Kaj jesti/jeste za večerjo?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Pri nas doma na kmetih so vsaki obroki obilni, saj, kot kmet predelamo veliko hrane. Skrbi me glede večerje, kaj naj jem, da bo OK. Vsa leta sem jedel klobase, pečenice, pusušeno meso, posušen špeh, poleg pečenic pa majonezo in ajvr in seveda ogromne količine kruha. Najem se ponavadi tako zelo, da tud požirka vode ne morem narest.
Se en spomnem, kdaj sem jedel za večerjo pašteto na kruhu ali pa kruh, puter in marmelado ali pa za večerjo, kakšne zelenjavne obare.

Kaj naj jem za večerjo, ker tele klobase me samo redijo?
Zvečer, da bom pa lačen hodu spat
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Zvečer...oz. popoldan po 18h naj se ne bi jedlo več (zaradi prebave...)
cool-1.gif

Seveda pa nas dosti je še po tej uri. Vsaj jaz, ko pridem iz treninga, sem takooo lačnaaaa...
Ponavadi si narežem malo sira, kakšno olivo zraven (kumarico, papriko,...), mogoče kako rezino pršuta, mogče konzervo tune, kakšna juha včasih paše...ampak vse BREZ kruha! Najslabše je jesti kruh in kakšne težke stvari (pečenice, klobase) za večerjo - torej čim manj slabih oglikovih hidratov in maščob.

Če si navajen jesti zvečer težko hrano, boš na začetku ob kakem siru,... sigurno lačen. S časoma pa se navadiš in ti je tudi mali obrok OK - da ne greš res čisto lačen spat (sploh, če kaj težjega delaš ves popoldan).

Nazadnje urejeno:

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
cool-1.gif

OK, tole so velike BUČE. Ješ lahko tudi pred spanjem, res pa je, da naj bi se nekje po 15h, sploh pa zvečer jedlo manj hidratov, torej kruha, testenin in nasičenih maščob, torej raznih mastnih salam, pečenk, ...

Lp. TheCjen

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik TheCjen pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
cool-1.gif

OK, tole so velike BUČE. Ješ lahko tudi pred spanjem, res pa je, da naj bi se nekje po 15h, sploh pa zvečer jedlo manj hidratov, torej kruha, testenin in nasičenih maščob, torej raznih mastnih salam, pečenk, ...

Lp. TheCjen

Če smo že na tem:
največ naj bi jedli dopoldne in popoldne,večerja naj bi bila lahka in vsaj 2 uri pred nočnim počitkom. Želodec in prebavni organi si ponoči želijo počitka. Vedeti pa moramo, da se prek noči vsrkava hrana v telesne celice. Prebava pa običajno traja po več ur. Če jemo zvečer sadje in ogljikove hidrate bo ta gošča začeli vreti v prebavnem traktu, nastajali bodo vetrovi in spanje bo moteno.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ti praviš dve uri, jaz sem slišala za štiri ure. In poanta te 18ure je to, da so včasih ljudje hodili načeloma ob 10h zvečer spat in kao 4 ure pred spanjem nič jest, se pravi po 18uri

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dejte to povedat še hudim fitneserjem, kateri se ponoči zbudijo pojedo obrok in gredo nazaj spat.

Bolj ko ma prebava konstantno dela, bolje funkcionira in ne kopiči sranja.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
@Pumax: pa saj sem napisal za hidrate, da jih zvečer ni priporočljivo jesti. Je pa veliko bolje da zvečer pred spanjem poješ beljakovinsko bogat obrok in zraven nekaj vlaknaste zelenjave, kot da ne ješ nič. To velja tako za ''hude fitneserje'' kot za navadne smrtnike.

Lp. TheCjen

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Koga pa? Zblojene bukve, katere pišejo denarjaželnji debili?

Za dober zgled se ponavadi vzame tistega, kateri že ima dosežen ta cilj in to so v tem primeru osebki v fitnesu.

