Kaj je s temi prevajalci?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vskae toliko časa se med prevodi po tv pojavi kaka bosanska beseda. in kot da to ni dovolj si izmišljujejo nove besede. recimo danes sem že 2x videl lažirati. ne zaigrati ampak lažirati. pa dezaktivirazi. ne deaktivirati temveč dezaktivirati.
so plače res tako slabe da dobijo najslabše prevejalce? ali so norme tako visoke da delajo avtomatsko na kofeinu in se sploh ne zavejo svojih neumnosti?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V SSKJ jo najdemo

lažírati -am dov. in nedov. (i) žarg., šport., navadno v zvezi s
tekma s podkupovanjem, dogovarjanjem zagotoviti določen izid:
bil je kaznovan, ker je lažiral tekmo

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ja, take imamo. Uspešno smo poslovenili tudi srbski rek piši kao što govoriš. Nikoli ne bom razumel, kateri slovenist in zakaj je vpeljal v našo slovnico prevod mest Filadelfija in Čikago. Ker po tej logiki, ki jo zagovarjajo novodobni književniki nismo več daleč do njujorka.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vskae toliko časa se med prevodi po tv pojavi kaka bosanska beseda. in kot da to ni dovolj si izmišljujejo nove besede. recimo danes sem že 2x videl lažirati. ne zaigrati ampak lažirati. pa dezaktivirazi. ne deaktivirati temveč dezaktivirati.
so plače res tako slabe da dobijo najslabše prevejalce? ali so norme tako visoke da delajo avtomatsko na kofeinu in se sploh ne zavejo svojih neumnosti?

Prevajalski studio Milenko Babiæ - kaj lahko pričakuješ drugega.

Tudi sam na satelitskih opažam ogromno srbizmov in/ali neslovenskih besed ter občasno slab prevod.
Zadnjič je bilo v originalu (nek dokumentarec): "Cavarly has arrived." - Prevod: "Prišla je kalvarija."
bonk.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Kako lahko kontaktiras tega Milenkota, ker zadnje case je toliko cefurizmov v podnapisih, da ni normalno!

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Mene pa moti ena beseda, pa se jo najde v zakoniku, na tehničnih pregledih, avto.net, forumi, itd. To je IZPRAVNO! Zakaj pičko mater pa mamo besedo brezhibno??????????????????????????????????????? Vozilo je tehnično brezhibno. Napišejo pa 'vozilo je tehnično izpravno'.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Kako lahko kontaktiras tega Milenkota, ker zadnje case je toliko cefurizmov v podnapisih, da ni normalno!
Po moje bo precej več učinka, če se kontaktira televizijske hiše, ki oddajajo program.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mene bolj zanima kje so ustrezne institucije, ki skrbijo za te stvari? Kakor vem obstajajo. Delajo pa enkrat na 20 let, nekaj podobnega kot inšpektorji v zadnjem primeru kršiteljev med peki in oštarijami