Kaj je funkcija te "posode" (VAG)?

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Zadeva se nahaja zraven posode s tekočino za pucanje šip. Našel sem skico za Oktavijo.

Črne barve, gor je pritrjenih več cevk, pa tudi štrom.

Na tej strani denimo piše:
" activated charcoal canister "
Kaj za vraga to pomeni?
confused-1.gif

Torej gor je pritrjena tudi ena zadeva s kodo: 1J0 906 517 B, kar sem tudi pogooglal. Me pa zanima, kaj je funkcija tiste cele posode, kamor to pride pritrjeno. Namreč ena druga plastična cevka, ki je pritrjena gor, mi je danes kar ostala v roki, ker se je odlomila iz te zadeve (ti avti so zgleda narejeni tko kot lego kocke).
Če bi šlo za kaj resnega, recimo da bi šlo ne vem kolk barov pritizka čez to, bi moralo z avtom bit že kaj narobe, zato sem jo enostavno poštukal z eno poliuretansko cevko in vse skupaj zadihtal s tremi objemkami.
Zdej me pa firbec matra, kaj je sploh funkcija te zadeve. Mi lahko kdo pomaga, ki se spozna na te stvari?
Hvala!
smirk-1.gif
Lp

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Evo, sem našel eno sliko motorja, ki je sicer drugačen, a prepoznam del, ki me zanima. Na sliki sem ga obkrožil:
kanta.png

Zanima me torej kaj je to in čemu služi? In kaj se pretaka po cevkah?
Hvala
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Takole na uč ne vem...imaš lociran rezervoar za hidravlično olje (za servo motor)?

Če nimaš, je verjetno to to.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
kolikor mi je uspelo pri guglu izbrskat, je to posoda z aktivnim ogljem.

"In an evaporative control system, a container filled with activated charcoal that traps gasoline vapors emitted by the fuel system. Also known as canister; carbon canister. "

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Saj je lepo napisano:
Citat:
"In an evaporative control system, a container filled with activated charcoal that traps gasoline vapors emitted by the fuel system. Also known as canister; carbon canister. "

Ali po slovensko: V nadzornem sistemu hlapov obstaja tudi posoda, napolnjena z aktivnim ogljem, ki ujame hlape goriva, ki jih izpusti sistem za dovod goriva .
Mogoče nisem najbolje prevedel, ampak bistvo se razume. Ja?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Po domače povedano, če kanistra z ogljem ni, ti med vožnjo v kabini smrdi po bencinu.

Ta kanister je torej popolna brezvezarija.
evil.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Off: kolmkišta, zato pa pokadi, ko ga pohodiš
evil.gif

Ej sori mogu sem. Sem opazil, da so ti zgoraj razložili.

Nazadnje urejeno:

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Nič ne smrdi med vožnjo če ni kanistra, na posodi je ventilček, ki ko je v sesalnem kolektorju podllak sesa hlape v motor, ko pa ne pa grejo v aktivno oglje. To zadevo ima vsak benz avto že 20 let.