J.D. Power Porsche, Kia, Jaguar in Hyundai

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Očitno to ne zanima nobenega...Ali pa tukaj vsi vozijo Volkswagne in tiste znamke, ki so pod industrijskim povprečjem pri napakah...Ali je pa vse skupaj velika zarota...hahaha

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
očitno ni težko izpilit tehnologijo, ki jo je konkurenca furala 10 let prej

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.584
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
očitno ni težko izpilit tehnologijo, ki jo je konkurenca furala 10 let prej
hysterical-1.gif

Kaj češ, na Alterju so sami Audiji, BMW-ji, itd. z vsaj 200 KM, tako da se je v skladu s slovensko škodoželjnostjo težko samemu sebi smejat.
evil.gif

Je pa fajn videt enega, ki se sam s seboj preko foruma pogovarja.
grin1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ne razumem sicer kaj hočeš povedat, samo sem prepričan, da je bil moj odgovor povsem primeren za kijino PR trobilo
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.584
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
ne razumem sicer kaj hočeš povedat, samo sem prepričan, da je bil moj odgovor povsem primeren za kijino PR trobilo
wink-1.gif
Izgleda se Kia fahrerji počutijo tako osamljene, da morajo sami sebi replicirat na forumih.
grin1.gif

To je bil moj point, nič drugega.
wink-1.gif

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Ne pretiravajta. Zanima me, le kaj si o študiji mislijo forumaši. Po svoje je kar srhljivo, da imajo danes uporabniki največ težav v avtomobilih s prostoročno telefonijo in podobnimi infotainment igračami. Po drugi strani pa tudi rezultat marsikaj pove o kakovosti avtomobilov, kjer se zadeve očitno spreminjajo hitreje, kot bi radi nekateri priznali.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.584
338
83
Kras
www.mtl.si
Forumaši so o študiji povedali svoje. Z molkom...
aplauz.gif
Če ti tega ne znaš razbrati, ti ne morem pomagat.
Lahko pa odpreš temo septembra, ko 3/4 folka ne bo več na dopustu, pa boš morda takrat kaj več izvedel
wink-1.gif
.
Sicer pa, ni kaj. Kia rula, zanesljiva, poceni, itd. Samo še rjo poštimate
evil.gif
:

Na fotki so vrata 6 let stare Kie Ceed karavan, nič zlorabljene in nič barvane.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Rjavenje je rak rana, ali bolje rečeno sodobna finta za prisilo novega nakupa, na vseh novejših avtih. MERCEDENZIHC Audi prav tako.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Sem šel zdajle za hec malo gledat cenik, če si že tako želi zaštartat debato.

Ceed SW, malo bolj opremljen dizelski avtomatik, pride toliko kot primerljiv Golf. S tem da ACC ja pri Kiji sploh ni na voljo. Tudi aktivnega lane assista ne. Pa Golf ima 22 konjev več.

Kar imejte tole svojo korejsko kvaliteto.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ko sem nazadnje sešteval jokerje je bila cena primerne kie ceed še vedno nekje v rangu razred večje konkurence

nimam pojma kdo in zakaj so kupci teh avtomobilov

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.584
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
ko sem nazadnje sešteval jokerje je bila cena primerne kie ceed še vedno nekje v rangu razred večje konkurence
nimam pojma kdo in zakaj so kupci teh avtomobilov
Eh, nekaj si zašuštral. Do andreja (ali kaj je že) se odpravi na kavico (če je to še v veljavi) in ti bo vse razložil, kako je Kia ekstra avto.
cool-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ja saj vem... bencinar brez turbine, da se nima kaj pokvarit, pa da se baba ne zaleti... opreme pa tako in tako noben ne rabi.

vse je tako z namenom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kaj si ti vw plačenec na forumu, da se zmeraj počutiš tako ogroženega ob drugi znamki?
Kaka titula bi bila smiselna... Človek je nalimal nek članek, napadi tiste, ki so članek napisali.

P.S.: Nimam kie.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ksz
Kolko let je že od kar sem jaz svojmu birmancu kupil Kio proced? A se kdo spomni kdaj sem kasiral tiste pljunke od tukajšnjih fanatičnih oboževalcev gestapo koncerna? Se ne morem spomnit katerga leta je točno že to blo. Takoj ko je proced prišel na trg.
Uglavnem, dečko ima še zdaj tisti stroj, nič rjav, nič okvar, nič problemov....samo fijakannje. Fant zadovoljen, da je kaj. Avto ko nov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ne vem koliko let je, upam pa, da birmancu tega nisi kupil za birmo temveč pozneje, da mu olajšaš start v življenje...
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.584
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaj si ti vw plačenec na forumu, da se zmeraj počutiš tako ogroženega ob drugi znamki?
Kaka titula bi bila smiselna... Človek je nalimal nek članek, napadi tiste, ki so članek napisali.

P.S.: Nimam kie.
Tudi jaz nimam Kie.
Če verjameš ali ne, sem kolegu svetoval Kio in jo je kupil in je zadovoljen.
wink-1.gif

Ampak Niki ima en drugi problem in ta je, da stalno poriva naprej Kio kot ne vem kakšen super duper avtomobil (pač Kia plačanec). Pa še pogovarjat se je hotel, tako da sem mu uslugo naredil
grin1.gif
.
Kie so sicer čisto ok avtomobili, če pa komu sedejo in pomenijo optimalno razmerje dobljeno/plačano je pa odvisno od večih okoliščin. Recimo kolegu je takrat Kia točno sedla, pa je gledal in se kuril na Čeha, dokler mu nisem Kie omenil. Zaenkrat je še kolega, tako da očitno ga nisem nategnil.
grin1.gif

Glede članka pa nimam kaj napadat. Predvidevam, da je članek narejen po strokovnih kriterijih, tako da, zaenkrat se še nimam za vsevedneža, ki bi vedel več kot vsi ostali. Če pa ni narejen na strokovnih temeljih, pa ga itak ni vredno komentirat.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Kia? Niti ni poceni niti nima renomeja niti me design ne prepriča niti ni über alles avto. Avto kot avto.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
J.D. Power šteje med svetovno najpomembnejše potrošniške organizacije na svetu, kjer opravljajo analize s področja potrošniških izkušenj. Izsledke njihovih raziskav uporabljajo vsa omembe vredna večja podjetja po celem svetu. In tu ne gre za članek, amapak študijo, ki je zajela 84.000 voznikov. Verjamem pa, da je rezultat za VW in Japonce takšen, da bi najraje na vse skupaj v trenutku pozabili. Ko je na J.D. Power dolga leta zmagovala Toyota so pa še oglase objavljli o tem v vseh večjih svetovnih in tudi naših časopisih. Zdaj je pa J.D. Power kar neki.