JU- Dnevnica

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Mene pa zanima tole; Dnevnica po zakonu v JU?
Zadeva je taka; bli smo na službeno odsotni in spal smo tm v ap brez hrane...
Kolikšna je zakonska dnevnica k vsak drgač pove...
Pa še to, priznali so nam "samo" 8h brez nadur in dnevnico delal smo pa tud po 15-16h
uf-1.gif

Thx, LP S.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
21,39 eur če v prenočišu ni bil vključen zajtrk (sicer je pa -10%).

Za ure pa velja enako kot če bi v službi delal dlje: se pravi je odvisno od tega ali vam nadure izplačujejo (JU ponaadi ne).

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
21,39 eur če v prenočišu ni bil vključen zajtrk (sicer je pa -10%).

Za ure pa velja enako kot če bi v službi delal dlje: se pravi je odvisno od tega ali vam nadure izplačujejo (JU ponaadi ne).

rolleyes-1.gif

Sej neki tazga so rekl... pa matr sej človk skor tok porab za hrano in kak drink
rolleyes-1.gif

Sej ni čudn da smo komi zbral ekipo k je šla na SP
17758-icon_confused.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Eni lahko koristijo, eni ne morejo koristiti. Tko pač je. Vsak, ki se s t em ne strinja, da lahko odpoved. Če pa je skladu z zakonom pa dvomim... Čeprav tudi na kaki državni firmi sem slišal, da del zaposlenih ne dobiva niti minimalne plače, predpisane s strani države.
crazy1.gif

Ne pravim, da je to prav...je klima v podjetju temu primerna. Samo smešno mi je, ko slišim koga zatežiti, da je delal 2 URI DLJE!!!! pa je bil po možnosti plačan za ti dve uri, samo ne kot pribitek npr 150% tarife ampak samo 100% tarife.
hysterical-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Samo smešno mi je, ko slišim koga zatežiti, da je delal 2 URI DLJE!!!! pa je bil po možnosti plačan za ti dve uri, samo ne kot pribitek npr 150% tarife ampak samo 100% tarife.
hysterical-1.gif
Smešn, ne smešn... 5.30 smo že zalavfal pa končal ob 22.00h pa dobimo 8h plačanega... se ti ne zdi to malo več kot 2 h več od 8h
confused-1.gif
pa ne en dan cel tedn je blo tako!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Ne ne zdi se mi prav.

Sem naredil februarja 2011 skoraj 100 nadur. Plačano sem dobil za 8ur na dan... Tud to se mi ne zdi prav.
hysterical-1.gif

btw: Pa prav delate 15 ur ali morate bit tam prisotni?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ja bli smo obvezni bit tm (del je bil pa ko so nas rabl- teh. pomoč), ker smo mogl bit v nizkem štartu... girls on call
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Moja naredi v enem mesecu in pol cca 40 nadur. Pa ce ji je prav ali ne. Placajo ne. Obcasno ima koriscenje teh ur. Kar se ne koristi, se prenasa in nabira, nabira, ....
bonk.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
494
83
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Ja bli smo obvezni bit tm (del je bil pa ko so nas rabl- teh. pomoč), ker smo mogl bit v nizkem štartu... girls on call
smile-1.gif

A daj ka ste tak bogi al kaj... Tisti teden (36°C) sem bil jaz od 11-20:00 na gradbišču, kjer se je skos delalo (od 14-15 pavza), pa sem tudi preživel, je pa teklo iz vseh lukenj, vi pa ste kr čakat brez dela morali tam...

Ne vem če res ljudje ne znajo 1 teden potrpet, sej pa ne boš do konca življenja tak delal.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sej me nau konc, sam bit tm pa vs propojen od švica med FIS-inimi "pomembneži" in bit svež vs dan pa da nis plačan za to se mi pa zdi mal blesav
rolleyes-1.gif
(nism tm delu za privatnika ampak za JU in za Slo. OK )

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.094
407
83
Daj odpoved, jih je velikooooooooooo, ki bi radi delali v JU brez plačanih nadur.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.188
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Mene pa zanima tole; Dnevnica po zakonu v JU?
Zadeva je taka; bli smo na službeno odsotni in spal smo tm v ap brez hrane...
Kolikšna je zakonska dnevnica k vsak drgač pove...
Pa še to, priznali so nam "samo" 8h brez nadur in dnevnico delal smo pa tud po 15-16h
uf-1.gif

Thx, LP S.

Lahko ti povem kako je to v zasebnem sektorju. Za odsotnost ( delo na terenu) in spanje drugje dobiš dnevnico 21,39€ kot so že napisal za nadure se pa lahko prst v rit vtakneš ker pri nas jih ne izplačujejo. V bistvu se tako delo niti ne izplača ker potem za hrano in pijačo zapraviš več kot dobiš za dnevnico. Seveda pa za dneve ko dobiš dnevnico ne dobiš malice ki je 5,5 če se prav spomnim. Tko da vse skupaj ni nič vredno.
Kaj bi pa še ti rad v JU ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
smile-1.gif
A to na soncu ali v klimi?

Sem jaz en teden delal na terenu geodetska dela pri 36 v senci, s tem, da sem bil bolj ali manj na soncu na močvirnatem terenu, če je bila pa senca, jo je bilo pa treba izsekat v zelo gosto robidovje.

Nadure se ne plačajo, dela se pa 10-12 ur dnevno.
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kje hudiča to delate???

Meni čisto vsako naduro ki jo pišem tudi plačajo. Resda kadar se delo samo malo potegne imam samo + ure, ki se evidentirajo v evidenci prisotnosti, teh ne porabim vseh. Kadar pa ostanem dlje ali pridem posebej po odredbi vodstva so pa to nadure in te imam 100% plačane. Jp, v JU.