Kaj proti kolopom pri psu

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zdravo!

Kaj uporabljate za preganjanje klopov iz vaših psov? Pri našem zgleda ampule frontline in spraj Zyzek ne primejo nič.

En kolega, ki ima tudi psa, ga občasno našprica kar z WD40 in baje odlično učinkuje proti klopom. Kaj menite vi o tem, je to škodljivo za psa ali ne?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Naš je parkrat, ko sva prišla iz sprehoda bil poln klopov. Smo mu dali Frontline in od takrt ni imel niti enega. Mu je pa potrebno ga dajati 1X na mesec.
Pavijo da bi morali eno leto dajati npr. Frontline drugo leto pa nekaj drugega kot npr. Advantx. Eni pravijo, če ne prime eno, da jim pa drugo. Tko da probaj še Advantx.
Pri nas Zyzek uporabljamo le šampon proti bolham in poleti Frontline proti klopom, pa vedno deluje. Tisto z WD40 se mi pa ne zdi ok, saj se pes potem tudi liže in to zaužije, kar pa po moje ni glih dobro.

LP

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Frontline nakapamo našemo psu vsako leto pred začetkom sezone klopov. Rezultat, nobenega klopa že par let od kar uporabljamo Frontline. Je pa res da je malo drago "zdravilo" vendar vsaj učinkuje..moraš pa nakapat po predelu vratu, riti in še kje blizu tačk..

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Lahko poskusiš še Advantix ali pa kakšen Practic. Ti pa svetujem, da ko naneseš Advantix, da ga prvo testiraš in ga naneseš čisto malo za vrat. Moja je namreč razvila tako reakcijo, da se je še en teden pošastno praskala. Poleg tega ta zvarek proti klopom ni pomagal čisto nič in smo jih redno dobivali. Potem sem malo raziskovala in sem ugotovila, da je veliko alergij na Advantix, tako da je potrebno malo paziti. Včeraj sem ji dala gor Frontline in se ne praska nič. Saj bi ji dala še kaj drugega, samo je še mladič in je izbor teh sredstev malce omejen.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Našim mrcinam, ki so skoz v gozdu pomaga Frontline. Fotr ni hotel verjet, da bo to delovalo, pa sem jaz častila prvo dozo, no in od takrat naprej ga redno uporablja. Pred Frontlinom pa jih je mati včasih kar z Biokilom pošpricala, sam to ni to. Kadar pa zaloge zmanjka pa kupi v lokalni kmetijski zadrugi tole zadevo

54899.jpg

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Ne ti mene zajebavat.
10.gif
Resno, zanima me, če bi bil ta preparat primeren, da se človek z njim pošprica po nogah. Ker sem jaz dobesedno magnet za klope. Lanski rekord je bil 5 nabranih komadov v enem dnevu, pri čemer nič ne pomagajo običajni repelenti.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
ne vem. za mačke se dobi za 3 kilsko, 5 kilsko pa 8 kilsko mače.

nimam pojma, probaš lahko, saj če mački ne škodi, tudi tebi ne bo...zanimivo ja. Sicer pa se dobi oni sprej proti klopom, pa se pošpricaš namesto dolce gabbane, prej ko greš v gozd
smile-1.gif

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Če ta zadeva na psih dobro funkcionira, kar očitno pomeni, da psa ne zastrupi. kaj pa potem za človeka?

Frontline deluje pri psih in mačkah tako, da ko ga naneseš na določeno mesto se ta zadeva vpije pod kožo in se razširi pod kožo po celem telesu v roku dneva ali dveh. Količina se odmeri glede na kg živali. Kako bi to delovalo na človeku, verjetno ne ravno ok, ker drugače bi to prodajali tudi za ljudi. No umrl verjetno ne bi, samo ziher pa ima neke minuse ......pri živalih si pa ljudje itak več dopustimo. Kaj pa kaki preparati proti klopom v lekarni, ki so namenjeni ljudem ali nič ne pomaga?

Drugače je pa Stronghold dober proti komarjem za pse, posebno tistim primorskim (črno/belim), samo ga je potrebno dajati s 14 dnevnim razmikom, če se uporablja tudi npr. Frontline.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
kot so že rekl, ali si prepričan, da daješ na pravo mesto. obvezno za vrat (še ena zadovoljna uporabnica frontline, še z bolhami ni blo več problemov, pa polno mačkov se okol lahko sprehajal.

druga stvar, ustreza teži? morda nebi bilo slabo da povprašaš veterinarja, če lahko pes dobi za višjo težo, kot jo ima.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pri nekaterih psih Frontline ne deluje (preverjeno) pa se poizkusi Advantiks, ki tudi ni nujno, da deluje. En ali drugi lahko par let "delujeta" (ob mesečnih nanosih), potem pa prenehata... s kolegi še nismo odrili "vzorca". Sicer ga ne iščemo aktivno a vseeno...

