Jubolin, Kemaglet ali Hoby kit?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
S katerim materialom je najbolje pokitat stene? Drugače delam ponavadi z Jubolinom, ampak se mi je na nekaterim delih omet (oz. kit od prejšnjega lastnika) zluščil precej na debelo, tam 3-4 mm globine. Ne bi rad, da mi čez nekaj časa začne pokat, ali pa se spet luščit.
Pa teorijo o vseh treh sem že preštudiral, bolj me zanimajo praktične izkušnje, od nekoga ki je že preizkusil različne stvari.

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
vse je več al manj isto.sicer z hoby nimam izkušenj.2 prostora sem namazal z nivelinom+ mrežica pa po 2letih ni še nikjer spokalo.tako da mrežica+kitj e skoraj obezno če se želiš ogniti pokanju

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Z Jubolinom ne bo šlo, če je taka globina

Sam sem manjše podobne stvari popravljal s hoby kitom, se obnese

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kemaglet jih imaš več variant, za različno debele nanose. fini kemaglet je v primerjavi z jubolinom precej isto.

ne bi bilo slabo, če bi vse potolkel in naredil na novo.

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Ko smo pri nas zaradi menjave oken morali razbijat so seveda pol nastale razpoke in luknje. Zdi se mi, da jih je moj oče pol zapolnil oz. poravnal glih s Kemagletom (se mi zdi, ga moram še vprašat za vsak slučaj). Sicer je pa moj oče po poklicu zidar s 30 letnimi izkušnjami tko da mislim, da bo to kar prava rešitev.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
za 3-4mm vzemi debeloslojno izravnalno. jaz recimo rad delam z nivelin-d. se zelo dobro obnese, potem pa še jubolin čez za fino.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kemaglet g se mi zdi da je do 5mm ali celo več, zgleda pa kot mivka in lepilo oz. kot lepilo za siporeks - zrnato, grobo. Kemaglet n je bolj gladek, skoraj podoben jubolinu, le bolj rumenkast. (Možno da sem zamešal med seboj, skratka vzemi tistega grobega, zrnastega in poflikaj, potem pa z jubolinom čez).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Če ti je na mestih odppadel omet, lukne, in tam pa tam luknej od 1 cm. Poravnaj kar s nivedur S. Če je to tam pa tam.
Luknice debeline lahko samo s Kemagletom samo boš mogel večkrat nanašat. Jaz majraje uporabljam Kemagled FX, pošmirglam s 200 (če je res sam mal) in beljenje. jubolin kit je za tanjke stvari in za res gladke stene. Hoby programa ne poznam. Da pa misliš, da bi lahko začel odpadat omet, potem je nabolje da starega odstraniš, nnovo šprič in omeči. Preveri s kakim kladivom ne macolo, če so votle stene.