Kaj je narobe z našo Bolho?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Pravzaprav, kaj je narobe s prodajalci? Nekako vsi prodajajo v stilu: morda se že najde bebec, ki bo to kupil in nastavijo neko bolno ceno. Praktično vse kar sem iskal, je enake cene kot slovenskih v trgovinah, ene stvari celo dražje.
Danes sem na hitro pogledal par stvari pa insem našel prav nič koristnega.
En primer: http://www.bolha.com/oglas2240849
Tip "zelo ugodno" prodaja stružnico za 480€, identična stružnica stane v Interdiskontu 350€ + 5 % popusta
stupid-1.gif

Rabljen objektiv Canon 10-22 se prodaja za 750€, nov je sicer pri nas 820€, vendar pride iz nemčije 650€ + 17,5€ poštnina.
In tako naprej. Sploh ne bom več hodil tja gledat za oglasi
jezen.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Ma bolha je qrac. Da ne omenjam tistih, ki pričakujejo, da bodo za 5 let star računalnik še vedno dobili polovico takratne cene... Se pa najde ogromno pacientov ja, ki stvari prodajajo dražje, kot je jo dobiš novo v trgovini.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Čakaj malo to ni problem same bolhe, ampak naše kulture (prodam čimdražje, kupujem zastonj in zbijam ceno do konca). Na bolhi je edini problem to, da userja ne moreš ocenit in tako lahko dela bedarijo in kvari ugled bolhe.

Drugače pa imaš tudi v trgovinah različne cene je tako?

Jaz imam z bolho deljene izkušnje, zato čezdalje več kupujem na ebayu. Tam pa res ni problema.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Nekaj jih je nategovalcev, nekaj pa jih enostavno ne more dojeti, da npr. 15' LCD monitor ni vreden 10% manj, kot je bil pred 5 leti nov ampak precej manj. Večinoma pogledam kaj prodajalec poleg tistega, kar me zanima še prodaja in tako lahko dobiš nekakšen vtis o njem. Tistile s stružnico ima doma pol deponije naprodaj
bonk.gif

Jaz sem kupil par stvari prek bolhe in nimam ravno slabih izkušenj, je pa ebay je res precej boljša zadeva
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Da ne omenjam b***ov, ko ob napisem oglasu: NE MENJAM ZA NIČ, vseeno poslje mail:

Zio

a menas tvoj k800 za pentium4 2.2gb, 256 rama, brez diska plate pa ohisje
zravn dam se siemens s35
pa se eno nokio 3310

??????

--------
ali
-------

zivjo

menjas tvoj k800 za racunalnik, core2duo, blablabla ... nov je bil 850, pa mi doplacas se 600eur

-------
ali
------

posljes nekomu mail, ce menja za telefon podobnega zneska in odpise: "ja, samo s tvojim doplacilom 90eur"..

cry12bpy.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ja na Bolhi radi menjajo, še posebej če gre za mobitele. Pa ne vem kaj je ljudem, eni hočejo zamenjat neka svoja jajca+rečejo da bi še nekaj doplačali. WTF

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Znebil bi se ga rad,dooh. Mojega recimo ne morem prodat čeprav dela,pač motorola je, pa dela ok, pa tudi če pošteno doplačam (torej hočem kupit nek telefon za 150 €, doplačam 100, telefon pa še 1 leto v garanciji, ohišje je pač popraskano) ni odgovora..... razen tam kjer imajo še večja jajca, kaki SE ki jim joysticki ne delajo
bonk.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem dobil prejšnji teden na bolhi videorekorder Samsung, kot nov,daljinc lep siv, nič umazan in znucan. Skart kabel, koaksialni kabel in prazno video kaseto in navodila .. za 15 € ... Najprej sem mislil da ni to prava cena, oziroma da se prodaja neka roba za v smeti ... potem pa sem prišel do tipa v dnevno sobo, videl, sprobal in odpeljal za 15 € ... če bi moj video nesel popravljat na servis, bi plačal sigurno več ...

Je pa res da je na bolhi vseh sort čudnih prodajalcev.

LP

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
najbolj mi gredo na organ bedaki, ki bi robo zamenjali še za svojo mamo, če bi šlo
uf-1.gif
zato imam v oglasu vedno obvezno postavko: NE MENJAM ZA NIČ!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem pa že kar veliko kupil in prodal preko Bolhe - pač poiščeš najugodnejšo ponudbo in je.

Je pa dejstvo, da dobiš za isti dnar npr. vse od 486 do Pentium 3... Treba čas vzet in se najde kaj.

Sem pa za to, da bi malo bolj uredili vse skupaj, v stilu eBaya.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
naj mi nekdo pove kolko se da dobit za 17 colskega lcd monitor, star okrog 3 leta, ker iz cen na bolhi mi ni nič jasno
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da stanejo novi od 150€ naprej, je tvoj vreden v najboljšem primeru 80€ (odvisno seveda tudi od firme/modela).