Kaj kupiti - 5 vrat?enoprostorec?karavan?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Pozdravljeni, ker se mi bo družina v jeseni povečala za enega člana, sem primoran zamenjati kištico od avtomobila, ki ga imam sedaj.
Pogoj je, da ima 5 vrat, dostojen prtljažnik, nima prevelike porabe -torej rajši dizel.
Kupil bi rabljenega do nekje maksimalno 3500€, rajši kakšen evro manj.
Delam okorg 20.000 km letno od tega 90% relacijska vožnja po regionalnih cestah.
Do sedaj sem gledal Mitsubishi Space Star, Fiat Multipla, Berlingo, Kangoo. Še kakšni predlogi?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Iz istega razloga sem menjal sam, in sem izbral R Scenic. Sicer bencinarja, ker cez teden se vozim do sluzbe 2km z vmesnim postankom v vrtcu. Zelo zadovoljen. Prostora ogromno, pa se ga ne zapolnimo
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.608
4.567
113
50
Na sončni strani ALP
Senik ima nikaki prtljažnik. Res je, da je med zadnjimi in sprednjimi zici ogromno prostora, ti ga pa zato zmanjka v prtljažniku. Sem imel letnik 2002. Sedaj vozim Oktavijo karavan l.2008. Prtljažnik OGROMEN, poraba malo žez 6 l/100km (imam nekaj km makedama v hrib), na relacijah pa tudi pod 6l.

Za tvoj budget 3k5€ bi verjetno gledal bencinarja, ker bo dizl že precej v letih in možnosti, da kaj crkne je precej več kot pri podobnem letniku bencinar....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Multipla ima pravzaprav majhen (kratek) kufer in moras otroski vozicek fajn zloziti, da gre notri. Je pa v kabini zato prostornejsa od vseh nastetih. 1.6l bencinar sicer precej pije ampak je hvalezen za vzdrzevanje in eden najbolj trpeznih na trgu. JTD sicer tudi vendar je vzdrzevanje precej drazje. Starih japoncev bi se izogibal, ker z leti zacne crkovati vsak avto, deli so precej drazji. Berlingo nima enega pametnega motorja, razen, ce dobis lepo vzdrzevanega 2.0hdi, Kangoo dizel je sekret razen prvih 1.9dti in hvaleznega bencinarja 1.2 16V, ostala mehanika temelji na Clio II, torej preizkuseno in poceni vzdrzevanje.
Poglej se za Doblojem, po facelift, ce dobis ugoden primerek.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kolega (2 otroka) je nabavil Berlinga, bencinarja. Ce delas 20000 na leto, je potem dizel sploh bolj ekonomicna izbira ?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kolega (2 otroka) je nabavil Berlinga, bencinarja. Ce delas 20000 na leto, je potem dizel sploh bolj ekonomicna izbira ?

Ne vem če se mi splača dizla nisem niti veliko preračunaval. Predvsem vidim problem pri velikih bencinarjih - velika poraba. No lahko se tudi motim, nimam namreč veliko izkušenj na tem področju.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Al pa AR 156 SW, za 3.5k dobiš že skor FL 1.9jtdm. Placa sicer ni fuuuul, ampak za tri ga je pa dost. Če daš pa še kakšenga jurja zravn ti pa jst mojo prodam :p

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Mazda bencinar ima 6 prestav?
Da ni se vec napak v tistem oglasu!
Sicer pa mogoce raje karavana. Cenejsi, vec rabljenih delov...Ceprav jaz ostajam na enoprostorcih, ampak imam druge razloge

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Kolega, pa kupi si nekaj kar se ne kvari
wink-1.gif

Neki tazga KLIK pa še za servis ti ostane pa imaš avto za 5 let BP!
ali pa Nissan
wink-1.gif

LP,S

Ja sam kolk ma pa tak stroj kej porabe?

Mazda KLIK
Nissan KLIK
O 10 litrih lahko govorimo v zimskem času in to izključno mestne vožnje a ko odštejemo neKvarljivost se na zimsko porabo pozabi
wink-1.gif

LP,S

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Dizla ti toplo odsvetujem, ker za tak denar boš dobil zjahano staro garo. Tast je lani kupil Nissan Primero karavan letnik 2002, 1.8 bencinar. Udoben voz, prtljažnik je ogromen. če hočeš bit bolj skromen pri porabi goriva, glej za 1.6.
Dizle pa sem probal enega starejšega in enega malo mlajšega (2.4 jtd 2001 in 2.0 dti 2003). Z obema v končni fazi nezadovoljen.