Javno podjetje Ljubljanska parkirišča

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Pred mesecem sem na avtu dobil obvestilo.

Malce čudno se mi zdi, da prekršek ugotavlja - najeta oseba, očitno študenti.

Zakaj mi gre to na k.... in nočem plačati parkirnine in kazni? Ker so parkirišča postavljena na našem funkcionalnem zemljišču bloka,
ki si ga je MOL prisvojila, ker leta in leta ni bilo vpisano v zemljiški knjigi (podobno kot zgodbe s parkirišči drugod po Ljubljani). Sedaj se okoli tega zemljišča pravdamo.

http://tehnicnosvetovanje.com/...o-za-vedno.html
Je tukaj kaj za narediti? Je to sploh pravno? Zdaj je lahko vsak študentek redar?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Mateja Duhovnik....

Namesto da sedi v æuzi, vleče dobro plačo iz mestnega proračuna.....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
...Zakaj vsak študentek redar... Mislm, ni mi jasno. A si plačal parkirnino, ali ne? Če si jo, imaš listek. Če jo nisi, si bil v prekršku. Kaj je tukaj za komplicirat?
Če je to pred blokom, pa če parkirišče ni zemljiško vaše; torej, od stanovalcev v bloku, si bil v prekršku.
Plačaj, požri in naslednjič plačaj tisti 1€ za 2h parkiranja...

Če je parkirišče občinsko (pred blokom), se probajte zmenit za dovolilnice; te vem, da lahko normalno dobiš, če imaš stalno bivanje v bloku.

Sam imam isti problem, ko prespim pri punci v Lj.. Na dalmatinovi oz. v okoliških ulicah City hotela sem proračun že tolko napolnil, da bi imel pokrit že en servis na avtu. Pač, nisem plačal. Jbg, pa me je izučilo.

Slikat avto pa listek pripopat, zna pa vrjetno vsak študentek; če nimaš listka, ti slika avto, kot potrdilo, da nimaš plačanega parkirnega mesta + vrjetno kakšna slika, da se vidi ulica.

Študent gor al pa dol, v prekršu si bil....
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Naj me kak pravnik popravi. Če ste v pravnem postopku, mislim da ne rabiš plačat, dokler sodišče ne odloči kaj in kako.

Sicer pa če ti na lastno dvorišče pošljejo nekoga, ki ti piše kazni, je pa višek svinjarije. A dragi Ljubljančani ali še vedno imate svojga Zokija tako radi kot nekoč?

Imamo pa mi v MB podoben problem, nobeden se ni brigal za garaže, ki so bila zgrajena zraven bloka (80-ta leta prejšnjega stol.) s pripadajočimi parkirišči po eno na stanovanje. Danes smo ugotovili, da je garaža vpisana na takratno firmo in je menda celo v stečajni masi. Enako se pravdamo in samo vprašanje časa je ko bo na garaže stopil inkasant.
Ampak hecno ne. Kupiš stanovanje, v katerem imaš pogodbo za parkirišče št. 29, nato pa ugotoviš, da je ta objekt v stečajni masi. Only in Slovenistan.

Nazadnje urejeno:

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
...Zakaj vsak študentek redar... Mislm, ni mi jasno. A si plačal parkirnino, ali ne? Če si jo, imaš listek. Če jo nisi, si bil v prekršku. Kaj je tukaj za komplicirat?
Če je to pred blokom, pa če parkirišče ni zemljiško vaše; torej, od stanovalcev v bloku, si bil v prekršku.
Plačaj, požri in naslednjič plačaj tisti 1€ za 2h parkiranja...

Če je parkirišče občinsko (pred blokom), se probajte zmenit za dovolilnice; te vem, da lahko normalno dobiš, če imaš stalno bivanje v bloku.

Sam imam isti problem, ko prespim pri punci v Lj.. Na dalmatinovi oz. v okoliških ulicah City hotela sem proračun že tolko napolnil, da bi imel pokrit že en servis na avtu. Pač, nisem plačal. Jbg, pa me je izučilo.

Slikat avto pa listek pripopat, zna pa vrjetno vsak študentek; če nimaš listka, ti slika avto, kot potrdilo, da nimaš plačanega parkirnega mesta + vrjetno kakšna slika, da se vidi ulica.

Študent gor al pa dol, v prekršu si bil....
wink-1.gif

A) "Zakaj mi gre to na k.... in nočem plačati parkirnine in kazni? Ker so parkirišča postavljena na našem funkcionalnem zemljišču bloka, ki si ga je MOL prisvojila, ker leta in leta ni bilo vpisano v zemljiški knjigi (podobno kot zgodbe s parkirišči drugod po Ljubljani). Sedaj se okoli tega zemljišča pravdamo. "

Zato mi ni za požreti, ok? Ali pac zelis, da pozrem, ker so mi zaracunali kazen, ker pakriram na svojem zemljiscu, ki ni moje samo zato, ker je nek lopov izkoristil luknje v zakonu/zemljiski knjigii in ukradel zemljo, zdaj pa zaradi verjetno namerno dolgih postopkov na sodiscu tega se nismo dobili nazaj?

B) Si prebral link, o sodbi, kjer je sodnik odločil, da to pa ni ravno pravi (pravni) način, kako Parkirišča izvajajo tole leplenje?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Lej, ne me narobe razumet. Se delno strinjam s tabo..
Samo, pol se zmente, pa si zrihtite letne dovolilnice.

Pri dedu na Triglavski je podoben problem, samo s temu, da so 3/4 parkirišča lastniki stanovalci, 1/4 (pri cesti) pa občina. Skratka, od 12 parkirnih prostorov, redarji dajejo listke samo na prva parkirišča ob cesti.. Pa so rekl, da bodo raj k v rampo oz. dvižni stebriček investiral, pa je
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Zokijevi redarji listkajo tudi po zemljiščih ki je sicer vpisano na lastnike bloka. Nič novega. Nekateri so baje plačal, jaz sem s pritožbo uspel.