Kaj pričakovati če šef izve, da iščeš job drugje

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Je kdo že imel tak primer ob predpostavki da ne poveš sam (da izve po "kanalih" od zunaj - zna kdo poklicati iz tuje firme za mnenje o tebi še v času ko si zaspolen tam?). Verjetno pa zna biti tudi zanimivo, če mu poveš direkt, predvsem da si nezadovoljen. Zna bit to razlog za odpoved iz "užaljenosti" kljub temu da te zelo potrebuje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Boli te [cenzura] za šefa ce se ne razumes z njim. Korektno delaj do zadnjega dne, pravocasno mu das odpoved in gres. Saj nisi njegova lastnina.
Ce si dobro placan luzer bo z lahkoto nasel drugega. Ce pa si slabo placan štručko, bo pa sam naredil tvoje delo saj je bistveno bolj sposoben kot ti. Ali pa bo tvojega naslednika placal bolje, ce bo spoznal da ne zmore tvojega dela.
Ce je razlog visina placila.
Ce pa so razlog za odhod odnosi med sodelavci, potem bo pa moral kje drugje narediti red...

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Takole je: normalen človek od šefa bo to razumel, problematičen pa... ne.

Sam veš, kakšno je stanje, in če je bolj pri zadnjem, potem poveš šele, ko imaš podpisano novo službo. Če izve že prej, se ne sekiraj, in če te šef o tem vpraša, pošteno povej, da je res. Več kot da dobiš knjižico v roke, ti ne more narediti...
tongue-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Stvar je povsem odvisna od šefa in tebe. Če si na delovnem mestu nujno potreben se zna zgoditi, da ti šef izboljša pogoje dela in/ali plačo (+kakšna boniteta) le da ostaneš. Če si ti "težak" bo čutil olajšanje in ti bo napisal še boljše priporočilo, le da se te znebi. Če pa je "težak" šef potem pač lahko pričakuješ marsikatero neprijetnost (šikaniranje, odpovedni roki...).
Torej sam najboljše veš, kam se lahko postaviš.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Vprašanje leti na šikaniranja za čas odpovedi oz. sploh za primer da se varianta novega joba ne izide (takoj)...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
V polovici primerov lahko pričakuješ reakcijo kot v primeru, da si eden od partnerjev v zakonu išče zadovoljstvo drugje. Čisto človeška reakcija, ki pa ni primerna za poslovni svet. Ampak se dogaja.
Kakšne je tvoj šef in kako bo reagiral, bi moral vedeti ti. Forum to težko ve.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Je kdo že imel tak primer ob predpostavki da ne poveš sam (da izve po "kanalih" od zunaj - zna kdo poklicati iz tuje firme za mnenje o tebi še v času ko si zaspolen tam?). Verjetno pa zna biti tudi zanimivo, če mu poveš direkt, predvsem da si nezadovoljen. Zna bit to razlog za odpoved iz "užaljenosti" kljub temu da te zelo potrebuje?
Hehe kot tema zame, ravno danes mu bom dal odpoved ..vceraj nisem zbral dovolj poguma ,stvar ni tako enostavna ko ves da si tezko nadomestljiv - vsaj v doglednem roku...po drugi strani pa kot so napisali zgoraj nismo nikogrsnja lastnina in je imel je dovolj signalov da stvari ne spilajo kot bi morale...pri meni je se nekoliko tezje ker sef sem jaz in moram odpoved dati lastniku podjetja... ufff - en grsih dni v zivljenju
confused-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Zadnja zajebana situacija je, da ti ponudi višjo plačo, ti jo sprejmeš on pa naslednji trenutek v akcijo za iskanjem tovjega nadomestila. Čim ga najde za nižjo plačo od tebe, pa te nanogira. Tako ostaneš brez vsega. Sam pa veš kak [cenzura] je šef, mi ga ne poznamo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Hehe kot tema zame, ravno danes mu bom dal odpoved ..vceraj nisem zbral dovolj poguma ,stvar ni tako enostavna ko ves da si tezko nadomestljiv - vsaj v doglednem roku...po drugi strani pa kot so napisali zgoraj nismo nikogrsnja lastnina in je imel je dovolj signalov da stvari ne spilajo kot bi morale...pri meni je se nekoliko tezje ker sef sem jaz in moram odpoved dati lastniku podjetja... ufff - en grsih dni v zivljenju
confused-1.gif

tepec, oprosti ... ampak si res.

