Pri prejšnem delodajalcu (informatik, manjši doo) sem bil redno zaposlen par let (prej še nekaj let preko študenta). Zadnje leto zaposlitve so se začela neredna izplačila plače. Vzrok tega je bilo slabo poslovanje podjetja, za kar pa so krive predvsem čudne organizacijske poteze direktorja in ostalih tam zgoraj. Mi razvijalci pa smo le delali kar nam je bilo naloženo. No in po slabem letu se je nabralo okoli 5000 € dolga do mene in moj račun je zašel v rdeče številke.
Končno sem se spametoval in zamenjal službo. Ob odpovedi sem rekel, da bom pomagal, če bo kaj nujnega, seveda ob plačilu in da se mi ta zaostanek plače izplača v nekem razumnem času. No in sedaj je od tega že slabega pol leta in razen nekaj 10 ur popoldanskega dela (ki mi je bilo posebej plačano) nisem dobil niti € od tega zaostalega plačila!
Torej kako naj se lotim izterjave svojega denarja?
Končno sem se spametoval in zamenjal službo. Ob odpovedi sem rekel, da bom pomagal, če bo kaj nujnega, seveda ob plačilu in da se mi ta zaostanek plače izplača v nekem razumnem času. No in sedaj je od tega že slabega pol leta in razen nekaj 10 ur popoldanskega dela (ki mi je bilo posebej plačano) nisem dobil niti € od tega zaostalega plačila!
Torej kako naj se lotim izterjave svojega denarja?