Javni uslužbenec in raba angleščine

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ker je v pogodbi omenjena samo slovenščina, za potrebe projekta pa bo potrebno uporabljati le angleščino, me zanima, ali se lahko v aneksu, ki bo opredelil naloge za projekt doda tudi postavka o % povišanja zaradi rabe tujega jezika? Je to možno?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Se vnaprej opravičujem za off topic, ampak samo javni uslužbenci imajo dovolj časa, da pridejo do takih neumnosti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
V aneks se lahko napiše karkoli, o čemer se dogovorita obe strani. Npr. znižanje plače zaradi izgube položaja pri projektu, ker uslužbenec ne izpolnjuje zahtevanih pogojev - sposobnosti ustnega in pisnega komuniciranja v tujem jeziku.

A je v pogodbi omenjeno kaj, da ne smeš na projekt prit v kopalkah? Verjetno ni. In kaj sedaj - boš zahteval povišico, ker si moraš kupit hlače in čevlje?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Tipično.
Takšne bi jaz dal, da si odprejo lastno firmo. Potem bi videli, kakšna je pot do zaslužka!

NAJPREJ REZULTATI! Potem pa (morda) plačilo. Tako je, če si privat.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
No, tud javni uslužbenci mormo kaj za vestno delo na projektu dobit. ker drugač je samo osnova, ki ni ravno visoka.
Da ni samo uravnilovka.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Moraš se zavedati, da danes ne živimo več samo v SLO, temveč tudi v EU.
To včasih že kar po uradni dolžnosti zahteva določena širša znanja. Med drugim tudi znanje tujega jezika.

Sicer ne kar avtomatično, saj ti morda že ob vstopu na delovno mesto ni bilo potrebno obvladati tujih jezikov.
Ampak vsak mora svoje znanje nadgrajevati, delodajalec pa mora to nadgrajevanje znanja tudi omogočati.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
No, tud javni uslužbenci mormo kaj za vestno delo na projektu dobit. ker drugač je samo osnova, ki ni ravno visoka.
Da ni samo uravnilovka.

Delaš projekt poleg vseh ostalih delovnih obveznosti izven delovnega časa?
Delaš projekt poleg vseh ostalih delovnih obveznosti v okviru delovnega časa?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Da ni samo uravnilovka.
Precej ljudi dobi za vestno delo zgolj to, da ''morda'' še imajo službo.
Aja, točno, v javni službi je standard, da se delo pač opravlja nevestno in je potem potrebno tiste, kateri ga celo opravljajo vestno (btw. to bi po pogodbi ga morali) še posebej nagradit?
Namreč jaz bi prve ob ob prvi možnosti na cesto šutnil, pa nja bodo potem nevestno na zavodu. In žal je takih v javnih službah ogromno. Hkrati pa vsa čast izjemam.
zmaga.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Probaj, beseda ni konj..... ampak zavedaj se tega, da angleščino si se učil v osnovni in srednji šoli in da ravno ni eksotični jezik.
lažje bi dodatek zagovarjal, če bi znal npr. francosko, italijansko, nemško......... Tukaj bi lažje zagovarjal, da obvladaš dodaten svetovni jezik in da je to tvoje dodatno znanje, ki ga obladaš in si ga samostojno pridobil.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Aja, točno, v javni službi je standard, da se delo pač opravlja nevestno in je potem potrebno tiste, kateri ga celo opravljajo vestno (btw. to bi po pogodbi ga morali) še posebej nagradit?
Namreč jaz bi prve ob ob prvi možnosti na cesto šutnil, pa nja bodo potem nevestno na zavodu. In žal je takih v javnih službah ogromno. Hkrati pa vsa čast izjemam.
zmaga.gif

Ma, so ljudje, ki hodijo v službo in so ljudje, ki hodijo delat v službo.
Prvih je v javnih službah občutno več kot drugih, pa čeprav obstajajo tudi svetle izjeme.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
zmaga.gif

Ma, so ljudje, ki hodijo v službo in so ljudje, ki hodijo delat v službo.
Prvih je v javnih službah občutno več kot drugih, pa čeprav obstajajo tudi svetle izjeme.
Joj,
bonk.gif
kdo bo naslednji, ki bo povedal splošno znano dejstvo, katero že vrabci čivkajo na strehi......

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Glej, Medo10 ni odgovoril na moji vprašanji (moj prejšnji post). Če bi on to odgovoril bi se mu dalo pametno odgovoriti. Tako pa se je izkazal kot tista prva vrsta javnih uslužbencev...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sej vem, da načeloma to spada zraven. Samo v gospodarstvu se vsaj uporablja bonus in malus in te za konkretne rezultate vsaj načeloma šef nagradi.
Tle pa ni tega, vlada želi kar povprek še zmanjšat plače. Pač nastradajo pridni, tisti, ki pa res malo delajo, pa ne, ker tak preveč dobijo za svoje delo.
Je pa projekt v sklopu rednega dela, ter del, ker ne gre v rednem času vse nardit še izven, za kar pa se dobi samo plus ure.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mogoče sem pa vmes moral malo delati in nisem mel časa po Alterju odgovarjat? Maš pa zdej odgovor malo višje.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, glede na to, da je v sklopu rednega dela in tudi izven (kar je zelo pomembno) potem se verjetno lahko z nadrejenimi dogovoriš za:
a) nadure (pripadajo vam do 20%) in
b) plačilo stimulacije (določajo jo vodje služb), še posebej v primeru uspešno opravljenega dela.

Osebno v takem primeru ne bi palamudil z zahtevami po znanju angleščine, ker to je res čisto mimo - lahko pa argumentiraš obseg dela. Glede na to, da se že kakih 15 let ukvarjam s projekti in pogosto s projekti JU vem, da je to izvedljivo a je odvisno od nadrejenih. Je pa tudi res, da imajo vodje v JU različne razloge in motive, da nekoga dajo na projekt in tudi različne razloge in motive za "podeljevanje" stumulacije.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tisto pod a žal odpade. Ne plačujejo tega, samo bonus ure za koristit.
Tisto pod b pa upam, da bo izvedljivo, čeprav bo verjetno kr težka.
No, sej se mi je zdelo tako, da bo težka glede angleščine. Čeprav pri predsedovanju EU so menda imeli neke dodatke na to. Ampak kakšen tečaj pa ne bi škodil kot dodatna stimulacija.