Vsega po malo, jaz sem preizkusil že vse skrajnosti. Na začetku naiven pol sem pa sprobaval načrtno. Koliko je bullshita na tem svetu jao jao pa ravno zakladnice znanja (knjige) so polne tega.
uf-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz večerje sploh več nimam ali pa jo jem nekako pred 18. uro. Sem se zadnje čase začela "ukvarjati" z večerjami in pridobila nekaj neuglednih kilogramov. Zdaj že dva tedna ni večerje ali pa je varianta pred 18. uro. Takrat npr. pojem dva kosa popečenega toast kruha z malo masla in eno veliko jabolko.
Te večerje mojemu telesu nikakor ne odgovarjajo, meni je potem vedno slabo in ne morem spat. Včasih tudi prebavljanje povzroča toliko hrupa, da mi sploh ni jasno od kje prihaja ves ta zanimiv zvok. Večino hrane pa zaužijem med 09. in 13. uro, takrat se me praktično ne da ustaviti, ampak se mi zdi, da tisto hrano tudi v celoti porabim.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Tudi jaz sem mnenja, da želodca človek ne sme polenit. En velik obrok na dan in nič več je najhujše. Zato nekateri jemo 10x na dan - po malo.
tongue-1.gif
Je pa ogromno odvisno tudi od genov ali se ti zaužite kalorije primejo na rit ali kam drugam ali pa sploh ne.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
ksz

ob dneh, ko ni predavanj in mam frej večer, pojem zadnji obrok ob šestih. pač toast ali kakšno solato, sadje, nekaj od tega. Če pa je predavanje, potem pa ob 21-22h res nima smisla več večerjat.

ravnokar delam tulumbe in bom eno pojedla, pa če bo jutri na tehtnici 5 kg več ... se splača
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mah ta prehrana je eno veliko sranje! Zadnje čase imam gužvo na faxu in pridem do prvega obroka komaj ob 15.00, potem do 20.00 nisem lačen in tako nažiram v poznih večernih urah.. Sicer grem spat potem ob polnoči ali enih zjutraj in se me na srečo ne prime nič, definitivno pa ni zdravo.. Problem je da zjutraj rad malo dlje spim če imam le čas in potem ko se zbudim ne morem zjutraj malcat, mi hrana ne diši kar ni dobro...

Vesna

Pripravnik
3. maj 2009
38
0
6
Ni obstanka :)
Enako, mene tudi faks čisto znervira da mam čisto zmešan ciklus prehranjevanja.
crazy1.gif

Enkrat letim od doma brez zajtrka, samo s kavo v želodcu in potem na poti do faksa pojem kakšno mini pico, žemljo, rogljiček... Nekaj pač, na faksu pa sigurno potem še kakšno kavo iz kavomata, pa kolegice si vzamejo razne čokoladice pa še mene zamika. Kosilo - kakor kdaj, spet odvisno od predavanj in prav hvaležna sem za dni, ko imam čas doma pojest topel obrok.

Večerjam pa vedno, tudi če ob 20h, itak hodim spat okoli 23 ali polnoči. Odvisno pa, kaj je. Včasih kaj bolj močnega (palačinke, ali rižotka + solata) najraje pa spijem kakšen sadni jogurt zmešan z skuto.

Aja še tisto, ena je napisala da ji sadje zvečer dela težave. Sadje naj bi se jedlo izključno kot samostojni obrok (in do 12 ure, na kar se jaz osebno požvižgam, sploh poleti ko živim od nektarin) da v telesu ne pride do vrenja. Recimo, najprej pojeste jabolko, potem pa toaste. Začelo se vam bo spahovati oz. tisti čuden občutek, kot da se nekaj dviga, čudni zvoki iz želodca... to je zaradi tega, ker se jabolko ne more prebaviti skozi toast in pride do vrenja, jabolko začne gniti v želodcu, ker je želodec zabasan in se ne more v miru prebavit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pa glih štos je, da se najprej sadje poje, potem pa ostalo hrano. Če na ostalo hrano ješ jabolko, to vre, ker ne more skoz.

Vesna

Pripravnik
3. maj 2009
38
0
6
Ni obstanka :)
Zakaj si pa ti isto napisala kot jaz?
"... da se sadje najprej poje, potem pa ostalo hrano" - saj jaz sem napisala enako, pač sadje samostojen obrok, naslednji obrok je lahko čez pol ure pomoje.
"Če na ostalo hrano ješ jabolko, to vre, ker ne more skoz." - spet enako?

Jaz sem namreč mislila da poješ jabolko, TAKOJ zatem pa toaste ali kaj drugega, verjetno si me narobe razumela (al pa jaz tebe, saj ne vem).