Kafetiera problem

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Kupil sem Bialleti kafetiero za indukcijo. Nekaj časa je bilo vse ok kmalu pa se je začela med kuhanjem napihovati spodnja posoda z vodo. Ubistvu se izboči dno posode, ki kmalu, ko se temp. zmanjša izgine. Kuham na srednji jakosti (4 do 5). Preveril sem, če je kaj zamašeno. Vse ok. Kake ideje kaj je narobe?
 

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
poglej kje je narejena. jaz bi rekel da si kupu najslabšo varianto od bialettija. Mi mam doma original italijansko, sicer kuhamo na plinu, ampka jo mamo že olala in nema problema

pomoje je material slab, slabše kvalitete

Ja ne vem....bila je 30€. Dražje nisem videl.
 
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
poglej kje je narejena. jaz bi rekel da si kupu najslabšo varianto od bialettija. Mi mam doma original italijansko, sicer kuhamo na plinu, ampka jo mamo že olala in nema problema

pomoje je material slab, slabše kvalitete

Ja ne vem....bila je 30€. Dražje nisem videl.

pri nas so tk al tko te zadeve (pre)drage. vem pa da orginal bialetti im acenoi, potem maš cebejš bialetti ki je delan v vzhodni EU, potem maš pa še neko njihovo znamko (se je točno ne spomnim zdaj), ki je pa še cenejša od zgoraj omenjenih kafetier ki ji hdelajo v vzhodni europi.

Kaj pa če bi se dirket na Bialettija obrnu

http://www.bialetti.it/it/contatti.html
http://www.bialetti.it/it/servizio_clienti/garanzia.html

NAPIŠI JIM MEJL V ANG JEZIKU IN ga če ne znaš it ajezika kar z google translate pretvori v ita. Prav tako v obeh jezikih napiši v rubriko subject (ime sporočila, oz naslov)..prlož še fotke zravn
 

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Imam bialleti za indukcijo že 5 let, dela BP. Nesi nazaj da ne dobiš kaj v glavo ko jo reznese.
 

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
poglej kje je narejena. jaz bi rekel da si kupu najslabšo varianto od bialettija. Mi mam doma original italijansko, sicer kuhamo na plinu, ampka jo mamo že olala in nema problema

pomoje je material slab, slabše kvalitete

Ja ne vem....bila je 30€. Dražje nisem videl.

pri nas so tk al tko te zadeve (pre)drage. vem pa da orginal bialetti im acenoi, potem maš cebejš bialetti ki je delan v vzhodni EU, potem maš pa še neko njihovo znamko (se je točno ne spomnim zdaj), ki je pa še cenejša od zgoraj omenjenih kafetier ki ji hdelajo v vzhodni europi.

Kaj pa če bi se dirket na Bialettija obrnu

http://www.bialetti.it/it/contatti.html
http://www.bialetti.it/it/servizio_clienti/garanzia.html

NAPIŠI JIM MEJL V ANG JEZIKU IN ga če ne znaš it ajezika kar z google translate pretvori v ita. Prav tako v obeh jezikih napiši v rubriko subject (ime sporočila, oz naslov)..prlož še fotke zravn

Sem jim pisal. Me zanima kakšen bo odgovor.
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
malo off pa vendar o kafetieri...

mam še eno aluminijasto iz 80 -ih dela bp edino ima kdo kak nasvet kako enostavno očistit spodnji del ki je nekako ožgan , zgornji del prekuham citronko in sodo bikarbono
 

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
malo off pa vendar o kafetieri...

mam še eno aluminijasto iz 80 -ih dela bp edino ima kdo kak nasvet kako enostavno očistit spodnji del ki je nekako ožgan , zgornji del prekuham citronko in sodo bikarbono

ne vem, če se boš tistega ožganega losal.
Probaj z razmascevalcem. Naspricas in poacakaj nekaj casa
 

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Kakšna je kava iz teh kafe mašinc? Rad imam kavo ampak ne bom dajal 100+ evrov za mašino ki bo potem še plac na pultu jemala.

Bi pa imel kaj takega ki se lahko pospravi.
 
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Kakšna je kava iz teh kafe mašinc? Rad imam kavo ampak ne bom dajal 100+ evrov za mašino ki bo potem še plac na pultu jemala.

