Jaz bi pa paprike pekel?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Zluštalo se mi je balkanskih dobrot. A je kdo že delal pečene paprike, polnjene s sirom? Recept iščem, oziroma morda nekoga, ki bi iz prve roke povedal, kateri sir, katera paprika, kaj za podlago in kako dolgo?

Slikice na najdem: je pa nekaj takega kot to le, da je notri natlačen še nekakšen sir:
8e3a08506529cbc28a724d8fd97779f8_content_large.jpg


Aja, kar sem pozabil še omeniti je, da sem kupil nekaj podobnega v olju, v Tuš-u, pa ni bilo užitno. So bile sladke, moja želja pa je slano (kislo) in pekoče.
smile-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nekaj si lahko o tem prebereš tukaj tudi
wink-1.gif


sama jih sicer nism delala, tko da lastne izkušnje bo moral nekdo drug napisat. samo če sem prav razumela iz teh linkov, moraš kupiti surove ne že vložene.
 

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
MI kupimo poleti vrečo paprik in jih zunaj na žaru spečemo- pač gledaš, da niso preveč pečene-da ne ratajo črne. Potem jih pa ali vložimo, ali pa zmrznemo, ustrezno začinjene seveda.
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak morjo bit vsaj mal črne, da so dobr pečene, zadeva se tako ali tako olupi
smirk-1.gif
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Hvala vsem skupaj. Zgleda, da je moja varianta toliko nestandarnda, da bom moral kombinirati več receptov. Odločil sem se da do polovice teram tale recept. Spremenil bom še postavko kjer piše, da mora biti česen narezan na drobno in pustil kar velike kose.

Tako bom dobil hrustljavo popečeno papriko, polnjeno s sirom in narejeno na solat.
cheer.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no k nardiš, lohka pa še povabiš, pa bomo ocenil tvoje kuharske sposobnosti
grims-1.gif