Če ne dela eden morda dela drugi, drugače pa kakšen tretji istonamenski produkt. Pri moji psici Advantiks deluje 100% tako, da drugega sploh poizkusil nisem. Prijateljica ima psa, na katerem Frontline ni nikoli deloval, sedaj se pa tudi že čez Advantiks pritožuje...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
Citat:
Če ta zadeva na psih dobro funkcionira, kar očitno pomeni, da psa ne zastrupi. kaj pa potem za človeka?

Frontline deluje pri psih in mačkah tako, da ko ga naneseš na določeno mesto se ta zadeva vpije pod kožo in se razširi pod kožo po celem telesu v roku dneva ali dveh. Količina se odmeri glede na kg živali. Kako bi to delovalo na človeku, verjetno ne ravno ok, ker drugače bi to prodajali tudi za ljudi. No umrl verjetno ne bi, samo ziher pa ima neke minuse ......pri živalih si pa ljudje itak več dopustimo. Kaj pa kaki preparati proti klopom v lekarni, ki so namenjeni ljudem ali nič ne pomaga?

Jaz tudi ne bi dajala tega nase. Frontline res "pride v kri", Advantix pa naj bi nekako deloval na maščevje na koži. Nič od tega pa ni zdravo za psa, ga bo pa vseeno kasneje pobralo kot od kakšne nevarne bolezni, ki se jo da stakniti od klopa.
Aja, pa potem se še dva dni po nanosu se smeš zmočit, kaj šele umivat.
grims-1.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Mi poleg ostalih sredstev (ampul) uporabljamo tudi ovratnico Scalibor. Lansko leto je brez te ovratnice naš pes takoj fasal klopa, z pa celo sezono ni imel nobenega.

LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Nekega univerzalnega recepta ni. Najprej: cepi se proti meningitisu (mislim, pa da moraš začeti pozimi, tako da je letos že prepozno?).

15 let tega se je nabornike v vojski rutinsko cepilo s kar nekaj injekcijami proti klopom, niso pa natančno povedali proti čemu (lahko bi bil samo meningitis). Vojaška medicina s temi cepivi deluje malo drugače kot normalna humana (kar se je pokazalo npr. pri sindormu zalivske vojne, pa pustimo to
zmaga.gif

Tudi moj brat je magnet za klope - stakne vedno kakšnega, jaz pa ne zelo redko
confused-1.gif
Vse kar znam reči je klasika: dolga svetla oblačila (svetla samo zato, da prej opaziš klopa na njih... sicer klopi najdejo človek z zaznavanjem toplote), visoki čevlji, v katere zabašeš hlače. in na vse to našpricaš repelent. Cilj je, da čimbolj otežiš klopom pot do kože.

Klopi se sicer zadržujejo v podrasti, tudi visoki travi. Skratka, drevesa sama niso problem, in samo hoja po gozdnih poteh je tudi malo manj problematična. Če misliš, da je zadeva strašno kritična, pa hodi po gmajni samo pozimi... Od tega te ne bo ubilo, medtem ko te borelija lahko.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
3M Ultrathon spray naj bi bil eden najboljših repelentov za zaščito pred klopi z lymsko borelijo in tudi ostalih insektov. Uporabljala naj bi ga tudi ameriška vojska.Jaz sem ga kupil v lekarni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Hvala, tole bom preizkusil.

Sicer sem cepljen proti klopnemu meningitisu, borelio sem pa že dvakrat prebolel. Obakrat sem imel srečo, da se je naredil tisti ogromen rdeč kolobar in je bila po tem lahko prepoznavna. Večji problem je, da se bi infekciji z borelio kolobar ne naredi vedno, ampak tam nekje do 60% vseh primerov.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Hvala, tole bom preizkusil.

Sicer sem cepljen proti klopnemu meningitisu, borelio sem pa že dvakrat prebolel. Obakrat sem imel srečo, da se je naredil tisti ogromen rdeč kolobar in je bila po tem lahko prepoznavna. Večji problem je, da se bi infekciji z borelio kolobar ne naredi vedno, ampak tam nekje do 60% vseh primerov.

se v več kot 60%, je najbolj izrazit simptom za lymsko boreliozo

js ti svetujem, da nosiš dolge hlače in da se našpricaš po njih, pa da recimo vsake pol urce malo streseš hlačnice, da vidiš, če kje kaj leze

chachka

Zelenc'
18. nov 2008
16
0
1
pod odejo
v enih trgovinah za žvali majo neke elektronske napravice (čist mičkena, ko obesek za ključe), ki jo lahko obesiš na sebe al pa na psa...baje dejansko deluje..