kaj je bolonjski študij?

sppela

Zelenc'
14. jun 2009
12
0
1
zanima me kaj je sploh bolonjski študij, sem gledala po internetu pa sploh določeno ne piše, pred 5 leti sm študirala turistiko in sedaj mi pravi bivša sošolka da je vse na osnovi bolonjskega študija,
kaj je drugače takrat smo študiralai kao 3 leta kaj pa zdaj

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
bolonjski študij je eno veliko sr... drugač pa poklič jutr na fax pa ti bodo povedal, po moje si enakovredna 1. bolonjski stopnji...

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
eno res veliko sranje, popuščanje strani profesorjev pri znanju, kar se odraža dolgoročno kot minus, pa en kup bedastih seminarskih, ki so zame samo odkrivanje tople vode, kaj bo pa en študent napisal v seminarsko, vse kar je že odkrito, pol pa dobiš en kup nestrokovnih 30 strani seminarske na netu. Za to naj bo raje diploma in aj čau amigo.
Žal si verjetno generacija, ko več prav nobena smer ne pozna starega UNI študija. Blagor nam
smile-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Bistvo bolonjskega študija je skrajšanje programov.

Na primer: Na podiplomskem študiju (bivši znanstveni mag) sta bila predmeta ORGANIZACIJA in MANAGEMENT . Kot 2 predmeta

Na podiplomcu - bolonjski pa je sedaj organizacija in amanagement kot 1 predmet . Sicer noro, ker je literatura ista in izpiti enaki in vse isti šit. Samo težje je, ker maš vse skp.

Tko, da lahko rečem, da je bolonjski študij res ena velika bedarija, ker se dejansko niso dobro pripravili.
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ko so se dogovarjali za te programe je bilo najbolj važno, da bo vsak imel enako ur kot prej.... drugo pa ni bilo važno.

Npr. da bi dejansko kaj pametnega naučil.
bonk.gif