sicer pa do it, mogoče se čuje obrabljeno ampak prvo si ti pa tvoje psihično in fizično zdravje, pol družina ... pol nekje zadaj pa blagostanje lastnika podjetja v katerem delaš.

Če to ni blo to, verjami da ti bo odleglo ...
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he...Sem imel tako izkušnjo s psihopatskim šefom. Edinkrat v službi pri privatniku, tako slaba izkušnja da me težko prepriča še kdo da ponovim to...
No, rezultat je pa na koncu bil da je oni cepec počasi propadel, sam sem potem dobil za takrat sanjsko službo, ki pa je po 10 letih postala psihično ubijajoča in finančno bedna zato sem menjal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
confused-1.gif

Ne vem kakšen 'šef' si, če ne moreš lastniku najaviti svoj odhod pravočasno. Očitno se ti povsem fučka za firmo ali pa si zavozil stvari tako daleč, da boš zdaj spizdil?
Kaj pa odpovedni rok?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
confused-1.gif

Ne vem kakšen 'šef' si, če ne moreš lastniku najaviti svoj odhod pravočasno. Očitno se ti povsem fučka za firmo ali pa si zavozil stvari tako daleč, da boš zdaj spizdil?
Kaj pa odpovedni rok?

Tole pa ne razumem... a ti bi, da latniku pol leta prej pove, da bo čez 6 mesecev dal odpoved in da takrat se začne šteti še odpovedni rok ali kako?

Sej pa odpoved daš in potem pač korektno oddelaš do dogovorjenega datuma.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Nuny zelo slabo razmisljas,odkar sem nadomestil upokojenega sefa fakturira delavnica skoraj 30% vec ,problemi so drugje...naprimer ko ti lastnik pripelje delavca ki ne zna dat V6 v fazo ali pa ti obrne kontra termostat je pa zanj pomemben ker je sin pomembne stranke z velikim voznim parkom...ker bi lastnik rad gradil novo delavnico zacne sparati na izobrazevanjih ,ker je njegov sorodnik postal potnik za eno kitajsko orodje te sili da odslej nabavljas to odpadno zelezje......ce kaj poznas stroko ves da so stranke vezane na sefa in njegov odhod pomeni odhod dolocenega stevila strank.....veckrat tudi zaposlenih. Mogoce starejsi stvari jemljemo nekoliko drugace kot mladina video igric kjer imas neomejeno stevilo zivljenj....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
v razvitem svetu ne, pri nas pa zelo verjetno
Prej obratno. Pri nas potrebuješ razlog za odpoved in iskanje druge službe to zagotovo ni.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Na hitro popravijo sistemizacijo in postaneš višek ali pa ti zagrozijo z tožbo zaradi malomarnosti... večina se podela in takoj nekaj podpiše... Če pa si karakter in te vsak sapa ne prestraši potem pa si z firmo lahko precej trd oreh. Odpovedi s strani delodajalca brez odpravnine pa v vsakem primeru (upam) da noben ne podpiše

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če se spremeni sistematizacija dobiš odpoved in če ne podpišeš nove pogodbe odletiš. brez odpravnine.
Ne bučk prodajat.
Če ne podpišeš nove pogodbe, delaš po stari naprej.
Če ti jo pa deloajalec potem odpove, je pa to običajna odpoved.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
ne jurek1973 malo se izobrazi:

zakon o delovnih razmerjih lepo piše da če ne sprejmeš nove pogodbe pač izgubiš službo in nimaš pravice do odpravnine (91. člen).

prosim da se opravičiš

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
me prav zanima, meni se ni še noben opravičil,me zanima ali se bo tebi...

Podobne teme