Je tudi vaš zdravnik kot kameleon?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Živjo!

Opažam, da je moj osebni izbrani zdravnik v bistvu bitje iz Star Trek: spreminja obliko (in spol).

Razumem, da je tu in tam na dopustu ali ga kdo nadomešča, ampak da je pri čisto vsakem obisku druga oseba, mi je malo čudno. Sploh ne vem več, kako zgleda. A je to dandanes postalo nekaj normalnega?

LP,
David

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.367
5.653
113
Človek ne dviguj mi srčnega utripa!
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Moja izkušnja.

Z slabega sem šel na boljše. Pa še vedno to ni to. Pa tudi že plačujem.

Če mene vprašate, to gre vse skup v falus.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Živjo!

Opažam, da je moj osebni izbrani zdravnik v bistvu bitje iz Star Trek: spreminja obliko (in spol).

Razumem, da je tu in tam na dopustu ali ga kdo nadomešča, ampak da je pri čisto vsakem obisku druga oseba, mi je malo čudno. Sploh ne vem več, kako zgleda. A je to dandanes postalo nekaj normalnega?

LP,
David

moj tudi - zd Bežigrad

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mam podpbne izkušnje, edino otroška zdravnica je še bla ista. Potem je blo treba menjat, prvi zdravnik je bil zelo nezainteresiran, vprašanje če je sploh poslušal kaj mu tam razlagaš, sedanja je na porodniški, jo pa menjajo nekaj časa en, potem spet drug,...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj je vseeno če se menjajo, itak vsi sledijo istim korakom, skoraj vseeno če bi simptome kar vpisal v računalnik in bi ti on predpisal tablete.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Poleg tega me trenutni nagovarja kar po srbsko. Še dobro da nismo mejaši s francozi, bi moral prevajalca s sabo met.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Kolega se je porezal po prstih z žago in šel k zdravniku.

Pa šta ti je momak?
Ja, porezal sem se po prstih.
Pa ga gleda on v obrvi, kjer je imel pirsing.
Pa kako si to uradio?
Pa tu po roki sem se porezal!
Ej momci šta to radite!
Pa tu po roki sem krvavi, pa mu jo da pred oči.
Oooo pa šta ne kažeš!!!
I šta čemo, šivati ili klanfati?
Nevem jaz, vi ste zdravnik.
Ma odluči se momak šta čemo, šivati ili klanfati?
Po vsem je le prihitela sestra in rekla, da je boljše it v bolnišnico zašit.
Pa tako je sestro, upravo ste.

:))

še danes se s kolegi smejimo iz tega, žal je drugače odličen splošni zdravnik že pokojni.

Lp

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Tud sam imam kameleona, ki tudi spol menja. Moja splošna zdravnica se je pač odločila, da gre v alternativno medicino. Zamenjave za njo pa ne morejo dobit, ubistvu se nihče ne prijavi na razpis. Tako da za nas skrbijo nadomestni zdravniki iz bližnjega zdr. doma. Se pa to dogaja v Železnikih.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jah zdravniki imajo 2 meseca dopusta približno na leto. Se pravi ga 2 meseca ni, potem je kakšna porodniška vmes, pa bolniška, pa smo tam. Problem srbsko (ker pač to omenjate) govorečih je pa v tem, da zdravnikov v sloveniji enostavno ni. Še premalo tujcev imamo, kre nihče ne pride v slovenijo delati za male pare ampak gredo raje naprej v nemčijo in podobno. Pri nas se nekaj gremo za zdravniške plače, ki so še vedno nižje od 10.000 EUR na mesec z dežurstvi in vsem, recimo v ZDA zaslužijo tudi po milijon USD na leto. In to veliko zdravnikov ne samo tisti najboljši. Govorim za kirurge v obeh primerih.

In ker je šola za zdravnike težka, dolga, zajeban poklic z veliko odgovornostjo, se pač za to nihče ne odloči. Do 30 leta in še dlje hoditi v šolo pa razne specializacije, kroženja, nemoreš imeti "normalne" družine... za malo boljšo plačo - brezveze.

LP

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A to sam zarad €€€ grejo za zdravnike? Sej take cifre omenjaš da je najboljš da sploh plač nimajo, sam pove da je dohtar pa naj vzame kar hoče.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
A ti pa v službo iz čistega altruizma hodiš?
Ali na koncu meseca tudi pričakuješ primerno plačilo?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
v sloveniji realno primankuje 1000 zdravnikov. In vsak dan jih bo primankovalo vec...