varnostne razdalje do avtov v stoječi! koloni.... še preden povem vse podrobnosti, mi sogovornik odvrne, da nimajo razpoložljive patrulje ter da naj se obrnem na najbližjo policijsko postajo.

Vsekakor mi je bila to prioriteta št. 1 na poti na morje.
rolleyes-1.gif

A gorenjska AC nima dveh pasov, kjer bi lahko nekoga, ki ima preveliko varnostno razdaljo v koloni, prehitel? Je tam delo na cesti, da gre po samo enem pasu?

Mimogrede, dvomim, da je imel Tesla 1km varnostne razdalje. Domnevam pa, da je imel vklopljenega avtopilota, ki sam drži varnostno razdaljo do naslednjega vozila in je verjetno imel nastavljeno na malo več, ampak ne spet 1km.