Izpuščaji na spodnji strani trebuha

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Zanima me s čim naj se namažem, oziroma kaj naj spijem ...

Na spodnji strani trebuha, tam kjer "pas" od hlač zagrabi me izredno srbi, ko pa se praskam (ful se praskam) pa mi skozi kožo pride neka tekočina, ki se nato strdi v take rumenkaste luske ... Kaj bi to lahko bilo?

Aja, pa če več ur sedim na miru, se mi moj bauhič lahk že zlepi s srajco, na kratko ... zelo neprijetno ... kaj naj naredim?

lp
pikc

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
lahko da si fasal glivice od potenja,poizkusi z rednim mazanjem z canestenom (2x-3x na dan) in otroškim pudrom,če po 2-3 tednih ne bo bolje ali pa se bo zadeva poslabšala pa pojdi k zdravniku

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
na naši koži imamo pravi živalski in botanični vrt,kadar pa je koža poškodovana ali pa spremenjen pH iz kakršnega koli razloga,pa je velika možnost da pride do raznih obolenj ali vnetij kože,močno potenje je lahko tudi en od vzrokov

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
lahko si pa tudi alergičen na nikelj in le-ta je v gumbu od kavboj, potenje pa potem naredi še svoje.

Tako kot ti je svetoval dkivi, je pa tudi kremca Elocom, sam ne vem, če jo dobiš v prosti prodaji, jst sm jo na recept.
Smrdi po lubju
crazy1.gif

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
AHA, ta elocom mam doma, sm ga tudi gledu, pa se nism spomnu zakaj sm ga dobil ... lepa hvala za vrnjen spomin
wink-1.gif

lp
pikc

ps - pomojem bo tista z nikljem dosti bolj možna! sm si kupu nek čip pas ... ne morš pomagat

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ja, pasovi, pa razne kičaste stvari vsebujejo nikelj notr in pol maš obup na telesu
uf-1.gif

Kr namaži z elocomom, pa kakšno gazo daj čez.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Preden zacnes upostevat te sfaljene dermatoloske nasvete s canestenom in elocomom, raje umakni iritante (pas, zamenjaj hlace, nosi kaj ohlapnega ki ne pritiska) in redno umivaj omenjeno mesto.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
brez skrbi, da redno umivam tole, sam hlače v službi moram nostit, in da rit skrijem pred ženskimi pogledi moram nanje met inštaliran tudi pas
wink-1.gif

lp
pikc

ps - vseen hvala za nasvet - a misliš, da je odvisno tudi od PH mila, ali ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Kak herpes pa ni možen? POznam starejšo žensko ki je imela levo pod prsi konkreten herpes. Je pa res da ji je bila higiena bolj "španska vas"Če po odstranitvi pasu, hlač in podobnih sumljivih zadev ne bo bolje, se posvetuj s zdravnikom. Saj ni nič gorznega, tako nizko pa tudi nimaš da bi te bilo lahko kaj "sram" pokazat.(bollje da sedaj pokažeš ko je še gor, če pride dol bo bolj "veselo"

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
super, hvala za nasvet ...

sm pomislu že, da mi mehur pušča, ker tista tekočina res, kar teče
wink-1.gif

lp
nevedni pikc

Glede na opis izcedka je podoben izcedku kot ga ima herpes , ki se naredi na ustnici. Herpesu pod pasom pa rečemo genitalni herpes
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Če ga je tole sram pokazat zdravniku kaj bi šele potem rekel ko te pregledajo zaradi hemeroidov?
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tole je imel moj tast. Zelo boleča in trdovratna zadeva.
Jaz bi si vzel urco časa in šel zdravniku pokazat zadevo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Napamet nabijat nima smisla, svar je treba pogledat, zato se oglasi pri svojem osebnem zdravniku.

Glede na izcedek je lahko marsikaj, od herpesa(simplex) do Herpes zostra (je bolece? se javlja omejeno/enostransko?), lahko je kontaktni dermatitis (se je zadeva pojavila takrat ko si zacel nosit doticne hlace/pas), skratka xxx stvari.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
bom šel h dohtarju, ste me prepričal ... problem je v tem, da tale, ki ga imam večini ljudi z različnimi simptomi predlaga: malce teka po bližnjem hribu - ne glede, ali imaš prehlad, zvin, angino ipd.

bojim se, da bom moral po nove adidaske
wink-1.gif

res hvala vsem za predloge
wink-1.gif