Kaj narediti, če ne dobiš izplačila?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Mogoče ne spada ravno sem v to temo, pa vseeno....

Kaj narediš če ti delodajalec ne plača zasluženega denarja (cca 1000eur) ki si ga dobesedno trdo prigaral? Recimo da si delal mesec in pol, zdaj si rekel da ne boš več ker ti delo ni več v redu (si pač zaslužil koliko si mislil in adijo), šefe je rekel seveda v redu, dobiš na roke v roku enega tedna, rečeš da nikakor ne, ker imaš napotnico. No, napotnica leži zdaj že en mesec pri njemu, tipa ni nikoli več v "firmi" (zjutraj in niti popoldne-zvečer), na tel. se javi in reče da bo, nakar me dvigne pritisk in ga začnem provocirat in spraševat, pa reče da ima delo in tu-tu-tu... Pa da smo si na jasnem, od začetka sem bila še zelo vljudna in prijazna, čeprav sem sumila da nekaj smrdi.
Našla sem enega fanta ki je delal pri njem, zaslužil nekaj malega (300eur) in je rekel, da je čakal tri mesece, nakar mu je enkrat zjutraj šef dal v roke 50eur in rekel, da ostalo pa res dobi. Valjda ni dobil.
Toliko denarja ne mislim požret in mu mislim težit dokler ne dobim vsega, do zadnjega centa. Ne vem pa na koga naj se obrnem, na študentu sem povedala pa niso nič kaj navdušeno aktivno pristopli k problemu, je rekla da se to dogaja vsak dan po 4x in a je čisto možno, da denarja ne bom dobila.

Kaj naj zdaj?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
Jaz sem imel pred slabimi 10 leti podoben primer ko sem pri enem gradbincu delal takrat mi je bil dolžen 260 jurjev (sit seveda). Seveda se je skos izmikal s takimi bednimi izgovori da sem se samo smejal ampak po treh mesecih so se na ŠS mal v roke vzel in zagrozili s sankcijam ( na sodišču) tako da sem takoj naslednji dan dobil nakazano. Kak študentski servisi to danes delajo pa že dolgo ne vem več
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Dobila kaj? Nakazano? Če boš malo več podrobnosti napisala ne bo škodlo, mogoče še komu drugemu koristi
wink-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja ni se mi dalo včeraj pisat, sem dobila denar nakazan in na roke še malo drobižka ker sem čakala tolko časa:))) ni kaj, fer:))