Je še koga klical?

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Nek poba iz Japonske (nisem prepričan, ker tiste polomljene angleščine pol nisem razumel) in ga spraševal o vlaganju na mednarodne borzne trge? Baje da gre za neko podjetje LME (mogoče LMG) in da skrbijo za naložbe na "world stock market"

Mu nekako ne zaupam, sploh zato, ker kliče iz slovenske tel. številke (051-893-274) in noče povedat internetne strani svojega podjetja, ker kao ni authorized. Še bolj čudno se mi zdi, kje je dobil mojo številko, ker me ni v imeniku.

Torej: svetujem previdnost, tip zgleda kliče podjetja na območju Ljubljane, telefonske številke dobi iz neznanega vira, pa nekaj teži o 5k€ vstopnega kapitala. Naslednji teden me baje pokliče še regional executive. Se že veselim vljudnega pošiljanja v .....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To so mene pred par meseci vsak drugi dan klicali, na začetku sem poslušal, ko pa je nabijala enih 10 min sem pa sam dol vrgel. In tako sem potem delal, dokler se niso naveličali. Sodelavec jim je pa kar po naše j.e.bal mater
smile-1.gif

Ta številka 051/893..., pa ni njihova, ampak ima Mobitel rezervirane za mednarodne prevezave in je vsakič druga, se pa vedno začne z 051/8 oz. 9. Kar probaj nazaj poklicat - se ne da, ven meče.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Mene tudi vsako tolko kličejo za isto stvar.
Sumim pa da dobijo številke mobitelov na ajpesovi strani če imaš s.p. registriran. Tam so podatki vidni.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja, iz Japonske, enako kot tebe. Rekel sem mu, naj mi po mail-u razloži, kaj hoče, pa je rekel, da ne in da me bo, kot tebe poklical nadrejeni.
Ker sem bil takrat v družbi, sem prijatelje vprašal, če kdo pozna te finte in mi je eden od njih rekel, da gre za "nategancijo" - vlaganje v neke papirje in da se jih je znebil tako, da jim je rekel, da v Sloveniji vlaga v delnice, ki imajo 70 % letni donos in če imajo morda boljšo ponudbo od te. Od takrat naprej je imel mir.

In res, iz neznane št. me je čez par dni poklical nadrejeni. Ker sem vedel, da je "nateg", sem stopil v nek lokal kjer je bilo glasno in ta "nadrejeni" me je vprašal, če me pokliče kasneje. Z veseljem sem pritrdil. Nato me je še ene petkrat klicala neznana št., pa nisem več dvignil.
Čez cca en teden pa sem videl na tel. nek zgrešen klic z vidno številko. Poskušal sem klicati nazaj, pa mi je javilo nekaj takega kot da je izbrana napačna številka. No, ta številka me je klicala še nekajkrat, pa res slučajno nisem imel tel. pri sebi.
In zdaj je nekje 14 dni mir. So pa res vztrajni...

bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mene so tudi klicali, imam isto s.p. in številko nimam v imeniku. Najprej se predstavijo, nato začnejo kako si, pa o teh delnicah začnejo nakladati, jaz sem jim rekel da v to ne vlagam in je bil mir za pol leta. Zdaj so me spet nekaj klicali, nadležni so ko muhe.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
hehe
Ja,zgleda da gredo kar po telefonskem imeniku. Tudi mene so klicali v firmo. Sem jim rekla, da naj mi kar na e-mail dajo vse podatke in ponudbo, pa bom vse prečekirala in preverila.
grims-1.gif

Seveda je od takrat naprej čisti mir.

barabe kradljive grde! Kličejo pa preko interneta.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Nek poba iz Japonske (nisem prepričan, ker tiste polomljene angleščine pol nisem razumel) in ga spraševal o vlaganju na mednarodne borzne trge?
To imaš pa super priložnost. Takoj bi mu povedal, da veš za odlično visoko perspektivno podcenjeno podjetje v Sloveniji. S samo cca. 10 MIO EUR kapitala bi dobil večinski delež
cheer.gif

Me zanima, kako bi odreagiral
grin1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zanimivo. Mene je pa sedaj klical en anglež, in sem takoj mislil da je tale, iz ZELO podobne številke (samo zadnja cifra je druga), ampak je hotel nekaj glede pokra
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Oglejte si film Boiler Room in vse bo jasno...

Cifra je najbrž VoIP gateway neke sorte.

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Tudi mene je potem poklicala še nadrejena (v roku pol ure) in ko sem ji povedal, da me ne zanima, mi je preprosto vrgla dol... V bistvu me je najprej vprašala, če sem se pogovarjal z njenim kolegom in če se res zanimam, pa sem najprej kimal, ker me je zanimalo, kaj mi bo še natvezila, potem pa je zgleda videla, da sem neresen... ko sem enkrat vmes prijavil, da ne bom nikamor vlagal, mi je najbrž na hitro jebala mamo v japonščini in prekinila.

Na, sem si mislil, prijaznost pa taka. Mene pa tako zanimalo, kaj mi ima za prodat.
frown-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
To se mi dogaja vsako leto odkar imam podjetje... Večinoma kaka ženska ali pa tip, ki ne obvladata angl. Prvič sem jih še prijazno odpikal češ, da imam vsa sredstva zasedena in so za cca eno leto nehali. Sedaj pa jim odgovorim, da je slaba povezava in potem prekinem. Je pa ali 051??? ali pa skrita številka.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
@notranjc

Mobitel nima nobenih številk rezerviranih za mednarodne prevezave. To je bil VOIP klic. Nek operater ki voipe dostavlja v slovenijo, uporablja izijeve sim kartice za prenos teh klicev v naša mobilna omrežja. Ker gre za prepovedano dejavnost, so take SIM, obicajno ze nekaj dni po tem ko mobitel zazna tako dejavnost, izključene iz omrežja in kot take neobstoječe.

Pa preden kdo popeni, VOIP ni nedovoljena dejavnost, nedovoljena je taka uporaba SIMk (za voip) + to dase ti izpise stevilka, ki ni izvor klica

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Saj mogoče se bo slišalo butasto, ampak vseeno: je bila pri tem klicu kaka možnost, da bi jaz plačal stroške? Saj teh 5 minut me toliko ne moti, bolj me zanima, kako vnaprej. (Po domače povedano: ali ga takoj odj**** ali še kaj izvem od njega)

Sem pa slišal, da podobne finte izkoriščajo tudi neki Švicarji, ki kličejo po podjetjih in prepričujejo ljudi o nekakšnem vlaganju...
Ne vem, kdo hudiča bi sploh lahko nasedel na te fore in pošiljal oz. nakazoval nekam v neznano kar lepe količine denarja.
confused-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik factis pravi:

Ne vem, kdo hudiča bi sploh lahko nasedel na te fore in pošiljal oz. nakazoval nekam v neznano kar lepe količine denarja.
confused-1.gif

Ja "Japonci" oz. "Švicarji"(kasneje se izkaže, da so cigani-preverjeno iz nekega drugačnega primera) pač ne vedo, da je bilo v Sloveniji že toliko nategancij. Mislim, da samo izgubljajo čas.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Poglejte si film "Boiler room". Pred časom dobil klic, da lahko kupim delnice Nokie, po posebni ceni, domnevno potrebno podpisat kup čudne dokumentacije, pri čemer je bila ponujena cena višja od tržne
smile-1.gif

najbolj zanimivo pa je bilo to, da sem prej kup klicev od posameznikov (za katere sem verjel da so sposobni trezne presoje), ki so se resno ogrevali zato in sem jim je (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) fajn zdelo da jih je poklical broker iz Japonske.

Sayonara