Jub VS Helios

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Pleskanja sten sem se že od nekdaj loteval doma kar sam. Do sedaj sem to delal z Jubovo navadno belo barvo. Sedaj pa imam doma Heliosovo barvo spektra (tudi navadna zidna bela barva), ker je v merkurju čudežno zmanjkalo Jubove bele barve. Ker nimam izkušenj z to barvo sem malo skeptičen kako se bo mazala oz razporejala, pa prekrivala itd. Kakšne so vaše izkušnje z to (helios) barvo? A jo raje nesem nazaj in vzamem dobropis in grem v kak drug merkur po Jubovo barvo?

Hvala za odgovore

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.785
113
pri taščici
baje bolj pokriva kot Jubova! Vira te informacije ne izdam javno
wink-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Sodelovc je zdej probu Helioso in je zelo zadovoljen.
Drugače imam velik izkušenj z Sigmo. Če denar ni ovira, so le malo dražji, vzemi Sigmo. Sploh sem navdušen nad Sigmulto programov(efektni program).

Sem lani dve sobi pleskal z belo, ena je bila od Sigme, druga pa z Jubovo. Jah vem, da Jubove ne kupim več. 3x sem moral it čez, pa še kr ni blo dobr.

Tko, da letos sem mal bolj omejen s kešom, tako, da bom večje površine z Heliosovo, manjše(efektne) bom pa s Sigmo.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
SPektra je navadna bela, mat. Po izkušnjah je dosti bolj ša od Jubove, ki zelo slabo pokriva.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
SPektra je navadna bela, mat. Po izkušnjah je dosti bolj ša od Jubove, ki zelo slabo pokriva.
Res je. Mene so tudi v trgovini prepričevali, da je Spektra bolj prekrivna in po prebeljenih dveh sobah lahko to samo potrdim.
zmaga.gif

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
Iz izkušenj lahko povem,da tako Helios kot Jub imata dosti uredu barve in ni pri sami pokrivnosti ni dosti razlike.Predno začneš z beljenjem zmešaj barvo z vodo,da bo gosta kot masa za palačinke hehe.Jaz vedno tako svetujem strankam ker je sama polnitev v kantah različna tako,da je enkrat gostejša enkrat pa bolj redka.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Imam še eno vprašanje če mi lahko kdo od vas svetuje. Manjši del stene (okoli oken notranji del) je prepleskan z nekakšno barvo podobno oljni. Sosed mi je rekel da so to baje neke stare jager oz jeger barve (ne vem točno). Ali bo navadna bela barva prijela na to barvo. Probal sem prešmirglat pa je tako močna barva da se je tudi prešmirglat ne da. Razmišljal sem o tem da bi prevlekel z izravnalno maso in potem prebelil ali pa z kakim "prajmerjem" prej premazal. Najraje bi videl da bi navadna bela prijela na to barvo samo pomoje ne bo. Kak predlog kako najlepše z čim manj packarije to prebelim?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Nisem prepričan, da bo to rešlo tvoj problem. Mislim, da se tej emulziji reče Akril ali pa Takril emulzija.

Pa še neki sem se spomnil, če ne bo končna barva bela, ti predlagam jupol trend barvo, ta zelo dobro prekriva. Seveda šele po emulziji.

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
Tale problem se da rešiti z barvo ACRYL COLOR.To je zunanja oz. fasadna barva in se bo še najbolje prijela z oljnim premazom.Odsvetujem kakršnekoli premaze z emulzijo,ker ne bo efekta.Emulzija je zato,da utrjuje staro in krhko podlago.Lahko brez problema premažeš samo špalete ostalo pa z jupolom in ne bo razlike vsaj take,da bi jo kdo opazil.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Sam pozabil si povedat, da ACRYL COLOR smrdi ko sam hudič, če ga uporabljaš notri. Jaz sem s tem sranjem barval notri samo enkrat, pa ne mislim tega početi nikoli več. Če se hočeš mal zadrogirat, je pa res fajn.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sem se že drogiral ko so lakirali parket tko da še en dodatek ne bo škodil. Glede na to da so to samo špalete bom preživel pa še v zgornjem nadstropju hiše je tole za premalat kjer še ne živimo tko da nebo prav problem.
Če ima kdo še kak nasvet pa kar na dan z njim
wink-1.gif

LP

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
Joj take panike pa spet ni v samem vonju.Razlika je če hočeš prebarvati celo sobo ali pa samo špalete.Kupi en liter barve in te bo udarilo po žepu okoli 3€ in bo težava rešena.