J***** birokracija

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Danes sem dosegel novo dno v slovenski birokraciji.

Računovodja me je želel na moji firmi odjavit iz 2 uri na teden dodatnega dela za deficitaren poklic. Priloži novo pogodbo za poln delovni čas. Prijava zavrnjena, ker ni bila priložena sporazumna prekinitev pogodbe med mano in.... mano....
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj sem že zadnjič pisal, kako sem moral sam sebe pooblastiti v edavkih...

To so take zadeve, da nam je lahko slabo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
He, he.
aplauz.gif

Nekoč sem tako moral podpisati, da jaz, Janez Novak, nisem v disciplinskem postopku pri mojem delodajlacu, Janezu Novaku, s.p.

Čez 14 dni pa je še delodajalec Janez Novak, s.p., dobil po pošti podpisano pisanje Janeza Novaka, z zahtevo države, naj delodajalec Janez Novak s.p. potrdi, da se Janez Novak prej ni zlagal
hysterical-1.gif

Nimaš kaj, podpišeš in si misliš svoje
tongue-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Noben od zgoraj naštetih primerov ni birokratski problem. Ker je rešitev odvisna zgolj od tebe. Torej rešeno v hipu.
Birokratski problem imaš, ko mora kak uradnik izdati neko potrdilo, pri čemer mora pridobiti potrdila od drugih birokratskih sodelavcev. Imaš potem mnogokrat problem, da birokrat A ne more izdati potrdila brez potrdila s strani birokrata B, birokrat B rabi potrdilo od birokrata C, birokrat C pane more izdati potrdila dokler zadeve ne zaključi birokrat A.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj sem že zadnjič pisal, kako sem moral sam sebe pooblastiti v edavkih...

To so take zadeve, da nam je lahko slabo.

jst pa na banki za povečanje limita. Sem najprej par minut bulil v tiste papirje in mi ni blo nč jasno
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Prvič slišim da je to za s.p. potrebno, saj po novem ntii ločen TRR ni potreben, torej s.p. operira z istim TRR kot fizična oseba, ali kako to potem banka reši, ima TRR dva lastnika v isti osebi?
smile-1.gif

PS, pri doo je druga štorija, razumljiva.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz sem pri NKBM imam kar nekaj teh podpisov, kjer sem sam sebe pooblaščal za bankanet in kartico. pa še so me kdaj klicali iz banke, da moram spet priti nekaj podpisat, da mi lahko uredijo. Od kar sem na DH, nisem rabil niti enkrat takšne oslarije podpisovati.
Možno sicer, da sem ob samem odprtju podpisal vsa ta pooblastila hkrati, ampak hvala bogu me nikoli niso naknadno klicali, da moram priti spet kaj podpisat, kakor je to bila praksa vsaj 2x letno pri NKBM.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Čisto možno da bedarija banke, ne bi bil presenečen, ko se gre o NKBM.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.467