Zanima me ena stvar, ki se je danes skorajda zgodila, a usoda me ocitno se ni odpisala. Cesta Sempeter-Vransko. Vozim se v koloni sestih vozil - predvsem tovornjakov in sem precej "naspidiran". Seveda se spravim to kolono prehitevati. Enega in po enega. Vsi nekako vemo kako taka vožnja poteka (manjša varnostna razdalja sploh pri šibkejsih avtomobilih). Zgodilo pa se je slednje: prehitevam povsem normalno, brez kakršnihkoli "v skarje" vragolij. Nakar med akcijo opazim da se s stranske ceste pripelje avtomobil, katerega voznik me ocitno ne opazi in zapelje direktno na cesto - meni nasproti. Na srečo je bila cesta dovolj siroka za spreten manever obvijanja, ampak pri srcu me pa je stisnilo.
Kdo bi bil v tem primeru krivec za nesreco - jaz ki sem prehiteval ali voznik, ki je zapeljal na cestisce v trenutku, ko sem bil jaz na njegovem pasu ze dalj casa?
Kdo bi bil v tem primeru krivec za nesreco - jaz ki sem prehiteval ali voznik, ki je zapeljal na cestisce v trenutku, ko sem bil jaz na njegovem pasu ze dalj casa?