Kadrovska štipendija

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Ker je pač študij kar velik finančni zalogaj, nam je študentom v veliko pomoč štipendija.
Hitro se zna zgodit, da Zoisove ne dobiš (povprečje 8.5 pač ni malo
uf-1.gif
), državne tudi ne, tako da ti ostane samo še kadrovska.

Zanima pa me, katera podjetja še sploh razpisujejo kadrovske štipendije.
sprasujem se.gif
Nekaj jih je na strani od Javnega sklada RS, nekaj v razpisih za regijske štipendije, dosti pa je takšnih, ki niso na tem seznamu, vendar pa vseeno podeljujejo štipendije.
Čeprav je kriza in vedno več podjetij gre v stečaj, pa upam, da so še katera podjetja, ki že danes skrbijo za svojo prihodnost.
Tako da bi vas prosil še za kak nasvet, kam naj pošljem prošnje in kje naj gledam.

Sam študiram gradbeništvo, vendar mi do sedaj še ni uspelo dobiti kadrovske.
frown-1.gif

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Iz katere regije pa si?
Za Celjsko vem, da so dost porihtane, in jih je veliko, teh iz regijske sheme. Pa vem, da je Nivo tuki dost štipendij dajal tako strojnih kot gradbenih.
Lahko še vprašam naokoli malo kolege z gradbene, če imajo kaj več predlogov, če želiš....?

Stric Google pravi: Javni sklad ...kar si najbrž že našel.
Pa na faksu vprašaj. No, sicer ne vem kako imate vi, vem pa da pri nas na faksu znajo dosti pomagat glede tega. Sploh koordinator za prakse ve veliko o tem katero podjetje kaj razpisuje, ker je v neposrednem stiku z njimi.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Hvala za odgovor. Sem iz mariborske regije, ampak mi je čist vseeno, če je iz Celja (avtoceste delajo svoje). Za ta Nivo še prej nisem slišal, jih bom kar kontaktiral.
Vsi predlogi so dobrodošli, branil se ne bom nobenega.
Na faksu je pa bolj bogo glede tega, je FGG bolj tak tak.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Ni kaj. Ja, itak, za pol urce si v Celju!
No, ti javim, če kaj novega še izvem.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
... Za ta Nivo še prej nisem slišal, jih bom kar kontaktiral...
... je FGG bolj tak tak.
Čisto osebna komentarja:
- fakulteti za gradbeništvo, tako mariborska kot ljubljanska (ja, poznam obe iz prve roke) sta čisto kul, če hočeš, je vse potrebno tam, predvsem kar se tiče študija, štipendijo si pač moraš najti sam, saj si polnoleten,
- saj ne da je Nivo neka jaka firma, ampak toliko pa že pomeni, sploh lokalno, da je bolje da se kot gradbenik vzdržiš komentarjev v smislu "nikoli slišal".

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
... Za ta Nivo še prej nisem slišal, jih bom kar kontaktiral...
... je FGG bolj tak tak.
Čisto osebna komentarja:
- fakulteti za gradbeništvo, tako mariborska kot ljubljanska (ja, poznam obe iz prve roke) sta čisto kul, če hočeš, je vse potrebno tam, predvsem kar se tiče študija, štipendijo si pač moraš najti sam, saj si polnoleten,
- saj ne da je Nivo neka jaka firma, ampak toliko pa že pomeni, sploh lokalno, da je bolje da se kot gradbenik vzdržiš komentarjev v smislu "nikoli slišal".

-Na FGG nebomo komentirali, kak so poslušni do študentov in jim ravnodušno pomagajo. Glede študija ni bilo komentarja.
-pač še nisem slišal, s tem nisem zdaj mislil kaj slabega z namenom "češ, oni ko so tak mali tak nimajo nič". Verjetno ti se za tudi marsikatero firmo nisi slišal, pa ti jaz nebi neke lekcije iz tega delal.

In mislim da sem vljudno vprašal in odgovoril, sam ti si danes očitno malo na levo nogo vstal, da si malček napadalen. Vidim, da sta osebna komentarja, ampak vseeno nobenega nisem žalil.

In hvala Shai za njen odgovor in trud.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Malo poglej kake imajo firme pogoje pri štipendiji da se neboš potem po glavi tepel.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Vem, da pol moraš pri njih delat določeno število let (kar je zdaj v gradbeništvu tak prednost, ker ni šihtov). Druge finte pa ne vem katere so. Vglavnem, drobni tisk je treba vredu prebrat.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Vem, da pol moraš pri njih delat določeno število let (kar je zdaj v gradbeništvu tak prednost, ker ni šihtov). Druge finte pa ne vem katere so. Vglavnem, drobni tisk je treba vredu prebrat.

Pazi da boš imel vključeno klavzulo, da v primeru da te v roku X mesecev od končanja študija ne zaposlijo, da ne boš rabil vračati štipendije.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Bom bom, dobro vse prebral in premislil. So polni enih fint. Sam problem pa je, ko noben mi noče dat štipendije
confused-1.gif

Upajmo, da bo kak prostovoljec, ki mi bo dal kaj papirjev za podpisat
cheer.gif