Kaj bomo sejali/sadili?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
In kdaj začnemo?
nahrung002.gif

Z mojo sva si omislila vrt, prejšnji teden sva ga prekopala, zdaj pa zgleda da se mraz poslavlja in bo treba nekaj v zemljo dat. Kdaj začnete sejat/sadit, kaj najprej, itd? Na eni gredi sva sicer že jeseni posadila jagode, ki so se lepo prijele
cheer.gif

No, kaj boste sadili, kdaj in kaj še priporočate nadebudnim vrtnarjem? Ta tema bi sicer lahko služila vsemu kar zadeva vrt.

Aja, vrt je ograjen z žičnato ograjo, ki jo bo krasila čajota
cheer.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sadil nič, sejal pa bom travo, samo še teren je treba pripravit, pa popravit lansko sejanje trave.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Sejemo solato in rožice, sadimo čebulo, ta nizek fižol, česen, malenkost krompirčka, poleg tega še nekaj začimbnic. Letos razmišljam, da jih posejem v lončke in jih postavim v kuhinjo.

Zdej k smo glih v temi za vrtnarjenje, mene zanima neki glede obrezovanja malin. Mal moram spedenat moj nasad, pa me samo zanima, če ima kdo kak dober nasvet glede obrezovanja. Sej zdej mi ratuje že leta, pa vseeno. Nimam pa pojma o obrezovanju trte, kakšen predlog? Sej knjigo doma imam, pa vseeno včasih ne vem kaj narest.
17758-icon_confused.gif

Pa še tole, katere balkonske rastline vam najbolje uspevajo? Z mami smo namreč lani hišo okrasile s surfinijami, pa so po dveh mesecih propadle (orumenele in crknile
jezen.gif
), pa dvomim, da je bilo kaj narobe z nego, ker so nama prejšnje leto zelo uspevale. Najbolje se očitno obnesejo bršljanke in fuksije. Je bil lani problem nasploh pri vseh ali smo pač naletele na slabo robo?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Sadil nič, sejal pa bom travo, samo še teren je treba pripravit, pa popravit lansko sejanje trave.

Jaz sem letos že 5 kg travnih semen porabil
smirk-1.gif
To bo veselja z košnjo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Maline in robidnice režemo vsako zimo in do tal porežemo poganjke, ki so letos rodili. Če imaš možnost postavi vinogradniške betonske stebre in napni žico.

Kar se trte tiče-verjetno imaš brajdo? Pri prvem zadetku na najdi.si imaš slikce poleg. Drugače pa ni vrag da ne poznaš koga, ki ti bo pokazal kaj je šparon, reznik, čep itd...

Bo pa treba pohitet, mi imamo vinograd že zdavnaj obrezan.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ne bo vinogradniških stebrov za maline, bodo pa drugačni stebrički in žica. Rada bi jih namreč mal drugač uredila kot lani. Kolikor vem, rodijo poganjki, ki so lani na novo zrasli, stare se pa reže?

Imamo brajdo ja, ki ni bila nikoli obrezana, neki bo treba narest. Rodi sicer vsako leto, pa še dobro grozdje je
cheer.gif
, ampak izgleda pa nikakvo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lowryder #3
Early Skunk #1
Master Kush

To bo to zaenkrat. Zunaj, jasno.
grin1.gif

Lowryder #2
lowryder22.jpg

Early Skunk #1
early-skunk-2302.jpg

Master Kush
dpmasterkush.jpg

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Jaz sem pred leti probal to zelenje gojit, pa so mi jih še zelo majhne polži požrli in sem obupal
cry12bpy.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Kaj se pa pol sploh trudiš z balkonskimi rožami, če si že ugotovla kaj ti najbolj uspeva?
cheer.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Jaz sem ravno v nedeljo namontiral 3 lončke z visečimi jagodami. Drugače pa mam doma celo štalo z eno breskvico, ki sem jo celo zimo vahtal in grel, pa je začela prekmal cvetet:) Tako smo jo ob sončnih dnevih dajali ven, zvečer pa spet v garažo... No zdej ma pa že breskvice gor:) Mojo lepo mandarino, ki je prišla iz hoferja letos v začetku marca pa so napadle uši, in si zdaj celi rane.
Aja, na oknu pa imam še dva projekta - enemu se reče avokado, drugemu mango. Obe peški sta že začeli razvijati deblo dreveščka... Poslikam in napopam ob priliki.
Na vrtu pa imam baziliko, rožmarin in meto. Slednja je pravzaprav najpomembnejša reč, saj brez nje ni Mojita:)

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
To je tudi družina od sošolca iz OŠ mislila pa so jim policaji vseeno posekali eno njivo tegale.
grin1.gif