joomla

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
PLEASE REMEMBER TO COMPLETELY
REMOVE THE INSTALLATION DIRECTORY
You will not be able to proceed beyond this point until the installation directory is removed.

če zbrišem ta direktorij mi napiše da ne najde MySql baze
confused-1.gif

če pa ne zbrišem pa noče nadaljevati inštaliranja
confused-1.gif

kaj delam narobe?
brišem napačni direktorij (drugega pač ne vidim)?
crazy1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.856
686
113
Mapa je že prava. Pač prvo preveri prisotnost install mape, šele kasneje pa ostale stvari. In ko si mu odstranil to mapo, je šel preveriti še dostop do baze, ki pa ga očitno nima.
Kako si nastavil dostop do baze ? Ti je med inštalacijo potrdilo uspešno povezavo z bazo ? Je baza sploh zagnana ?

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Brez dostopa do baze sploh ne bi prišel do tega koraka.
Izbriši torej mapo installation .

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
Kaj točno ti javi kot napako, če izbrišeš mapo installation.
A do tega koraka prideš brez problema. Z bazo se namreč poveže že v prejšnjih korakih, ko ustvari tabele.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Ne... v mapi installation ni nobene pomembne datoteke. Instalacija ti pač ni uspela. Verjetno ti povezava z bazo ne deluje tako, kot bi mogla.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.856
686
113
Če mu je šla sama inštalacija skozi, potem se mu je na začetko verjetno povezalo na bazo (da je ustvarilo tabele), če ne bi mu že tam napisalo napako.
Lahko da ima problem s config.php, ki mu ga joomla ni mogla napisati/prepisati.

V_power: odpri config.php (oz. ustrezno datoteko, ne vem kakšno je točno ime pri joomli) in tam nastavi potrebne nastavitve za povezavo z bazo.

Če pa ni to krivo, pa napiši kje točno ti javi to napako, kako je bilo z inštalacijo (če je kje kaj zajamralo).
Z ugibanjem namreč ne bomo daleč prišli
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
napako sem naredil ko sem brezveze šel preimenovati datoteko configuration.php-dist v datoteko configuration.php
bonk.gif

sedaj dela vse brez problema...

se mi je zdelo da instalacija ni nič kompliciranega
zmaga.gif