Bi pa imel kaj takega ki se lahko pospravi.

hja odvisno kaj daš not. če daš barcafe ki je bolj kislo bo bolj bog pomagaj. Moja mama nakupi vse možne znižane kave (v ita) in si jih potem ene 3,4 različne zmeša in to mešanico potem rabi. če boš recimo dala nor 100 % arabico od mattionija zna birti orng močno, če daš recimo modrega al rdečge amationija pa je zadeva blažja.

te kafetiere niso neka huda nadloga po kuhunji, tko da si lahk eno komot omisliš. Glede kave pa poskusi sam(a) kaj ti najbolj paše. Pejt v Ita al pa prosi koga ki je blizu meje da ti jih ene par nabavi (lahk ti tud kafetiero, ker so tam cenejše) in boš vidl akaj in kaok

pazi,. če boš kupal kafeitrero za npr 3 osebe ne moreš notri skuhat kave za 1 osebo oz bo le ta bol jne kot ja. Tko da je fajn met eno manjši pa eno večjo. Al pa če (ko npr pridejo obiski) skuhaš več rund kave zapovrstjo (če maš malo)

mal poglej strani od bialettija, ker majo včasih kar orng znižanja in se splača slediti

kava je pa malce bolj švoh kot če bi jo na espresso avtomatu pripravljala
 

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Hvala za informacije!! Sploh glede kapaciete. Ker pijem kavo pri nas samo jaz bom zaenkrat vzel samo tisto s kapaciteto za eno kavo.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa razlika, če kuhaš barcafe v obični đezvi al pa ta isti barcafe v kafeteriji? Je kej drugač, se kej prej skuha... ? V čem je prednost tega pred navadno đezvo (ne uno bosansko bakreno)??
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja razlika je v bistvu samem.
Kafetiera segreje vodo in jo pošlje skozi mleto kavo z nekaj bari pritiska. Pri turški vse skupaj namakaš.
Kava iz kafetiere naj bi imela močnejšo aromo in nekoliko manj kofeina v primerjavi s turško. Kot komu paše. Meni npr. turška ni dobra sploh. Različni okusi.

Tistemu ki je spraševal glede velikosti. Vzemi rajši velikost za tri, ker te skodelice so mišljene v stilu italijanskega espressa, torej pri najmanjši dobiš dobesedno en žluk za spit.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Če Turško kavo skuhaš prav se lahko tako po okusu, kot po moči komot približa pravemu espresu, je pa res, da se lahko samo približa, espreso je še vedno espreso seveda pravilno skuhan. Men je kofi avtomat crknil pa si zdaj kuham turško v eni taki mini bakreni đezvi. prišla me je 12 EUR direkt iz Turčije. Fora je samo, da vode ne zavreš, ampak vmešaš kavo preden zavre, potem pa počasi čist mal dvigneš in to je to. počakaš pet minut in natočiš. Pa seveda je treba kofe zmlet tik preden gre v vodo.
Kafetiera me ni nikol prepričala. Sam jest res pijem ekstremno močno kratko kavo.
 
Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj pa razlika, če kuhaš barcafe v obični đezvi al pa ta isti barcafe v kafeteriji? Je kej drugač, se kej prej skuha... ? V čem je prednost tega pred navadno đezvo (ne uno bosansko bakreno)??

razlika je v sami pripravi. V kafetieri voda najprej "zavre" in ko vre gre skozi kavo, ki je v sitcu. Zato ne smeš rabt predrobne kave (zamašiš pore, ki omogočajo prehod vode), nit ne smeš preveč kave not nabit. V džezvi pa voda resda zavre, ampak je ne pelješ skozi kavo, amapk le-to not vmešaš, zmešaš in tako dobiš kavo

prav tako morš od cajta do cajta prečisiti sitce, pa luknjice, ki so na spodnje delu zgornjega dela kafetiere
 

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Glede napihovanja dna kafetiere- sem isto opazil nekaj časa nazaj, pa ne vem, kaj je bilo krivo- kava (mogoče predrobno zmleta?) ali zamašene luknjice. Ker se to sedaj ne dogaja več. Tako da najprej poskusi zamenjati vrsto kave...

Imam pa Bialettijevo za indukcijo.